کد خبر: ۴۲۲۴۰۸
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۸

خسارت سیل به 300 خانه در سیستان و بلوچستان

بارندگی های چند روز اخیر در استان سیستان و بلوچستان علاوه بر خسارت به زیرساخت ها و بخش کشاوری استان، تاکنون به ۳۰۰ واحد مسکونی در استان نیز خسارت وارد کرده است.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش مهر، چندسالی است که در کشور ما بحث های فراوانی در خصوص مدیریت بحران انجام می شود و همایش ها و مانورهای فراوانی نیز در این خصوص انجام شده است اما سوال اینجاست که ما نیاز به مدیریت بحران داریم و یا بحران مدیریت در کشور وجود دارد.

به عنوان نمونه چند روزی است که در استان سیستان و بلوچستان بارش باران شروع شده و این در حالی است که مردم این استان سال هاست از کم آبی و خشکسالی در رنج هستند و با توجه به آماری که استاندار سیستان و بلوچستان در نشست خبری اخیر با رسانه ها مطرح کرد امسال بارندگی در استان سیستان و بلوچستان نسبت به میانگین بلند مدت و سال گذشته ۹۸ درصد کاهش داشته است.

حالا با توجه به این نکته قطعا بارندگی ها باید نعمت باشد که متاسفانه به نقمت تبدیل شده است زیرا با توجه به اینکه از مدت ها قبل اخطاریه های هواشناسی در خصوص این بارش ها توسط اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان صادر شده اما باز هم شاهد خسارات، آسیب ها و بی برنامگی های فراوانی در استان بودیم.

اما نکته ای که در این نوشتار قابل بحث است این که با توجه به اینکه چندی پیش فرماندار چابهار به عنوان فرماندار تربت حیدریه در خراسان رضوی منصوب شد این شهر مدتی فرماندار نداشت و نکته جالب تر اینکه پس از مدتی فرماندار کنارک با حفظ سمت به عنوان سرپرست فرمانداری چابهار منصوب شد و حال با توجه به اینکه بیشترین میزان بارش و به تبع آن آسیب ها به حوزه این دو شهرستان وارد شده است، این موضوع بیشتر جلب توجه می کند.

تاکنون به ۳۰۰ واحد مسکونی در استان خسارت وارد شده است

رضا اربابی اظهار داشت: بارندگی های چند روز اخیر در استان سیستان و بلوچستان علاوه بر خسارت هایی که به زیرساخت ها و بخش کشاوری استان وارد کرده است تاکنون به ۳۰۰ واحد مسکونی در استان نیز خسارت وارد کرده است.

وی افزود: البته با توجه به اینکه بیشترین میزان بارش مربوط به جنوب استان بوده بیشترین خسارت وارد شده به زیرساخت ها و منازل مسکونی مربوط به این منطقه است.

وی گفت: خوشبختانه با توجه به آمادگی نیروهای امدادی و اکیپ های راهداری تاکنون هیچ گونه خسارت جانی نداشته ایم و همه افراد گرفتار در سیلاب به سلامت نجات پیدا کرده اند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: تمام دستگاه‌های اجرایی و امدادی استان در آماده باش کامل قرار دارند و عملیات بازگشایی محورها مواصلاتی و امداد و نجات با جدیت در حال انجام است.

وی افزود: اقدامات پیشگیرانه لازم نیز انجام شده است و با توجه به میزان بارش ها و احتمال سیلاب و آبگرفتگی معابر از صبح امروز مدارس شش شهرستان چابهار، ایرانشهر، کنارک، قصرقند، مهرستان وسراوان تعطیل اعلام شده است.

البته موضوع راه ها و محورهای مواصلاتی همواره در استان سیستان و بلوچستان مشکل ساز بوده، خصوصا در جنوب استان با توجه به وجود رودخانه های فصلی همیشه مشکل قطع ارتباط راه ها وجود داشته است که با توجه به اینکه آقای آخوندی وزیر محترم راه و شهرسازی هم در زمان وقوع این بحران در جنوب استان و در نزدیکی وقوع این سیلاب ها حضور داشتند انتظار افکار عمومی این بود که ایشان اولین عامل توسعه سوحل مکران را که موضوع راه های ارتباطی است در اولویت قرار دهد.

در هر صورت در چند روز اخیر و پس از شروع این بارش ها محورهای متعددی در جنوب استان سیستان و بلوچستان مسدود شد که گاها باعث بروز مشکلات جدی برای برخی موارد خاص ازچمله مادران باردار شد.

۹ مادر باردار گرفتار شده در سیل نجات پیدا کرده اند

دکتر ایرج ضاربان رئیس دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر اظهار داشت: نیروهای امدادی زیر مجموعه این دانشکده در آمادگی کامل به سر می برند و از همین رو تا کنون ۹ مادر باردار گرفتار شده در سیل نجات پیدا کرده اند.

وی افزود : نیروهای اورژانس در آمادگی کامل به سر می برند و با کمک دیگر نیروهای امدادی در حال خدمت رسانی به مردم منطقه هستند.

وی گفت: خوشبختانه با تلاش همکاران و اقدامات به موقع تاکنون هیچگونه خسارت جانی نداشته ایم.

۱۰ مسیر اصلی و فرعی در جنوب استان سیستان و بلوچستان مسدود است

االبته با توجه به ضعف زیر ساختاری که دراکثر راه های استان چه محورهای اصلی و چه محورهای فرعی وجود دارد همچنان بسیاری از محورها در جنوب استان سیستان و بلوچستان مسدود است.

ایوب کرد اظهار داشت: با توجه به میزان بارش ها و تداوم آن هنوز۱۰ مسیر اصلی و فرعی در جنوب استان مسدود است.

وی افزود: با توجه به میزان بارش ها و طغیان رودخانه های فصلی مسیرهای دلگان به ایرانشهر، خیرآباد به ایرانشهر، جلگه به ایرانشهر، زهکلوت به دلگان، بزمان به دلگان، چاهان به زرآباد، نیکشهر به بنت، کاروان به زرآباد، فنوج به اسپکه و فنوج به رمشک همچنان مسدود است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بارندگی ها همچنان ادامه دارد امکان بازگشایی این مسیرها تا زمان کاهش میزان سیلاب وجود ندارد.

مدیرکل راه و شهرسازی جنوب سیستان و بلوچستان گفت: البته نیروهای امدادی این اداره کل در سطح منطقه در آماده باش کامل به سر می برند و در حال خدمت رسانی به افراد گرفتار در سیلاب هستند.

اما نکته ای که در این گزارش باید به آن اشاره شود این است که قطعا برگزاری همایش هایی همچون «همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه پایدار در سواحل مکران» بسیار برای استان سیستان و بلوچستان ارزشمند است اما قطعا باید به این نکته توجه کرد که محور اصلی توسعه مردم هستند و صد البته ایجاد زیرساخت های مناسب برای توسعه که به نظر می رسد نسبت به آن بی توجهی شده است.

نکته دیگر اینکه در استانی به وسعت سیستان و بلوچستان به دلیل حجم بالای کاری نمی توان چند مسئولیت را به یک نفر واگذار کرد اما دلیل این اقدام استاندار سیستان و بلوچستان که پس از جابه جایی افراد در برخی از پست ها از جمله معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری و یا فرمانداری چابهار چرا افراد جدید انتخاب نمی شوند جای سوال دارد، زیرا در حوادثی مانند سیلاب اخیر قطعا افرادی مانند فرماندار کنارک که با حفظ سمت به عنوان سرپرست فرمانداری چابهار نیزمنصوب شده است غافلگیر می شوند و وقتی همایشی با این وسعت در چابهار برگزار می شود قطعا یک نفر نمی تواند علاوه بر مدیریت این همایش دو شهرستان مهم و بندری را با هم مدیریت کند و در اتفاق اخیر هم به خوبی این موضوع مشاهده شد که بخش مهمی از خسارت ها مربوط به این دو شهرستان است.

رسول راشکی اظهار داشت: از اول بهمن‌ماه و با شروع بارندگی های اخیر در ۶ شهرستان استان سیستان و بلوچستان به ۲۹۵ خانوار توسط جمعیت هلال احمر تا کنون اسکان و خدمت رسانی داده شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان افزود: این خانوارها شامل ۱۴۳۵ نفر هستند که ۵۸ تیم عملیاتی با ۲۹۶ نفر از پرسنل و نجاتگرهای این نهاد کار خدمت و امدادرسانی به آنها را انجام داده‌اند.

وی افزود: همچنین با توجه به شدت بارش ها و سیلابی شدن مسیرها تاکنون به ۳۹۲خودرو گرفتار در سیلاب توسط نیروهای جمعیت هلال احمر استان خدمت رسانی انجام شده است.

وی گفت: از شروع بارش ها تاکنون با توجه به سیلابی شدن مسیرها و رودخانه ها و احتمال خطر ۳ روستای شهرستان چابهار به صورت کامل تخلیه شده اند.

راشکی با اشاره به اینکه روستای «آبکان» شهرستان چابهار به طور کامل تخلیه شده، افزود: اهالی این روستا در محل امنی و در ۴۰ چادر اسکان داده شده اند.

وی افزود: همچنین ۲ روستای دیگر نیز از توابع بخش «زرآباد» شهرستان چابهار نیز تخلیه شده است که اهالی آنها نیز در اردوگاهی امن در حوالی همان روستاها اسکان داده شده اند.

در هر صورت همه می دانند که وقوع بارندگی ها قابل پیشگیری نیست اما می توان با برنامه ریزی صحیح و درست برای جلوگیری از افزایش خسارات اقدامات لازم را انجام داد که امیدواریم این مهم در برنامه ریزی های آینده مسئولان استان مدنظر باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین