آفتابنیوز : بعد از اینکه رسانههای اصولگرا در خبری مدعی شدند استاندار خراسان جنوبی از رقص مختلط دفاع کرده است، روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی بیانیهای منتشر کرد.
به گزارش ایلنا ، در این بیانیه آمده است: به اطلاع مردم شریف و نجیب خراسان جنوبی می رساند با عنایت به برگزاری نشست جمعی از هنرمندان عزیز این دیار با استاندار محترم خراسان جنوبی؛ در این نشست هنرمندان محترم استان، ضمن اشاره به تنگناهای اقتصادی هنرمندان، از برخی اعمال سلیقهها و ایجاد محدودیت های فرا قانونی که با اصحاب فرهنگ و هنر صورت می گیرد، ابراز نارضایتی کردند و خواستار امید بخشی بیشتر دولت مردان به هنرمندان شدند.
از جمله آزاده گرانقدری که ۷ سال در اسارت رژیم بعث عراق بوده است از بی مهری بزرگی که در حقش روا داشته اند گلایه کرد و اذعان داشت که تا مرحله اجرای رأی شلاق برایش پیش رفته بودند که خوشبختانه محقق نشد.
پس از آن طلبه ۱۶ سالهای که با عشق و علاقه مشغول فعالیت در عرصه هنر نمایش با موضوع روزه داری در ماه مبارک رمضان بوده است از برخی اعمال محدویت های نیروی خودسر برای اجرای نمایشش گلایه کرد و برخی هنرمندان دیگر نیز در سخنانی خواستار اعمال وحدت رویه در اجرای برنامههای هنری شدند.
آقای سید علی اکبر پرویزی استاندار محترم، ضمن تأکید بر توجه به هنر و هنرمندان ضرورت حرکت همه مجموعه ها بر مدار قانون را یادآور شد و ضمن تقیبح برخوردهای خودسرانه با اصحاب هنر، بر توجه بیشتر به هنر اصیل این سرزمین و به ویژه حفظ موسیقی سنتی تأکید کرد.
او بی مهری به هنرمندان عرصه موسیقی سنتی را بستر ساز پیدایش موسیقی زیرزمینی دانست و تصریح کرد: اگر جلوی موسیقی اصیل گرفته شود موسیقی به سمت ابتذال و زیرزمینی شدن پیش می رود.
نماینده عالی دولت با بیان اینکه هنر واقعی ابتذال نیست و اگر هنرمندی خطا کرد مربوط به ذات هنر نیست ، یادآور شد: هنر و هنرمند متعهد هیچ سنخیتی با ابتذال ندارد و بسیاری از هنرمندان و نوازندگان عرصه موسیقی سنتی با وضو سازشان را به دست می گیرند و به ذکر مناقب خاندان عصمت و طهارت می پردازند و اشعاری را می سرایند که باید این سرمایه هارا حفظ کنیم.
استاندار محترم در پاسخ به سوال یکی از هنرمندان در مورد ایجاد محدودیت برای ورود ابزار و آلات موسیقی به تالارها گفت : ایجاد محدودیت در این خصوص می تواند باعث دوری از موسیقی سنتی و روی آوری به سمت برخی وموسیقی های مبتذل در عروسی ها را در پی داشته باشد که ضرورت دارد در این خصوص با تدبیر عمل شود.
استاندار خراسان جنوبی که صبغه و سابقه فرهنگی زادگاهش خراسان شمالی که به عنوان« سرزمین گنجینه فرهنگ ها» شناخته شده است را در خاطر داشت و در آنجا زنان اقوام گوناگون با حفظ مواریث و فرهنگشان، در نهایت پوشیدگی، در حالی که هنرمندان موسیقی سنتی در مراسمات مختلف هنرنمایی می کنند، در این مجالس حضور می یابند را یادآور شد و افزود: در خراسان شمالی که مراسم سنتی برگزار می شود ؛ زنان می رقصند، مردان می رقصند که این شادمانی با آموزه های دینی منافاتی ندارد .
آنچه بدیهی است رقص ذکر شده بیشتر حرکات موزون که یک هنر آیینی است مد نظر بوده که در دیگر نقاط ایران عزیز از جمله خراسان رضوی, سیستان و بلوچستان ، کردستان، لرستان و بسیاری استان های دیگر اجرا می شود و رقص مختلط و هنجارشکنانه که نه تنها با آموزههای دینی بلکه با اخلاقیات انسانی نیز در تضاد است، مد نظر نبوده است و قطعا آقای استاندار که وابسته به خاندان معظم سادات است ، نه تنها با این ابتذال مخالف بوده و نه تنها این برداشت ناصواب و تحریف شده را به شدت تکذیب کرده ، بلکه آن را بشدت تقبیح می نماید.
متاسفانه عده ای که به هر بهانه ای دولت و دولت مردان را مورد هجمه قرار می دهند و قطعا تا انتخابات ریاست جمهوری این رویه نیز تشدید خواهد شد، استاندار محترم را موافق "رقص مختلط زن و مرد" قلمداد کرده اند، که این تحلیل مغرضانه و برداشت خود ساخته به دستاویزی برای حمله به دولت مردان و استاندار محترم و شبهه افکنی ها تبدیل شده است که با روح تقوای سیاسی در تضاد است.
امید است همه دلسوزان استان تلاش خود را به جای جنجال آفرینی های بی ثمر معطوف رشد، ترقی و بالندگی این دیار کنند که از عقب ماندگی های بزرگ تاریخی رنج می برد و نظام مقدس جمهوری اسلامی تاکنون گام های بلندی برای کاهش تنگناهای این دیار و این مردم نجیب و انقلابی برداشته است و در دولت تدبیر و امید نهضت خدمت رسانی شتاب بیشتری گرفته است که قطعا این روند با تکیه بر همراهی آحاد مردم همچنان ادامه خواهد داشت.