کد خبر: ۴۲۵۲۲
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۲:۳۱

متکی در تایلند از برنامه های هسته ای گفت

آفتاب‌‌نیوز : متکی در خصوص وضعیت پرونده هسته ای ایران اظهار داشت: موضوع کاملا ساده است. ما می خواهیم مانند سایر کشورهای عضو عمل کنیم. ایران کشوری است که از اوائل دهه 1970 عضو ان‌پی‌تی شده،‌ تمامی تعهدات خود را انجام داده و قوانین و مقررات IAEA را اجرا کرده است. عضویت ما در آژانس دو بعد دارد یک طرف تعهد به اجرای قوانین و مقررات ان‌پی‌تی است که در ماده دو قید شده است. طرف دیگر حق بهره مندی از این عضویت است که در مقررات ان‌پی‌تی آمده و درج شده است که هر کشوری می تواند از فن آوری هسته ای جدای اهداف صلح آمیز استفاده کند. در این بند اضافه می شود که کشورهای عضو دارای این فن آوری باید به اعضایی که این فن آوری را ندارند کمک کنند. ما هیچ کمکی از هیچ کس دریافت نکردیم. مسأله این است که می گویند شما حق ندارید این فن آوری را به دست آورید. این درخواست غربی ها است. کسانی این درخواست را مطرح می کنند که سلاح اتمی دارند، برخی از آنها از بمب اتمی استفاده کرده اند و این کشورها در طی بیست سال دو جنگ جهانی در اروپا راه انداختند و در جنگ عراق نیز از سلاح اتمی کم اثر استفاده کردند. اکنون آنها از دیگران می خواهند اعتمادسازی کنند. سؤال من این است چه کسی باید اعتماد سازی کند؟‌ کشوری مانند ایران که طی قرون گذشته هیچ جنگی را شروع نکرده و‌ کشوری که ده هزار سال تاریخ دارد و سرزمین صلح و قانون است.
متکی در پاسخ به سؤال خبرنگار نشریه جینس دیفنس مبنی بر اینکه آمریکا بش از سه هزار عضو منافقین (MKO) را در عراق در اختیار دارد و ایران آمریکا را متهم به طراحی برنامه های مخفیانه جهت عملیات علیه ایران می کند،‌ چه نظری دارید و سؤال دوم در خصوص نوع همکاری های امنیتی و ضد تروریسم ایران با سازمان شانگهای با توجه به عضویت ایران به عنوان ناظر در این سازمان است.
وزیر خارجه در پاسخ گفت: آمریکا و اروپا سالیان طولانی است که خود را در این وضعیت پیچیده دخیل کرده اند، آنها تروریسم را محکوم می کنند و منافقین را به عنوان سازمان تروریستی شناسایی می کنند و از طرف دیگر از آنها حمایت می کنند. اعضای این گروهک از زمان صدام حسین آنجا بودند، و صدام باقدرت نظامی اش نتوانست کاری علیه ایران انجام بدهد. این گروه دست به اقدامات تروریستی زده و شخصیت های مختلف ایرانی را ترور کرده ولی اتفاقی نیفتاده است.
وی در خصوص عضویت ناظر ایران در پیمان شانگهای گفت: ما درصدد هستیم همکاری خود را افزایش داده و به عضو کامل تبدیل شویم. حوزه پیمان شانگهای وسیع است و نیاز به صلح و ثبات داریم و ایران قطعا نقش خود را در این زمینه برای تحیکم صلح در این منطقه ایفا خواهد کرد.
متکی در پاسخ سؤال خبرنگار آسوشیتدپرس مبنی بر اینکه آیا فکر می کنید آمریکا در انفجارهای اخیر عراق در مرقد امامان شیعه دست داشته است. گفت: ما معتقدیم دستهایی در حال ایجاد جنگ قومی و مذهبی بین شیعیان و سنی ها و دیگر گروه ها در عراق و دیگر کشورهای اسلامی است.
متکی در پاسخ به سؤال همین خبرنگار مبنی بر اینکه نظر شما در خصوص نمک سبز که آژانس از آن سخن گفته، چیست؟ اظهار داشت: نمک سبز مربوط به فعالیت های هسته ای اصفهان است و گزارش آن را به آژانس داده ایم و موضوع کاملا روشن است.
خبرنگار کریستین ساینس مانیتور از وزیر امور خارجه پرسید آیا فکر نمی کنید واکنش مسلمانان به کاریکاتورها خود باعث ارائه چهره منفی از اسلام شده است؟
وزیر خارجه کشور در پاسخ اظهار داشت: ما از هیچ خشونتی حمایت نمی کنیم و معتقدیم باید هر دو جانب قضیه را در نظر گرفت، یک طرف آزادی بیان و طرف دیگر احترام به باورهای دیگران است. اگر بتوانیم هر دو طرف را رعایت کنیم می توانیم در میانه حرکت کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین