آفتابنیوز : سفر داودی به منظور شركت در اجلاس كميته عالي مشترك و بررسي همكاريهاي دو كشور، به سوريه سفر كرده است.
داوودي و ناجي عطري رييسان مشترك كميته عالي ايران و سوريه هستند. اين نشست سالي يك بار و به صورت نوبتي در هر يك از پايتختهاي دو كشور برگزار مي شود.
معاون اول رييس جمهوري با اين توضيح كه كميتههاي تخصصي ويژه متشكل از كارشناسان و مقامات ايراني، در طول هفته جاري جلساتي در سوريه با همتايان خود داشتهاند، افزود: در زمينه روابط، پروژهها و همكاريهاي مشترك اقتصادي، كارهاي كارشناسي انجام شده است.
وي اظهار داشت: اميدوارم بتوانيم اين كارهاي كارشناسي را به بهترين شكل ممكن جمعبندي كنيم و روابط را چندين قدم به جلو بريم.
داوودي متذكر شد: با توجه به ديدگاههاي مشترك ميان دو كشور، استحقاق آن را داريم كه سطح روابط و پروژههاي اقتصادي را بيش از پيش افزايش دهيم كه در اين جهت فعال خواهيم بود.
وي خاطرنشان ساخت: ما با اين روحيه آمدهايم و براي ارتقاي روابط مشتاق هستيم. حتما اين روحيه در مسئولان دولت سوريه هم هست. اميدواريم نتايج خيلي خوبي از اين اجلاس به دست آوريم.
«محمد ناجي عطري» نخست وزير سوريه نيز از سفر معاون اول رييس جمهوري ايران به سوريه ابراز شادماني كرد و گفت: اين ديدار بيانگر اراده ملتها، دولتها و رييسان جمهوري دو كشور براي ارتقاي مناسبات در زمينههاي مختلف اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، به سطح روابط برجسته سياسي است.
عطري كه در راس هيئتي براي استقبال از داوودي در فرودگاه بينالمللي دمشق حضور داشت، به نقش حضرت امام خميني(ره) و «حافظ اسد» رهبران فقيد ايران و سوريه در تقويت روابط تاريخي ميان دو كشور اشاره و بر راهبردي بودن اين مناسبات در تمامي زمينهها تاكيد كرد.
نخست وزير سوريه، حجم مبادلات بازرگاني ميان سوريه و ايران را حدود ۶۰ ميليون دلار برآورد و آن را ناچيز توصيف كرد و گفت: اين رقم، بازتابنده اراده دو كشور براي ارتقاي مناسبات اقتصادي نيست.
وي، اهميت گسترش همكاريهاي تجاري دو جانبه را گوشزد كرد و افزود: هم اكنون كميتههاي تخصصي از كارشناسان ايراني و سوري سرگرم آمادهسازي توافقنامه تجارت آزاد ميان دو كشور هستند.
نخست وزير سوريه اظهار داشت: عرصههاي متنوع اقتصادي، نفتي حمل و نقل، آبياري، كشاورزي و فرهنگي براي همكاري ميان دو كشور وجود دارد و قرار است، چندين توافقنامه در اين زمينهها امضا شود.
عطري افزود: ايران همچنين چندين طرح توسعه اقتصادي مهم در سوريه را در دست اجرا دارد كه ارزش آنها از مرز يك ميليارد و ۸۰۰ ميليون دلار فراتر رفته است.
وي، تمايل كشورش را براي توسعه سرمايهگذاريهاي متقابل ابراز كرد و گفت كه اميدوار است، حجم سرمايهگذاريهاي مشترك روز به روز افزايش يابد.
نخست وزير سوريه تصريح كرد: سوريه و ايران با چالشهاي مشتركي روبهرو هستند و همكاري ميان دو كشور، بهترين راه مقابله با چالشها و فشارهاي قدرتهاي استكباري جهاني است. همچنان كه تجربه ثابت كرده، پيروزي از آن مدافعان حق و ملتهاي آزاده است.