کد خبر: ۴۲۱۲۲
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۹:۰۱
سرافرازی یزدی:

نیاز به تکرار انقلاب فرهنگی نیست

آفتاب‌‌نیوز :  دکتر« علی سرافراز یزدی» در گفت و گو با خبرنگار آفتاب اظهار داشت:« دولت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید دارند که طبق قوانینی که در دانشگاه ها در گذشته هم بوده و مصوبه شورای آموزش عالی است تصمیم گرفته می شود.»
نماینده مشهد درباره احضار فعالان دانشجویی به دادگاه ها و لغو مجوز فعالیت چند تشکل دانشجویی در ماه های اخیر تصریح کرد:« عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد هستم و در این ارتباط چیز خاصی از دانشجویان و اساتید راجع به این مسئله نشنیدم.
وزارت علوم بر اساس برنامه ای که در کمیسیون آموزش مجلس مطرح کرده معتقدند که هیچ محدودیتی برای تشکل های دانشجویی که رسمی هستند قائل نمی شوند و مسائل مربوط به گرایش های سیاسی را در چارچوب فعالیت های رسمی و قانونی می شناسند.
این موضوع را وزارت علوم در کمیسیون آموزش مجلس مطرح کردند و تاکنون کمیسیون خلاف آن را دریافت نکرده است.»
سرافراز یزدی سپس به انقلاب فرهنگی در اوایل انقلاب اشاره کرد و گفت:« در سال های اول انقلاب و سال های دهه 60 وضعیت دانشگاه ها نابسامان بود و از نظر مسائل امنیتی و . . .
دانشگاه محل راحتی برای تحصیل نبود بنابراین نیاز بود که به وضعیت دانشگاه ها سر و سامان دهند.»
به گفته وی، انقلاب فرهنگی در آن موقع یکی از ضروریات دانشگاه ها بود که اتفاق افتاد.
وی معتقد به تکرار انقلاب فرهنگی نیست و اعتقاد دارد که در سال های اول انقلاب چون بی قانونی در دانشگاه ها به چشم می خورد انقلاب فرهنگی ضروری بود ولی امروز نظام شکل گرفته و در هه بخش ها مسولان، ارگان ها و سیستم های قانون گذاری و نظارتی شکل خود را پیداکرده و نیاز به تکرار انقلاب فرهنگی نیست. امروز باید از مسیر اصلاح کارا پیگیری کنیم و اگر مسائل دانشگاهی نیاز به اصلاح دارد، اصلاح کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که« نظر شما درباره اظهارات شخص وزیر علوم و یا آیت الله مصباح مبنی بر ضرورت تغییرات در رشته های علوم انسانی و پالایش دانشگاه ها چیست؟ گفت: این نظر دو نفر نیست بلکه مساله کلی و درستی است. در زمینه هایی مثل علوم انسانی که ارتباط تنگاتنگی با ایدئولوژی ما دارد اجازه نمی دهیم از فرهنگ غرب کپی سازی شود و نباید الگوهای غربی را تدریس کنیم. ما ادعا داریم انقلابی در دنیا صورت گرفته به نام انقلاب اسلامی که فرهنگ پر محتوا پشت آن است. بنابراین در زمینه علوم انسانی باید براساس مکتب مان حرف های جدیدی برای دنیا داشته باشیم. باید حوزه های علمیه و دانشگاه ها تلاش کنند که تعاریف و موضوعاتی که در زمینه اسلام داریم وارد کتب درسی کنیم و با آنچه در دنیا می گذرد مقایسه ای انجام دهیم و باید چالشی در زمینه علوم انسانی در دنیا ایجاد کنیم.
نماینده مشهد گفت: اگر در متون درسی دانشگاه ها از نوشته های غربی تقلید کنیم شیوه مناسبی نیست و این پالایش ضروری و رسالت نظام ماست که در زمینه های علوم انسانی که مکتب ما برای آن حرف دارد در این زمینه ها کار کنیم و در قالب متون درسی مان بیان کنیم و شاید هم در حوزه های علمیه و هم دانشگاه ها در این زمینه کوتاهی کردیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هفتم در پاسخ به این سوال که « آیا مجلس با این موارد همراهی می کند؟، تصریح کرد:« مجلس از این مساله حمایت می کند اما انجام این کار، کار مجلس نیست، کار مجلس قانونگذاری است. آموزش عالی باید وارد این قضیه شود که متولی آن است. و این گونه تصمیمات باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین