کد خبر: ۴۲۶۱۸
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۸۴ - ۲۳:۱۱
اظهارات مدير حوزه علميه قم در آستانه سالروز صدور منشور روحانيت

جدايي حوزه از جامعه مدرسين، آغاز انحراف است

آفتاب‌‌نیوز :  حجت الاسلام «سيد هاشم حسيني بوشهري» طی گفت و گویی با سایت رسانیوز در  سالروز صدور پيام امام  به حوزه‌هاي علميه كه به «منشور روحانيت» مشهور شد،گفت: از ويژگي‌هاي يك رهبر آگاه، رصد كردن نقاط ضعف و قوت جامعه است؛ زيرا خطر مهم، اختلاف و ضعف در بين خواص هر جامعه است. بنيان‌گذار جمهوري اسلامي ايران (ره) نگران اختلاف و ضعف در بين خواص جامعه و خانواده انقلاب بودند. از اين رو «منشور روحانيت» را خطاب به جامعه مدرسين حوزه علميه قم صادر كردند. 

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به هشدار امام راحل (ره) دربار وجود تحجر و افكار مقدس مآبانه در بين حوزويان گفت: رهبر كبير انقلاب (ه) در آغاز پيام خود، به تجليل و تمجيد از نقش‌ حوزه‌ها در احيا و زنده نگهداشتن اسلام اشاره كرده‌اند و خدمات بي‌مانند آنان را در پيروزي نهضت اسلامي و انقلاب مد نظر قرار داده‌اند. سپس به يك نقطه ضعف اشاره كرده و خواستار رفع آن شده‌اند. 

وي افزود: دشمنان اسلام و روحانيت در قالب روشنفكري، از تحجر انتقاد مي‌كنند. اين مورد با هشدار اصلاح‌ گرايانه امام خميني (ره) مبني بر وجود تحجر قابل قياس نيست. چرا كه امام به عنوان پدري بيدار و هوشيار در صدد رفع اين معضل در پيكر جامعه اسلامي هستند؛ اما برخي با بهانه قرار دادن رويارويي با تحجر، قصد ريشه كردن اسلام و روحانيت را دارند. گزينش و سوء استفاده كردن از برخي فرازهاي منشور روحانيت را براي تخريب اين قشر، نهايت بي‌انصافي مي‌دانيم. 

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم افزود: منشور روحانيت، سند افتخار حوزه‌هاي علميه است. امام راحل (ه) ظلم ستيزي، تلاش‌هاي علمي و مجاهدت‌هاي علما را به بهترين شكل بيان كرده‌اند. نقاط قوتي كه بنيان‌گذار جمهوري اسلامي ايران بيان كرده‌اند در اوج و نقاط ضعف بيان شده در نهايت قلت است. ايشان در عين انتقاد صريح از تحجر و روحيه پرهيز از مداخله در امور سياسي، از روحانياني كه نقش اصلي در پيروزي انقلاب داشته‌اند، تجليل كرده‌اند. اين منشور سند گويا و كارنامه درخشان روحانيت، در پيش و پس از انقلاب است. 

حسيني بوشهري به اهميت جايگاه جامعه مدرسين حوزه علميه قم اشاره كرد و گفت: امام راحل (ره) در منشور روحانيت، اعضاي جامعه مدرسين را مورد خطاب قرار دادند و به طلاب توصيه كرده‌اند كه اگر از جامعه مدرسين جدا شوند، منحرف مي‌شوند. به جرأت مي‌گويم كه ايجاد رخنه در حوزه به هر بهانه و با انگيزه جداكردن طلاب از جامعه مدرسين، آغاز نگراني از آينده انقلاب است. جامعه مدرسين راه خود را بر اساس وظايف تعيين شده از سوي امام خميني (ره) ادامه مي‌دهد.
 
وي خاطر نشان كرد: رهبر معظم انقلاب در آخرين ديدار خود با جامعه مدرسين فرمودند: «براي هر مجموعه نمادي است و جامعه مدرسين نماد حوزه است. جايگاه جامعه مدرسين ويژگي ذاتي اوست و اعطايي نيست». فرمايشات حضرت ايت الله خامنه‌اي پس 17 سال از صدور منشور روحانيت، مانند مواضع رهبر كبير انقلاب اسلامي (ره) است. 

مدير حوزه علميه قم افزود: البته وجود اختلاف سلايق در مسايل مديريتي كاملاً طبيعي است، به شرطي كه همه اصل و مبنا را قبول داشته‌ باشيم. در اين صورت مي‌توان با هم‌دلي و همكاري مشكلات را رفع كرد. 

حسيني بوشهري در پايان  گفت: حوزه‌هاي علميه هر روز پويا‌تر از گذشته، پله‌هاي صعود را طي مي‌كنند. هرجا احساس شده كه حضور در عرصه‌هاي اجتماعي و اجرايي ضروري است، به وظايف خود عمل كرده‌اند. اگر چه اولويت ما تربيت علمي و اخلاقي طلاب است؛ اما ضرورت‌هاي انقلاب را فراموش نكرده‌ايم و وظيفه خود مي‌دانيم از جهت تربيت نيروهاي كارآمد، آگاه به زمان،‌ مهذب و علمي، و نيز نظريه پردازي و توليد انديشه اسلامي، انقلاب را تقويت كنيم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین