کد خبر: ۴۲۲۲۹
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۸:۰۴

اسرائیل در شورش های دارفور دخالت دارد

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش روزنامه‌ي دارالخليج - چاپ امارات متحده‌ي عربي - الزبير بشير طه وزير كشور سودان، در كنفرانس مطبوعاتي اظهار داشت: ‌اسراييل سعي دارد از اختلافات قديمي ساكنان دارفور استفاده كند و از اين رو تجهيزات و نيروهاي نظامي خود را از مرزهاي شرقي سودان به مرزهاي غربي با هدف ايجاد جنگ داخلي در دارفور منتقل كرده است.

وي در خصوص اقدامات سازمان ملل و سازمان‌هاي جهاني ديگر در خصوص دارفور گفت: نقش سازمان‌هاي بزرگ جهاني مثبت بوده است؛ اما سازمان‌هاي كوچك نقش مثبتي نداشته‌اند و تنها اوضاع دارفور را پيچيده‌تر ساخته‌اند.

وي خاطرنشان كرد: دولت خود را به اجراي توافقنامه‌ي صلح كه با شورشيان به امضا رسانده و نيز خروج نيروهاي مسلح از مناطقي كه شورشيان در آن حضور داشتند، ملزم ساخته است.

وي افزود: دولت از هم اكنون اجراي طرحي جدي را براي رويارويي با گروه‌هايي كه سعي دارند در اوضاع سودان دخالت كنند، ‌آغاز كرده است.

الزبير گفت: حمل سلاح در دارفور به منظور ايجاد جنگ در جهت منافع برخي كشورهاي غربي‌اي صورت مي‌گيرد كه تمايل زيادي به دست‌يابي به مثلث نفت دارند و سودان را بخش مهمي از اين مثلث نفتي مي‌دانند.

از سوي ديگر، حسني مبارك رييس‌جمهور مصر، هيات عالي رتبه‌اي از وزارت خارجه‌ي مصر به رياست معصوم مرزوق معاون وزير خارجه‌ در امور آمريكا و مدير اداره‌ي سودان، به واشنگتن اعزام كرده است.

قرار است سفير مصر در واشنگتن نيز به آن دو بپيوندد. منابع آگاه به روزنامه‌ي دارالخليج اعلام كردند: اين هيات قرار است به منظور بررسي تلاش‌ها تحت نظارت سازمان ملل و هماهنگي با اتحاديه‌ي آفريقا، با مسوولان آمريكايي ديدار كند.

اين منابع تصريح كردند: نگراني‌ها با افزايش درگيري‌ها در سودان و با اظهارات كاندوليزا رايس وزير خارجه‌ي آمريكا در خصوص كشتار دسته‌جمعي در دارفور افزايش يافته است و اين اتهامات در را به سوي دخالت كشورها در سودان و تحميل تحريم‌ها عليه آن باز كرده است.

در همين حال، كارشناسان سازمان ملل از ليستي محرمانه از اسامي پنج مقام سوداني براي ارجاع آن‌ها به شوراي امنيت و مجازات جهاني عليه آن‌ها به اتهام مشكل تراشي در برقراري صلح در دارفور خبر دادند.

كارشناسان سازمان ملل نام عمر حسن البشير رييس‌جمهور سودان و ادريس دبي نخست وزير چاد را نيز در اين ليست ثبت كرده‌اند.

كارشناسان در ليست دوم نام وزير كشور، دفاع و رييس سازمان اطلاعات سودان را در كنار 17 تن ديگر ثبت كرده‌اند.

يكي از كارشناسان سازمان ملل گفت: كميته‌ي بررسي تحريم سودان هنوز در خصوص اسامي ثبت شده بررسي‌هايش را آغاز نكرده است؛ چرا كه مذاكرات كميته غيرعلني است و برخي از اعضاي شوراي امنيت هنوز آماده‌ي انجام مذاكرات نيستند؛ اما به زودي اعضاي شوراي امنيت در اين زمينه مذاكرات را آغاز خواهند كرد.

كارشناسان سازمان ملل در گزارش خود با اشاره به اسامي وزير دفاع، كشور و رييس سازمان اطلاعات سودان اظهار داشتند، علت درج اسامي اين سه تن اين است كه آن‌ها در راستاي قول دولت سودان به منظور خلع سلاح شبه نظاميان عربي در دارفور اقدام مناسبي صورت ندادند.

براساس گزارش اين كارشناسان، كميته‌ي تحريم‌هاي سودان بايد به بررسي ترتيبي مجازات عليه مقامات سوداني بپردازد.

هيات دفاع از عقيده و ملت سودان نيز صراحتا خواستار خروج يان برونك نماينده‌ي ويژه‌ي كوفي عنان دبير كل سازمان ملل متحد از سودان، تبديل تمام مناطق به پادگان‌هاي نظامي و بسيج عمومي به منظور رويارويي با دخالت خارجي‌ها شد.

وزير دادگستري سودان نيز اظهار داشت: حضور برونك در سودان روابط سودان و سازمان ملل را تخريب كرده و دخالتي علني در امور داخلي سودان به حساب مي‌آيد.

خبرگزاري رويتر نيز گزارش داد‌: سفير آمريكا در سازمان ملل گفت: هيچ يك از اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل از تصميم آمريكا براي صدور قطعنامه‌اي درباره‌ي آينده‌ي حضور نيروهاي سازمان ملل در دارفور پيش از پايان اين ماه حمايت نكرده است.

دولت بوش از شوراي امنيت خواسته بود كه هر چه سريعتر قطعنامه‌اي را صادر كنند كه بر اساس آن نيروهاي حافظ صلح بين‌المللي جانشين 7000 نظامي اتحاديه‌ي آفريقا در دارفور شوند و بدين طريق به پايان دادن خشونت‌ در منطقه كمك كنند.

اما ديپلمات‌هاي حاضردر جلسه‌ي روز پنجشنبه‌ي شوراي امنيت گفتند كه تمام اعضاي شورا متفق‌القول اعلام كردند كه اين قطعنامه بايد پس از تصميم‌گيري وزراي امور خارجه‌ي اتحاديه آفريقا در خصوص واگذاري يا عدم واگذاري عمليات‌ها صادر شود. انتظار مي‌رود اتحاديه‌ي آفريقا اوايل مارس در اين خصوص تصميم‌گيري كند.

يكي از ديپلمات‌هاي حاضر در جلسه كه خواست نامش فاش نشود، گفت: از آنجا كه اتحاديه‌ي آفريقا هنوز تصميم نهايي را در خصوص واگذاري يا عدم واگذاري عمليات‌ها اتخاذ نكرده، تمام اعضا بجز آمريكا توافق كردند كه شوراي امنيت نبايد درباره اين تصميم پيش داوري كند.

جان بولتون سفير آمريكا در سازمان ملل، گفت: هيچ يك از اعضاي شورا به صدور اين قطعنامه تمايلي ندارند. در صورتيكه در ماه فوريه (ماه جاري) قطعنامه‌اي صادر نشود، بدين دليل نيست كه ما تمام تلاش خود را به كار نبسته‌ايم.

بولتون با پيش بيني اين مساله كه دولت سودان نيز در نهايت همانند اتحاديه‌ي آفريقا با انتقال عمليات‌ها به سازمان ملل موافقت خواهد كرد، تصريح كرد: به نظر ما اوضاع امنيتي رو به وخامت در دارفور ما را مجاب مي‌كند كه كاري انجام دهيم.

رييس دفتر نمايندگاني سازمان ملل در سودان، روز چهارشنبه در اين حد تاييد كرد كه انتقال عمليات‌ها به سازمان ملل در طولاني مدت اجتناب ناپذير است.

اما لام آكول وزير امور خارجه‌ي سودان، در همين روز خاطر نشان ساخت كه دولت كشورش مخالف چنين طرحي است.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین