آفتابنیوز : عباسعلی جوادی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به حادثه مشابه بیمارستان شاهین شهر و عمل اشتباه پای یک بیمار در سال گذشته اظهار کرد: در آن اتفاق نیز کسی از پزشک خاطی شکایتی در سازمان نظام پزشکی طرح نکرده بود و به همین خاطر امکان تخمین مجازات برای این پزشک ممکن نیست.
وی ادامه داد: در صورت طرح دعوی برخورد با پزشکان خاطی بعد از بررسی هیئت کارشناسی و ارائه نظر آنها مشخص میشود و البته نظر قاضی پرونده که در روند رسیدگی در جلسات نظام پزشکی حضور دارد بسیار مهم خواهد بود. گرچه در این پرونده هنوز شکایتی از جانب والدین این کودک مطرح نشده است.
رییس سازمان نظام پزشکی اصفهان ادامه داد: برای شکایت از پزشکان خاطی دو مرجع وجود دارد. نظام پزشکی و مراجع قضایی هردو امکان بررسی پروندههای پزشکی را دارند و حتی گاهی اوقات یک پرونده هم زمان در هر دو مرجع مورد بررسی قرار میگیرد. معمولاً پروندههای این چنینی در مراجع قضایی به پرداخت دیه ختم میشود.
جوادی افزود: در صورت شکایت به خود سازمان نظام پزشکی بسته به عمق خطا محکومیتهای گوناگون صادر خواهد شد. این محکومیت میتواند از توبیخ شفاهی و درج در پرونده آغاز و حتی تا محرومیت همیشگی از طبابت ادامه پیدا کند. برای مثال در صورت بد اخلاقی، پزشک تنها به صورت شفاهی توبیخ میشود.
وی گفت: بعد از ورود شاکیان به نظام پزشکی اولین بخشی که درگیر بررسی پرونده میشود دادستانی نظام پزشکی است که با کار کارشناسی ابعاد مختلف موضوع را مورد بررسی قرار میدهند و در صورت لزوم کیفر خواست صادر میشود. سپس این کیفر خواست در یک هیئت معمولاً 9 نفره بررسی میشود.
رییس سازمان نظام پزشکی اصفهان ادامه داد: این هیئت شامل یک قاضی دادگستری، یک نماینده از پزشکی قانونی و هفت کارشناس پزشکی است. این مجموعه اقدام به صدور حکم میکند و اگر اعتراضی درباره حکم صادر شده وجود داشته باشد قابل بررسی در مراجع بالاتر خواهد بود.
جوادی در انتها با اشاره به اتفاق رخ داده تاکید کرد در صورتی که والدین این کودک در سازمان نظام پزشکی شکایتی را طرح کنند به دقت و عادلانه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.