کد خبر: ۴۳۰۵۱
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۸۴ - ۰۹:۱۹

چرایی همکاری هسته ای آمریکا وهند

آفتاب‌‌نیوز :
روزنامه فرامنطقه ای الحیات در تحلیلی از سفر بوش به هند می نویسد : جورج بوش توافقنامه همکاری های هسته ای را با مان موهان سینگ نخست وزیر هند به امضا رساند او با این اقدام خود یک سیاست بسیار مهم وجدید را در منطقه بنیانگذاری کرد . 

این همکاری توانست به پنجاه سال همکاری استراتژیک دهلی نو ومسکو پایان دهد. 

منابعی در واشینگتن می گویند که انگیزه اصلی بوش در امضای این قرار داد تاریخی این بود که به مقابله با پدیده ایران که بعنوان هم پیمان استراتژیک چین بپردازد. 

مجله نیوزویک این ابتکار عمل را شبیه به ابتکار عمل نیکسون در سال 1973 علیه چین می داند. به هر شکل آمریکا این قرار داد را مشروط به حل وفصل مسئله کشمیر بعنوان مهمترین اختلاف بین دو هم پیمان آمریکا یعنی هند وپاکستان کرد.

به اعتقاد برخی از ناظران در سازمان ملل هم پیمانی جدید ، روسیه ، چین وایران در مقابل آمریکا ، هند ، پاکستان وژاشن یک تحول در روابط استراتژیک محسوب می شود که می تواند به طور خودکار تمامی زیربناهای کنفرانس یاتا را از بین ببرد. وکنفرانسی را که دامنه نفوذ هر یک از دو ابرقدرت گذشته یعنی روسیه وآمریکا را مشخص می کرد. 

در این حال مجله "فارین افرز" در گزارشی در این رابطه دولت بوش را به چشم پوشی از همسایگان خود در آمریکای لاتین در مقابل اعطای اهمیت بیشتر به کشورهای آسیا متهم کرد. 

هنری کسینجر هم در رابطه با این اتهام گفت : ابرقدرت قرن بیست ویکم از آسیا می آید از اینرو آمریکا سعی دارد با ایجاد هم پیمانی های جدیدی این ابرقدرت را مورد محاصره قرار داده وسناریوی اتحاد جماهیر شوروی را علیه وی هم تکرار کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین