آفتابنیوز : جمعیت ایثارگران در انتخابات گذشته ریاست جمهوری به رغم اینکه "محمود احمدی نژاد" از اعضای شورای مرکزیش بود ترجیح داد تا از کاندیداتوری "محمدباقر قالیباف" فرمانده وقت نیروی انتظامی حمایت کند اما در حال حاضر با در اختیار داشتن فراکسیونی قابل توجه در مجلس و نیز تعدادی از وزارتخانه های کلیدی دولت،از پرنفوذترین تشکل های سیاسی اصولگرایان می باشد.
مراسم امروز در حالی آغاز شد که قرار بود« غلامعلی حداد عادل»رئیس مجلس شورای اسلامی به عنوان میهمان این کنگره را افتتاح کند و تیم حفاظت وی از ساعات اولیه روز جمعه کنترل امنیتی مراسم را به دست داشت اما تاخیر رئیس مجلس هفتم باعث شد تا « حسین فدایی» دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با قرائت متن سخنرانی خود، عملا افتتاح کنگره را بر عهده بگیرد.
نطقی که فدایی انجام داد شامل سیری تاریخی از وقایع انقلاب اسلامی تا پیروزی« محمود احمدی نژاد» در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری اسلامی ایران بود اما برخلاف انتظار در این نطق هیچ اشاره ای به موضوع پرونده هسته ای ایران نشد.
به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، فدایی در این مراسم ضمن انتقاد از الگوی توسعه جمهوری اسلامی ایران از دولت مهندس « میر حسین موسوی» تا دولت اصلاح طلب« سید محمد خاتمی» گفت:
« در نظامی زندگی می کنیم که هدف آن اعتلای اسلام و خدمت به مردم و تلاش برای ارائه الگویی نمونه از حکومت دینی و احیای تمدن اسلامی برای جهانیان است و در این مسیر، وامدار قرن ها مجاهدت و تلاش مبارزان راه حقی هستیم که دغدغه آنها« دین و مردم» بود. آنچه که در سایه رهبری امام بزرگوار(ره) در قالب جمهوری اسلامی به ملت ایران ارزانی شد و ازآن به عنوان « مردم سالاری دینی» یاد می کنیم، پاسخی شایسته به این دغدغه ملی و تاریخی است و از همین رو است که آن عزیز سفر کرده حفظ نظام جمهوری اسلامی را از اوجب واجبات دانستند و همگان را بر پاسداری و مراقبت از آن فرا خواندند.»
وی تصریح کرد:« نظام جمهوری اسلامی، نظامی متکی بر دو پایه « اسلام» و « مردم» است. قانون اساسی اداره کشور را با اتکا به آرا عمومی و از طریق انتخابات تعریف کرده و در اصول متعددی بر آزادی های مصرح چون آزادی بیان، احزاب، مطبوعات، و . . . و لزوم توجه به حقوق شهروندی و تکریم انسان ها و . . تاکید ورزیده است.»
فدایی با اشاره به انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا، از آنها به عنوان جلوه های بزرگ مشارکت سیاسی مردم نام برد.
اصل ولایت فقیه
وی گفت:نهادهایی چون شورای نگهبان و در راس همه نهادها، ولایت فقیه و رهبری که نماد برجسته« اسلامیت و جمهوریت» و مدافع حقوق واقعی مردم است، قرار دارد این اصل، فصل تمایز مردم سالاری دینی با لیبرال دموکراسی غربی و سوسیالیزم شرقی و یا هر گزینه دیگری است. از همین رو بود که حضرت امام خمینی (ره) آن را مترقی ترین اصول قانون اساسی برشمردند و همگان را به حمایت و پشتیبانی از آن برای مصون ماندن نظام از هر تهدید و انحراف و آسیبی بر شمردند.»
دبیر کل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی ادامه داد:«ملت ایران در فراز و نشیب تاریخ با پذیرش اسلام و تشیع که حامل قرن ها مبارزه است و علمای بزرگ رنج های بسیار کشیدند و سرداران زیادی به شهادت رسیدند تا به آرزوی دیرین خود که همان حکومت عدل اسلامی است، میرسند و در این مسیر، خیانت حکام دیکتاتور، روحانی نمایان دین فروش و روشنفکران خود باخته و ضد ملی، این دغدغه اساسی را پس از مشروطه در اذهان روشنفکران واقعی ایجاد کرد که راه نجات در چیست؟ در واقع باید گفت دوران پس از مشروطه، دوران تجربه گفتمان های مختلف در ایران بوده است:« ناسیونالیزم یا ملی گرایی»، « سوسیالیزم یا برابری»، « حقوق بشر یا آزادی غربی»، « رادیکالیزم یا التقاط شرقی»،« سازشکاری یا التقاط غربی» و ده ها خرده گفتمان دیگر که این ملت بزرگ پشت سر گذاشته و هزینه های زیادی پرداخت نموده تا ابطال یا ناکارآمدی آنها را به اثبات رساند و از زمانی که ندای رهایی بخش حضرت امام خمینی( ره) را شنید، به این مضمون که:« امریکا از شوروی بدتر، شوروی از امریکا بدتر و انگلیس از هر دو بدتر است . . .» و یا این جمله « اسراییل جرثومه فساد است . . .» و یا تاکید بر این مهم که « اساس نظام اسلامی بر رای مردم است» گویی گمشده خود را یافت و نهایتا« گفتمان قرن» رقم خورد و آن گفتمان انقلاب اسلامی بود که همانا نظام جدیدی را فراروی نجات بشریت گذاشت تا نظم حاکم بر جهان را که بر اساس « زر و زور و تزویر» بر بشریت عصر مدرن حاکم گشته بود، در هم پیچید و الگویی نوین را پیش روی جهانیان قرار داد و آن « نظام جمهوری اسلامی» بود.
وی از راه اندازی جریان طالبان، حادثه 11 سپتامبر، لشکر کشی به افغانستان و عراق، فجایع روز افزون در لبنان و فلسطین، ترور و بمب گذاری در عراق و . . . به عنوان جزئی از « سناریوی بزرگ کشورگشایی مدرن» نام برد و افزود: « این سناریو که با ائتلاف پشت صحنه« امریکا و انگلیس و اسرائیل» طراحی شده با ظاهر حقوق بشر و دموکراتیک نمودن کشورهای هدف با پشتیبانی امپراطوری خبری و رسانه ای هدفی جز تسلط یک جانبه بر جهان ندارد.»
« سناریوی کشورگشایی مدرن» باتلاقی است که « جبهه ائتلاف فرعونیت عصر جدید» در حال فرورفتن در آن است که متاسفانه اروپا و شوروی را به دنبال خود می کشد. به هر حال، ملت ما ثابت کرد که اگر جبهه استکبار در مقابل دین ما بایستد، در مقابل دنیای آنها خواهد ایستاد و با قامتی استوار فریاد می زند:« اگر کشور ما را ناامن کنند، آنها و طرفدارنشان در سراسر جهان امنیت نخواهند داشت.»
تحلیل فدایی از دولتهای خاتمی و میرحسین موسوی
فدایی در بخش دیگری از سخنان خود 3 دهه گذشته از انقلاب را شامل 3 گفتمان دانست و اظهار داشت:« به میزان نزدیکی و انطباق این گفتمان ها با گفتمان اصلی انقلاب خدمات ارزنده ای صورت گرفته، ولی فرصت های زیادی نیز از دست رفته که برای جبران آن چاره ای جز احیای گفتمان انقلاب اسلامی نداریم.»
وی سپس هر 3 دولت گذشته جمهوری اسلامی یعنی دولت میر حسین موسوی، هاشمی رفسنجانی، و سید محمد خاتمی را مورد انتقاد قرار داد و ادامه داد:«ماهیت اندیشه لیبرالی در دهه اول که با رفتار افراطی شعار« اقتصاد دولتی» را سرداد و در دهه دوم الگوی سرمایه داری خصوصی را دنبال می کرد و در دهه سوم بحث آزادی و دموکراسی را به نقاره ها کشاند و متاسفانه این جریان مرموز، کار را به جایی رساند که هر روز با تنش جدید در جامعه، آرزوی گسست در حاکمیت را داشت تا آنجا که با اعتصاب و تحصن ها خواستند مسیر انقلاب را از مسیری که معمار بزرگ آن طراحی کرده بود جدا کنند و در این مسیر همنوایی و هم صدایی و هماهنگی داخل و خارج را شاهد بودیم که این میزان خود باختگی بسی شگفت انگیز است.
فدایی بیان کرد:« تدبیر حکیمانه رهبری معظم انقلاب پس از حادثه کودتاگونه 18 تیر ماه 78 برای نیروهای انقلاب و توصیه به همگرایی و انسجام آنها و تشکیل جبهه واحدی از نیروهای انقلاب بر اساس چهار اصل 1- اسلام دین جامع و کامل 2- انقلاب و نظام اسلامی 3- سیره و روش حضرت امام 4- ولی فقیه و رهبری به عنوان یک واقعیت ما را بر آن داشت تا طرحی نو در مناسبات و معادلات و آرایش سیاسی و روند آن چشم اندازی از آینده در اندازیم و اذعان داریم که انسجام نیروهای انقلاب بر اساس چهار اصل همچنان ضروری و پاسخگوی وضع موجود و نسخه ای بی بدیل برای آرایش سیاسی آینده می باشد با توجه به شرایط آن زمان و بر اساس چهار اصل فوق استراتژی تهدید زدایی و کارآمد سازی انتخاب شد و گفتمان مطلوب برای انتخابات دوره دوم شوراهای اسلامی شهر و روستا،مجلس هفتم و ریاست جمهوری نهم را در گفتمان « پیشرفت، خدمت، عدالت» برگزیدیم و با توجه به ظرفیت بالای انقلاب جابجایی قدرت را در دو حوزه نسلی و محتوایی پی ریزی کردیم و خدمتی بود صادقانه از طرف جبهه اصولگرایان و تجربه جدید در حوزه سیاسی؛ و شد آنچه شد،بگذاریم و بگذریم.»
گفتمان انقلاب در حال حاضر
دبیر کل جمعیت ایثارگران با ذکر این مطلب که « گفتمان همه جانبه ملت ایران باید گفتمان « پیشرفت،خدمت و عدالت » باشد» اظهار داشت: « در سایه این گفتمان نور امید و نشاط در جامعه دمیده می شود، فضای کار و تلاش بر جامعه حاکم می گردد، مراکز علمی و تخصصی پشتوانه اقدامات اجرایی می شوند، رشد اقتصادی در راستای خدمت به مردم معنا می گردد، اعتماد عمومی نسبت به نظام احیا می شود، روابط با جهان گسترش می یابد و رشد علم و تکنولوژی و دستیابی کشور به فناوری های نوین هسته ای برای مصارف صلح آمیز نه تنها یک تهدید تلقی نمی گردد بلکه موجب عزت و افتخار ملی می شود.»
فدایی گفت:« میراث امام خمینی(ره) امروزه با چالش های مهمی در سطح بین المللی و مشکلات متعددی در داخل روبروست.» وی سپس راهکار برون رفت از این مشکلات را بی اعتنایی به مردم و فاصله گرفتن از آرمان سترگ آنها و در غلطیدن در ورطه امید به بیگانگان و بحران سازی ندانست و افزود:« آنچه که وظیفه انقلابی، ملی و دینی و رسالت امروز ما را شامل می گردد عبارتست از:
1-تلاش برای گسترش و حاکمیت اسلام ناب محمدی(ص) و نهادینه نمودن سیره و روش حضرت امام خمینی(ره) در تمامی زمینه ها
2- تعمیم و گسترش فرهنگ دینی و معنویت و پرسشگری و نظارت عمومی در راستای وظیفه امر به معروف و نهی از منکر
3- پیگیری مجدانه نهضت عدالتخواهی در کشور و مبارزه قاطع با فقر، فساد، تبعیض و هر گونه رانت خواری
4- وفاق و همدلی نیروهای انقلاب، تاکید بر مشترکات و کاهش اختلافات و تنش ها و سامان جبهه خودی
5- سامان دادن به نهضت خدمت رسانی و حمایت عملی از محرومان و مستضعفان و نظام جامع تامین اجتماعی و توجه جدی به سرمایه گذاری و رفع موانع تولید و توسعه کشاورزی و اشتغال زایی
6- گسترش روابط صلح آمیز با جهان و ارتقا مناسبات برادارانه و مسالمت آمیز با کشورهای همسایه و جهان اسلام و ایفای نقش فعال و همراه با استراتژی و رفتار برنامه ای در جهان
7- تلاش برای حاکمیت برنامه، عقلانیت و خرد جمعی در اداه کشور و به حاشیه راندن شعارگرایی و شخص محوری
8- افزایش کارآمدی نظام و تاکید بر حاکمیت قانون و اعتدال و میانه روی
9- ساخت سیستم و دولتی خدمتگزار، پیشرفته، علمی
10- ساختن فضایی فرهنگی و رسانه ای برای بسیج عمومی جهت تحقق سند چشم انداز
11- منطقی ساختن رابطه بودجه با برنامه های پنج ساله با سیاست های کلی نظام با سند چشم انداز
12- طرح عملیاتی جهت تحقق اصل 44 قانون اساسی
13- حمایت از امنیت اقتصادی، سرمایه گذاری، رفع موانع تولید و توجه جدی به توسعه کشاورزی و روستایی و صنایع کوچک
14- بازسازی و اصلاح نظام قضایی
15- کارآمد سازی فرآیند قانون گذاری و نظارت
16- سامان دادن به نهضت نرم افزاری و توسعه علم و تکنولوژی و فن آوری های جدید و پیشرفته
17- باور کردن جوانان و گسترش و نهادینه نمودن فرهنگ توانستن
18- توجه به جایگاه زنان در جامعه و اهتمام ویژه به نقش خانواده
دولت احمدی نژاد
دبیر کل جمعیت ایثارگران سپس تاکید کرد:« انتخابات سوم تیرماه و آغاز به کار دولت نهم ضمن استثنایی بودن آن در طول تاریخ انقلاب یک فرصت تاریخی و یک واقعیت غیر قابل انکار تلقی می گردد امیدی که از سوی مردم به دولت و شخص احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهوری مردمی و انقلابی و عدالتخواه بسته شده است، رسالتی بس عظیم را بر دوش همه ما و همه کسانی که دل در گرو این نظام دارند نهاده است. از این رو حمایت و شعارهای عدالتخواهانه و سیاست های اصولگرایانه آن را برخود فرض دانسته تلاش می کنیم نقدها و گلایه هایمان را در فرایندی درون خانوادگی مطرح نماییم تا فرصت کار و تلاش برای دولت نهم هموار گردد.»
وی از این مباحث این گونه نتیجه گرفت که شعار داخلی اصولگرایان مبنی بر « اصولگرایی در اندیشه، نوگرایی در روش و همگرایی در عمل» را به شعار « پایداری در اصول؛ نوگرایی در روش و ایثارگری در عمل» تبدیل می کنیم.
درخواست های ایثارگران از احمدی نژاد
وی در خواست های خود و تشکل مطبوعش را از دولت احمدی نژاد چنین بیان کرد:از دولت و رئیس جمهور محترم مجدانه می خواهیم، با تدبیر و بهره گیری از تجربیات موجود در کشور زمینه استفاده از توان نیروهای انقلاب در عرصه مدیریت کشور را فراهم ساخته تا شاهد نهضتی دوباره در عرصه خدمت و پیشرفت کشور باشیم.
شرایط جهانی، مناسبات داخلی، هماهنگی قوا، پشتیبانی ملت، فرصت تاریخی و استثنایی برای همه اصولگرایان و دلسوزان و متعهدان به نظام است تا همه با هم بسیج شودیم و همه ظرفیت ها را برای تحقق موارد زیر بسیج کنیم:
1- هدف عمومی؛ تلاش جهت تحقق سند چشم انداز
2- راهبرد همگانی؛ تهدید زدایی و کارآمد سازی
3- گفتمان اصولگرایان؛« پیشرفت، خدمت، عدالت»
4- راهبرد اصولگرایان: وحدت و انسجام و همگرایی بر اساس پایداری 5- سیاست عمومی؛ حمایت و پشتیبانی از دولت نهم
6- حکمت عمومی؛ خویشتن داری و صبوری و ایثار و گذشت
احمد توکلی: قدرت اصولگرایان همیشه باقی نمی ماند « احمد توکلی» نماینده موثر مجلس هفتم و رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی سخنران بعدی کنگره جمعیت ایثارگران بود.
این نماینده عضو فراکسیون اصولگرایان که به همراه چند نماینده با نفوذ دیگر جدی ترین و مهم ترین مخالفان لایحه بودجه سال 85 که از طرف دولت احمدی نژاد به مجلس ارائه شده می باشد همچون فدایی سخنان خود را با انتقاد از جریان دوم خرداد شروع کرد و گفت:« سال 82 جریاناتی رخ داد که برای انقلابیون بسیار تلخ بود، در ان سال برخی تلاش می کردند تا ارکان انقلاب و خط امام که در راس آن ولایت فقیه قرار دارد را حذف کنند و کشور را به سمت سکولاریسم ببرند.»
توکلی با بیان این موضوع که « نباید آن روزهای تلخ را فراموش کنیم»، اظهار داشت: « اشتباهاتی که اصلاح طلبان انجام دادند و « تدابیر» اصولگرایان، لطف خدا را جلب کرد و قدرت به دست اصولگرایان افتاد و اکنون نوبت ما است که ازاین آزمایش سر بلند بیرون بیاییم.»
وی سرفصل های اندیشه اصولگرایی را شامل « قدرت هدایت فردی و جمعی دین در تمام عرصه های زندگی، اعتقاد به مردم سالاری دینی، آزاد اندیشی و مقابله با تحجر و تصلب دینی، اداره کشور بر مبنای عقلانیت، تلاش برای اجرای برنامه چشم انداز 20 ساله، مبارزه بی امان با مفاسد اقتصادی، عدالتخواهی، اخلاق گرایی و استقبال از جهانی شدن عادلانه» دانست و افزود:« رابطه مجلس و دولت بر اساس اصولگرایی و دلسوزانه، برادرانه و خیر خواهانه است.»
توکلی ادامه داد:« نمایندگان مجلس تلاش می کنند تا با دولت رفتاری کنند که اصولگرایان را در نزد خدا و خلق خدا سر بلند نمایند و برای رقبای خود تبدیل به الگو شوند زیرا قدرتی که ما امروز داریم، همیشه در دستان ما نمی ماند.»
رئیس مرکز پژوهش های مجلس در بخش دیگری از سخنانش با اعلام این موضوع که « اگر بخواهیم از مستضعفان و تهیدستان جهان حمایت کنیم تا سلطه طلبان خون ضعفا را نمکند، باید قدرت داشته باشیم و قدرت بدون دانش عملی نیست» افزود:« شکاف در تکنولوژی با غرب، رو به تزاید است ولی ما باید از غرب و اروپا در این زمینه جلو بزنیم اما راه حل این امر تنها جهش در فن آوری است.»
عضو فراکسیون اصولگرایان تصریح کرد:« مشکلات غرب با جمهوری اسلامی به این خاطراست که آنها می دانند ما می توانیم در تکنولوژی از آنها جلو بزنیم هر چند که پیشرفت علمی فقط با دستور شدنی نیست، یعنی ما باید لوازم سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، و به خصوص فرهنگی آن را مهیا کنیم.»
رئیس مجلس: ولایت فقیه بالاترین دارایی ماست « غلامعلی حداد عادل» هم که قرار بود سخنران افتتاحیه کنگره جمعیت ایثارگران باشد به عنوان سخنران اختتامیه به پشت تریبون رفت.
وی با بیان این مطلب که « جمهوری اسلامی باید مانند یک لوکوموتیو جهان اسلام را به حرکت در آورد» افزود:« تحولات جهان بیش از آن که برای ایران نا امید کننده باشد، امید بخش است.»
رئیس مجلس ادامه داد:« امریکا می خواهد با پروژه خاورمیانه بزرگ در غیاب رقیب قدیمی خود شوروی، همان نقشی را در میان کشورهای اسلامی ایفا کند که انگلستان در آغاز قرن 20 بازی می کرد.»
حداد عادل بیان کرد:« اما امروزه جهان اسلام در سال 2010 با جهان اسلام در سال 1910 متفاوت است.»
وی دلایل این تفاوت را به وجود آمدن روشنفکری دینی به جای روشنفکری مسلمان مبهوت و تسلیم غرب و تجدید نظر متفکران و حوزه های علیه اسلامی در روش های گذشته خود دانست و تاکید کرد:« امروزه مسلمان ها بیش از هر چیز به استقلال خود می اندیشند، غرب مانند مارکسیم امتحان خود را در قرن اخیر پس داده و امریکا امروزه بر خلاف انگلستان با مقاومت بسیار جدی روبرو است و این مقاومت به خاطر بیداری جهان اسلام است.»
رئیس مجلس تاکید کرد:« آیا شما کشوری را می شناسید که از نظر رابطه مردم و رهبری مبتنی بر نظریه ریشه دار ولایت فقیه باشد؟ ولایت فقیه بالاترین دارایی ما است زیرا بر این پایه است که ملت ما هماهنگ و بسیج می شود.»
حداد عادل در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه « مردم عراق الگوی حضور در صحنه را از ملت ایران آموخته اند» افزود:« ملت عراق با استفاده از ابزار دموکراسی که امریکا برای تسلط بر منطقه علم کرده بود، توانست امریکا را شکست دهد همان طور که تاثیر انقلاب ایران بر ملت های امریکای جنوبی در سفر اخیر من به این منطقه کاملا روش بود.»
وی ادامه داد:« در حال حاضر« فیدل کاتسرو» در کوبا از همیشه بهتر و مسلط تر حکومت می کند، چاوز در ونزوئلا هم همین طور اکنون در پایتخت ونزوئلا 90 شرکت ایرانی مشغول به کار هستند.»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد:« خداوند منتش را بر ما تمام کرده، امروزه اوضاع جمهوری اسلامی از تمام 27 سال گذشته بهتر است، هماهنگی قوای 3 گانه هم در تاریخ انقلاب اسلامی بی نظیر است.»
حداد عادل افزود:« من برای اعضای دولت قسم جلاله خوردم که مخالفت کمیسیون تلفیق با لایحه بودجه سال 85 دولت به خاطر کشور بوده نه به علت قدرت طلبی.»
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود با ذکر این موضوع که « مهمترین مساله کشور آموزش و پرورش می باشد» اظهار داشت:« تجربه بنده نشان می دهد که 80 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه ها با همان اندیشه ای از دانشگاه خارج می شوند که به آن وارد شده اند.»
رئیس مجلس تاکید کرد:« در مسائل سیاسی دانشگاه ها باید کادر سازی کرد اما اگر در دانشگاه مدیریت صحیح اعمال نشود، دانشگاه آنچنان را آنچنانی تر می کند.»
حداد عادل ضمن ابراز حمایت از دولت گفت:« دولت احمدی نژاد دولت خدمت و کار است انگیزه ای که من در این دولت می بینم در هیچ دولت دیگری تاکنون ندیده ام.»
وی تصریح کرد:« اندیشه ای که در چند سال گذشته تحت عنوان سکولاریسم به جدایی دین از سیاست دامن می زد، در انتخابات گذشته از مردم جواب رد گرفت.»
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان این مطلب که « جمعیت ایثارگران مدرسه نیروسازی انقلاب اسلامی است» از تلاش های این تشکل در جهت زنده نگاه داشتن مفهوم ایثارگری تشکر کرد و از قول حضرت امام افزود:« شما در اثبات وفاداری به اسلام سند دارید.»
گفتنی است که در سومین کنگره سراسری جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، علاوه بر اعضای این حزب سیاسی،« محمد نبی حبیبی( دبیر کل حزب موتلفه اسلامی)»،« پرویز فتاح ( وزیر نیرو)»، « داود دانش جعفری ( وزیر اقتصاد و دارایی)»، « عباس سلیمی نمین( سردبیر سابق روزنامه تهران تایمز)» و تعدادی از نمایندگان مجلس هفتم از قبیل « احمد توکلی، مهدی کوچک زاده، رضا طلایی نیک ، امیررضا خادم، علیرضا محجوب، میرتاج الدینی و الیاس نادران» حضور داشتند.
آیت الله موسوی تبریزی هم تنها چهره اصلاح طلبان بود که در مراسم امروز حضور داشت.
بخش دوم کنگره جمعیت ایثارگران بدون حضور خبرنگاران و میهمانان به منظور برگزاری انتخابات شورای مرکزی این تشکل از ساعت 30/10 صبح آغاز شد.