آفتابنیوز : عبدالرضا عرفانی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه علت بروز تبخال بعد از انجام اقدامات و عملیات دندان پزشکی آلودگی وسایل دندان پزشکی نیست، اظهار کرد: علت ابتلا به تبخال، تروما یا آسیب فیزیکی است که تبخال را فعال میکند.
این متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه فشار وارد شده بر لب منجر به فعال شدن تبخال میشود، افزود: افرادی که سابقه ابتلا به تبخال دارند قبل از اینکه به دندان پزشکی مراجعه کنند باید قرص مربوط به جلوگیری فعال شدن ویروس تبخال را هر شش ساعت مصرف کنند زیرا این ویروس در بدن آنها است و در برخورد و فشار اقدامات دندان پزشکی فعال میشود.
عرفانی با بیان اینکه به صورت کلی تبخال یک بیماری ویروسی و عفونی است که فرد را در تماس با افرادی که تبخال داشتهاند آلوده میکند، تصریح کرد: در تماس با افراد آلوده این ویروس به بدن فرد وارد میشود و پنج عامل تب، استرس، ضربه، آفتاب طولانی مدت و بیماریهای عفونی زمینه ابتلا به تبخال را فراهم میکند.
وی با اشاره به اینکه معمولا مدت زمان باقی ماندن تبخال تنها 10 روز است و سپس درمان میشود، گفت: دو نوع درمان برای تبخال بکار گرفته میشود. کرمهای مخصوص برای افرادی که به صورت مکرر مبتلا به تبخال میشوند. هم چنین واکسن فلج اطفال نیز برای مهار ویروس تبخال استفاده میشود.
این متخصص پوست و مو با بیا اینکه عدم تماس با فردی که تبخال دارد از جمله راههای پیشگیری است، ادامه داد: در صورتی که فرد اصلا به تبخال مبتلا نشده اما در دندان پزشکی به این ویروس مبتلا شود نشان میدهد که وسایل دندان پزشکی به ویروس تبخال آلوده بوده است اما بیشترین علل ابتلا به تبخال وسایل مربوط به دندان پزشکی نیست بلکه به علت فشار و عملی است که حین اقدامات دندان پزشکی ایجاد میشود.