آفتابنیوز : بیش از ۱۰ سال از تکلیف دولت به اجرای شبکه ملی اطلاعات میگذرد و طی این مدت به دلایل متعدد اجرای این طرح همواره ناکام مانده و به فرصتی دیگر موکول شده بود، این اتفاق در حالی رخ میداد که طبق برنامه پنجم توسعه لازم بود با اجرایی شدن این طرح حداقل ۶۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب و کارها به این شبکه دسترسی داشته باشند.
زمانی که دولت یازدهم کار را برعهده گرفت اینگونه اعلام شد که در زمینه انجام تعهدات برنامه پنجم توسعه بیش از ۸۰ درصد کار بر روی زمین مانده و اجرایی نشده است. بر این اساس طی سالهای فعالیت دولت برنامهریزیهای متعددی برای اجرایی شدن این موارد صورت گرفته و تاکید شد شبکه ملی اطلاعات مهمترین برنامه وزارت ارتباطات به شمار میرود.
به گزارش ایسنا، در نهایت در آخرین سال فعالیت دولت همزمان با هفته دولت فاز اول شبکه ملی اطلاعات اجرایی شد تا بدین ترتیب ضریب نفوذ دسترسی پهنباند ثابت خانگی به ۴۰ درصد و دسترسی به پهنباند سیار به ۳۰ درصد برسد.
ضریب نفوذ در فاز دوم این شبکه که دهه فجر امسال رونمایی شد، در بخشهای ثابت و سیار به ترتیب تا ۶۰ و ۳۵ درصد افزایش یافت و حال گفته میشود با اجرای فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۶ این رقم به ۶۵ درصد در زمینهی پهنباند ثابت و ۴۰ درصد در زمینه پهنباند همراه برسد.
سرعت اینترنت از دیگر موضوعات حائز اهمیت در دسترسی به اینترنت است که گفته میشود با اجرای فاز اول این شبکه متوسط سرعت دسترسی به پهنباند ثابت تا سه مگابیت بر ثانیه افزایش داشته و پس از اجرای فاز دوم این عدد به چهار مگابیت رسیده و در فاز سوم به پنج مگابیت بر ثانیه خواهد رسید.
متوسط سرعت دسترسی در حوزه پهنباند موبایل نیز در فاز اول این شبکه دو مگابیت بر ثانیه بوده که در فاز دوم این سرعت تا سه مگابیت افزایش داشته و طبق وعدههای داده شده قرار است با اجرای فاز سوم به پنج مگابیت بر ثانیه برسد.
همچنین در فاز اول نسبت ترافیک داخلی کشور در قیاس با ترافیک بینالملل ۴۵ درصد اعلام شده که این رقم در فاز دوم به ۵۰ درصد رسیده و پیشبینی میشود در فاز سوم به ۵۵ درصد برسد.
طبق وعدههای داده شده از سوی وزارت ارتباطات قرار بر آن است که فاز سوم این شبکه همزمان با روز جهانی ارتباطات اردیبهشت ماه سال آتی به بهرهبرداری رسیده و با رویکرد رونق کسب و کارهای الکترونیکی اجرایی شود.