آفتابنیوز : به گزارش روزنامه کویتی الوطن وزراي امور خارجه شوراي همكاري خليج فارس در بيانيهي پاياني نشست اخيرشان در رياض از جامعهي جهاني خواستند تا به ارايه كمكهاي مالياش به فلسطينيها ادامه دهد.
آنها همچنين از تصميم اتحاديه اروپا مبني بر اعطاي كمك 120 ميليون يورويي به فلسطينيها استقبال كرد و از ديگر كشورهاي اعطاكننده خواست تا به اقدام مشابهي دست بزنند.
وزراي خارجه كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس زمان ديدار با كاندوليزا رايس، وزير امور خارجهي آمريكا تحت اعمال فشارهاي واشنگتن براي قطع كمكهاي مالي به فلسطينيها، با هدف منزوي كردن حماس كه در حال تشكيل دولت جديد است، قرار نگرفتند.
اين وزرا همچنين از جامعهي جهاني به ويژه آمريكا، اتحاديهي اروپا و كميتهي چهار جانبه خواستند تا از پيش داوري و صدور حكمهاي سريع در خصوص دولت جديد فلسطين خودداري كرده و به آن كمك كنند.
شش كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس در ادامه نسبت به خطرات اشاعه سلاحهاي كشتار جمعي در منطقه ابراز نگراني كرده و خواهان حل و فصل مسالمتآميز اين مساله در چارچوب نظام آژانس بينالمللي انرژي اتمي شدند.
آنها همچنين خواهان عاري سازي خاورميانه به ويژه منطقهي خليج فارس از سلاحهاي كشتار جمعي شدند و از رژيم صهيونيستي نيز خواستند تا به معاهده ان.پي.تي بپيوندد.
كشورهاي عضو شورا در ادامه برحمايت خود از "حق حاكميت امارات متحده عربي بر جزاير سه گانهي تنب كوچك، تنب بزرگ و ابوموسي" تاكيد و تهران را به پاسخگويي در قبال تلاشهاي ابوظبي براي حل اين مساله از طريق انجام مذاكرات تشويق كردند.
آنها در ادامه تمامي گروههاي عراقي را به تشكيل دولت يكپارچه ملي دايم با حضور تمامي نمايندگان اقشار جامعه دعوت و از آنها خواستند تا هرچه سريعتر در راستاي ايجاد امنيت و ثبات در كشور و اداره آن گام بردارند.
اين وزراء همچنين خشونت، اقدامات تروريستي و تجاوزات اخيري كه عليه اماكن مقدس عراق انجام شد را محكوم كردند.
كشورهاي عضو شورا در پايان بر حمايت از ثبات امنيتي، سياسي و اقتصادي ملت لبنان تاكيد و از گروههاي فعال اين كشور خواستند تا همگام با يكديگر در جهت پشت سر گذاشتن بحرانها و مشكلات تلاش كنند. آنها طرفين سوري و لبناني را نيز به مذاكره دعوت كردند تا به اين وسيله امنيت و ثبات دو كشور حفظ شود.