در آستانه جنگ " دلفر "کارشناس بازرسی سلاح های آمریکا مدعی شد که صدام حسین مسلما در حال توسعه سلاح های کشتار جمعی بوده است . پس از خاتمه جنگ وی در راس گروه بازرسی سلاحهای آمریکا در عراق به جستجوی این سلاح ها پر داخت . علاوه بر دستگاه های پیشرفته ؛ بیش از یکهزار کارشناس نظامی و غیر نظامی در این ماموریت شرکت کردند .
پس از بازرسی 16ماهه " دلفر" در پاییز سال گذشته گزارش نهایی خود را ارائه کرد و نتیجه تایید کرد که صدام سلاحی در اختیار نداشته است ، اما شواهد نشان می دهد که وی درصدد ازسرگیری برخی ازپروژه های ساخت این سلاح ها بوده است .
در آن گزارش خاطر نشان شد که پس از خاتمه اولین جنگ خلیج فارس ، صدام حسین به تدریج پروژه های توسعه سلاح های ممنوعه را لغو کرد تا سازمان ملل تحریم علیه بغداد را پایان دهد .
سند منتشره کنونی الحاقی به گزارش سال گذشته است ، در این سند دلفر موضوع گزارش سال گذشته را تایید کرد و گفت : گروه بازرسی تاحد امکان تلاش کرده و بازرسی 18ماهه از سلاح های کشتار جمعی و پرسنل مربوط خاتمه یافته است . وی تاکید کرد که ادامه بازرسی ها ضرورتی ندارد . در این سند مسایل لاینحل مرتبط به سلاح های کشتار جمعی عراق مطرح شده است .
این مقام آمریکایی هنگام اشاره به مساله انتقال مواد مربوط به تحقیق و تهیه سلاح های کشتار جمعی عراق به سوریه قبل از جنگ تاکید کرد که به دلیل ناآرامی ها در عراق ، گروه بازرسی نتوانست نتیجه مشخصی حاصل کند . تاکنون هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا وجود ندارد ، اما امکان انتقال غیر رسمی و یا محدود منتفی نیست .
رسانه های گروهی آمریکا خاطر نشان ساختند که گزارش الحاقی " دلفر" نه تنها بار دیگر ثابت کرد که جرج بوش رییس جمهوری آمریکا بی دلیل علیه عراق وارد جنگ شد بلکه به دولت بوش هشدار می دهد که درمساله سوریه اشتباهات مشابه اطلاع رسانی مرتکب نشود .