کد خبر: ۴۳۰۱۴
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۷:۳۴

مقام معظم رهبری: تهران هویت ندارد

آفتاب‌‌نیوز : ايشان با اشاره به حضور عناصر مومن، انقلابي و خدمت‌گزار در شوراي اسلامي شهر تهران و نيز شهرداري تهران، لزوم استفاده از اين موقعيت را خاطرنشان كردند و افزودند: مردم همواره در انتخاب‌هاي مختلف نشان داده‌اند به دنبال خدمت‌رساني در پرتو شاخص‌هاي اصلي انقلاب و اسلام هستند و شوراي اسلامي شهر تهران و مجموعه‌ي شهرداري بايد با برادري و همكاري مبتني بر منطق و قانون، براي خدمت‌رساني بيش از پيش به مردم تلاش كنند.

رهبر انقلاب اسلامي، حل مشكلات متعدد تهران را منوط به دينداري، امانت‌داري، نگاه علمي، روحيه‌ي خدمت‌رساني، عدالت‌خواهي، دوست‌داري مردم، سلامت مالي و اخلاقي مديريت‌هاي مختلف شهري دانستند و خاطرنشان كردند: سلامت بافت مديران شهري بسيار مهم است، زيرا بي‌توجهي به اين بافت، موجب بروز مشكلات عديده و تاثيرگذاري آنها بر زندگي روزمره مردم مي‌شود، لذا بايد در انتخاب مديران در سطوح مختلف، دقت و اهتمام لازم براي رعايت معيارها انجام گيرد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي يكي از مشكلات اساسي تهران را فقدان هويت آن برشمردند و تاكيد كردند: بايد با برنامه‌يزي بلندمدت و با پي‌گيري مجدانه، هويت ايراني و اسلامي در تهران متجلي شود.

ايشان، زيباسازي شهر را متفاوت از تجمل‌گرايي دانستند و با اشاره به تاثيرگذاري روحي و رواني زيبا بودن شهر افزودند: شهر تهران هم‌چنين بايد شهري داراي رفاه از جهات مختلف به‌ويژه حمل و نقل براي مردم باشد و مسوولان شهري نيز بايد مقاوم‌سازي به‌ويژه مقاوم‌سازي مناطق پرجمعيت و فرسوده را اولويت اصلي خود قرار دهند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به مراجعات بسيار زياد مردم به شهرداري‌ها، لزوم ارتباط مسوولان شهري با مردم را يادآور شدند و خاطرنشان كردند: در مراجعات مردمي بايد تسهيل و تسريع كار مردم، تكريم آنان و اعتمادسازي به عنوان چهار شاخص مهم مورد توجه جدي باشد.

ايشان هم‌چنين فرهنگسراها را جزو مسايل مهم شهرداري دانستند و افزودند: فرهنگسراها ضمن داشتن محيط معنوي و درس‌آموز همراه با فرهنگ اسلامي و انقلابي بايد از مديريتي متعهد، انقلابي و ديني برخوردار باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۲:۴۷ - ۱۳۸۴/۱۲/۱۴
0
0
(شما را به خدا نمايش دهيد)

شهر تهران زيبا نخواهد شد مگر اينكه مردم ساختمانهاي زيبا بسازند و نماي معماري زيبا و هماهنگ بخشي از ضوابط صدور جواز و پايان كار باشد. همچنين شهرداري بايد با نقشه هاي شهري تازه تقسيمات زمينهاي شهري را براي پاسخگويي به معماري زيبا دگرگون سازد. در تقسيمات كنوني زمينهاي شهري، بويژه در مناطق جنوبي تهران، نميتوان بناهايي با معماري زيبا اجرا كرد. اكنون بناي ساختمانهاي زشت همچنان دارد و چنين ساختمانهاي زشتي هر روز در بافت قديمي تهران بالا ميآيد و راه هر گونه تحول را براي زيبا سازي شهر در آينده ميبندد. شهرداري تهران تنها روش روزمرگي دارد و هرگز پايه گذار تحولي در شهرسازي نبوده است. از وزارت مسكن هم كه هيچ خبري نيست و وزير مسكن ايران تنها بلد است كه راجه به طرحهاي ساختمانهاي استيجاري يا وام مسكن سخن بگويد. ساختمانهايي كه اكنون در بخشهاي گوناگون تهران و بويژه در زمينهاي كوچك در بافتهاي فرسوده ساخته ميشود با همان سبك پنجاه سال پيش . بلكه بسيار زشتتر از آن زمان ساخته ميشود. شهرداري بايد خانه هاي كلنگي در بافتهاي فرسوده را بخرد و پس از يكپارچه كردن آنها در قطعات بزرك، اين زمينها را براي توسعه واحدهاي مسكوني يا تجاري با ضوابط مدرن به سرمايه گذاران بخش خصوصي واگذار كند و كميته اي از آرشيتكتهاي ماهر طرحاي معماري بناهاي تازه را از ديدگاه زيبايي و تناسب تاييد نمايند. طرح نواب يك فاجعه بزرگ شهري بود زيرا همانند مديريت دولتي اقتصاد، شهرداري تهران با سليقه خود و در قالب اماني به اجراي بناها پرداخت در حالي كه ميبايست زمينهاي خريداري شده را در قطعات بزرگ به بخش خصوصي ميفروخت و اگر چنين كرده بود امروز ساختمانها در اين مسير بسيار زيبا و با كارايي بالا ميبودند نه مانند آنچه كه ميبينيم كه طرح نواب چشم هر بيننده اي را آزار ميدهد و هنوز ده سال از عمر آن نگذشته ولي گويي 100 سال پيش ساخته شده و جاي جاي آن بلا تكليف و خراب است.

يك ساختمان در تهران تنها لازم است كه يك قوطي بزرگ و زشت سيماني يا آجري گري يا سنگي باشد و شهرداري هيچ ضابطه اي براي نما نگاري ساختمانها ندارد. اكنون شهرداري تهران به زمينهاي خالي تا چهار طبقه پروانه ميدهد اما به زمينهايي كه خانه كلنگي در آن قرار دارد تا پنج طبقه. آيا چنين بناهايي در كنار يكديگر نماي شهر را زيبا ميسازد؟ براي بنده بسيار مهم است كه بدانم كه آيا در شهرداري تهران و ساير شهرها كسب و بكار گيري دانش روز شهرسازي و مديريت شهري در دستور كار قرار دارد زيرا كه بنده كه دست كم 25 سال است كه در شهر تهران هيچ نو آوري كه نميبينم هيچ، پسروي بسيار ميبينم . يعني اگر شهرداري امروز تهران مانند شهرداري 30 سال پيش عمل ميكرد بسيار جلوتر از اكنون ميبوديم. با چند پارك و خيابان شهرداري، شهر زيبا نميشود زيرا 95 درصد بناهاي شهري را مردم و دستگاههاي دولتي و خصوصي ميسازند نه شهرداري ها.

با اين پرسش نوشته خود را به پايان ميبرم كه: كدام ايراني است كه امروز با دعوت از يك ميهمان خارجي، از انچه كه وي در تهران و ساير شهرهاي ايران ميبيند شرمنده و سر افكنده نشود؟؟؟ بزرگترين بدبختي اين است كه هر ندانم كاري كه در تهران ميشود بلا فاصله در ساير شهرداريها و شهركداريهاي كشور از آن الگو برداري ميشود. يك نگاهي به ساختمانهاي اصفهان، يا گرگان، يا رشت بياندازيد. ساختمانهاي نا همگون با نماهاي رها شده با آجر يا سفال يا سيمان سياه چشمان بينندگان آگاه را شكنجه ميدهد. داشتن شهرهاي زيبا آنچنان نقشي در تعريف جايگاه فرهنگي و تمدن يك ملت در جهان امروز دارد كه بنده حاضرم بعنوان يك ايراني ميهن دوست بدون دريافت حقوق مشاور شهردار تهران در جهت ايجاد يك تحول تاريخي در شهر تهران باشم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین