کد خبر: ۴۲۱۷۸
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۰:۲۸

موشک های انسانی در رویارویی با آمریکا

آفتاب‌‌نیوز :

در مقدمه این تحلیل که به قلم دکتر سعید مسلم منتشر شده آمده است :

در حالیکه میزان تنش بین جامعه جهانی وایران در مورد برنامه های اتمی اش روز به روز افزایش می یابد برخی از تحلیلگران وپژوهشگران اعلام کردند مؤید فرضیه انجام اقداماتی از سوی شورای امنیت از اعمال تحریم فراگیر علیه ایران گرفته تا انجام حمله آمریکایی یا شاید اسرائیلی برای تخریب مراکز هسته ای این کشور ، می باشند.

برخی دیگر هم معتقدند که این انجام چنین اقدامی مورد شک وتردید است ، زیرا برای امریکایی که اکنون در افغانستان وعراق گرفتار شده وبا بحران های داخلی دست به گریبان می باشد انجام چنین کاری بسیار سخت است وبه طور حتم پیروزی را برایش به ارمغان نخواهد آورد ، این کشور از این طریق موفق به قبضه کردن منابع نفتی نخواهدشد وراه برای بسط طرح نئو محافظه کاران یعنی خاورمیانه جدید هم به منطقه بدون تلفات بسیار زیاد هموار نخواهد شد وبلکه حتی در مقابل امکان ضعف پایه های امپراطوری وافول آن هم وجود خواهد داشت.

این البته سوای وضعیت رعب ووحشتی است که این اقدام وتبعات وبازتاب های آن به دلیل واکنش نظامی ایران وهدف قرار گرفتن نیروهای آمریکایی د رعراق وافغانستان ونیز توانایی ایران در تهدید منافع آمریکا در کشورهای جهان به وجود خواهد آورد.

این مسئله زمانی قدرت بیشتری به خود می گیرد که بدانیم برخی از تخمین ها خبر از شکست فن آوری آمریکا در هدف قرار دادن اهداف خود واصابت دقیق مراکز هسته ای احتمالی ایران می دهند ، زیرا بر اساس پیش بینی های موجود به دلیل پراکندگی گسترده این مراکز واحتیاطات امنیتی اتخاذ شده در اطراف آنها امکان هدف قرار دادن آنها بسیار سخت ودشوار به نظرمی رسد.

همچنین پیش بینی ها حکایت از آن دارند که امکانات نظامی ایران می تواند در مقابل بسیاری از حملات موشکی ایستادگی وپدافند کرده یا حداقل در این حملات خلل وارد کرده وتوان موشکی ایران نیز قادر است از پدافند هوایی دشمنان خود به آسانی بگذرد.

در این حال نباید از بازتاب های اقتصادی حمله نظامی به ایران هم غافل بود ، ایران برگ برنده وسلاح انرژی را بعنوان یکی از اهرم های فشار در اختیا ردارد ومی تواند از اطریق آن میزان بحران جهانی را با افزایش قیمت ها با ایجاد هرج ومرج در بازار جهانی انرژی کنترل کند.

توانمندی های بالقوه ایران در این چارچوب اقتصادی در چه حد واندازه ای هستند ؟

1- ایران ذخایر عظیمی از نفت وگاز را در اختیار دارد، این ذخایر سهم عمده ای را در گردش چرخ اقتصاد جهانی وبخصوص چین ، ژاپن وکشورهای اروپایی دارد. یکی از ارقام در این چارچوب 70 میلیارد دلار صادارات نفت وگاز به چین است که 2300 مرکز اقتصادی را در این کشور فعال کرده است.

ایران همچنین قرار است از سال 2008 هم 20 میلیارد متر مکعب گاز وروزانه حدود 250 هزار بشکه نفت صادر کند.

هند نیز با ایران در مورد ایجاد خط لوله انتقال گاز طبیعی از ایران واز طریق پاکستان به توافق رسیده است ، سه کشور از این این پروژه 7 میلیارد دلاری سود خواهند برد وپیش بینی می شود گاز از سال 2009 از طریق این خط لوله با توان 5 میلیون تن در سال وبرای 25 سال بگذرد.
ژاپن نیز با همکاری شرکت های ایرانی کنسرسیومی به رهبری شرکت "ایپکس" ژاپن تشکیل ودر فوریه 2004 قرار دادی را به ارزش 28 میلیارد دلار برای توسعه منطقه نفتی آزادگان به امضا رسانده است.

نویسنده علاوه بر چند مورد فوق به تعداد بسیار زیادی از برگ های برنده ایران در بخش اقتصادی اشاره کرده ودر پایان نوشتار خود آورده است :

تخمین ها ، محاسبات وپیش بینی های قدرت نظامی وفن آوری آمریکا برای هدف قرار دادن ایران هرچه که باشد ، ونیز پیش بینی واکنش های ایران هر نوع که باشد چه دارد ناک وچه محدود ، اما آنچه که باید برای آن حساب وِیژه ای برای آن باز کرد موشک های انسانی است که در ایران به وفور یافت می شوند، موشک هایی که می تواند به تمامی منافع آمریکا در هر کجا که باشند برسند وهر چه بخواهند در آنجا انجام دهند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین