کد خبر: ۴۳۵۶۹
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۰:۱۹

اختلاف نظر درباره ايران

آفتاب‌‌نیوز :  اين گزارش نشان مي دهد كه ماهيت اختلاف تهران و آژانس در اين است كه بازرسان اين سازمان نتوانسته‌اند دليلي براي نظامي بودن فعاليتهاي هسته اي ايران پيدا كنند و ايران هم نتوانسته كه آژانس را متقاعد سازد كه برنامه هايش صرفا صلح آميز است. به نوشته اين روزنامه، به منظور برطرف شدن اين شك و ترديد است كه آژانس تصميم گرفت تا گزارش در سطح شوراي امنيت هم بررسي شود. با پايان نشست شوراي حكام، مرحله تازه اي از ديپلماسي آغاز مي شود تا جو اعتماد بين ايران و جامعه جهاني برقرار شود. به عقيده البرادعي وزنه سياسي شوراي امنيت مي بايست در اين زمينه موثر باشد.
اين روزنامه نوشت: البته در مقر سازمان ملل در نيويورك هم هنوز كسي نمي داند كه با اين مسئله چه بايد كرد. جامعه بين‌الملل همچنان در خصوص نحوه برخورد با ايران دچار اختلاف نظر است و استراتژي مشخصي در اين رابطه وجود ندارد. در آژانس هم وضع به همين گونه است. كسي نمي داند روند اوضاع به چه شكل خواهد بود. به زبان ديپلماتيك اين امر به منزله فقدان راه چاره و نوعي به بن بست رسيدن است.
به همين دليل است كه سرگي لاوروف، وزير خارجه روسيه كه طي چند روز گذشته در واشنگتن با كاندوليزا رايس و جورج بوش ديدار كرد، سعي نمود مقامات آمريكايي را متقاعد سازد كه عجله به خرج نداده و با تفكر و مرحله به مرحله تصميم گيري كنند. ظاهرا رئيس جمهوري آمريكا به لاوروف اطمينان داده است كه راه حل نظامي بر ضد ايران بعنوان سناريوي احتمالي در نظر نيست.
البته پيشنهاد روسيه برا ي حل و فصل بحران هسته اي ايران نه تنها مورد پسند كامل ايران نيست، در واشنگتن هم مورد استقبال زياد قرار نگرفته است. در واقع آمريكا كما في السابق به روسيه اعتماد ندارد. مقامات آمريكايي خواستار آن شده اند كه موضوع ايران هر چه سريعتر و شايد هفته آينده در شوراي امنيت مورد بررسي قرار بگيرد. در راهروهاي سازمان ملل اين شايعه به گوش مي رسد كه آمريكاييان قصد دارند براي نشست شوراي امنيت اطلاعات جمع آوري شده از سوي سرويسهاي جاسوسي اين كشور را در خصوص رازهاي هسته اي ايران ارائه دهند. ولي بر اساس تجربه اي كه در ابتداي جنگ عراق بدست آمد، اصلا نمي توان به چنين اطلاعاتي اعتماد نمود.
«ورميا نوواستي» مي افزايد، روسيه و چين تمايلي براي اعمال تحريمهايي بر ضد ايران ندارند، كوفي عنان دبير كل سازمان ملل هم با آنها موافق است.
به گفته منابع ديپلماتيك نزديك به مذاكرات، شوراي امنيت قصد دارد طي ماه جاري به مسئله عدم گسترش سلاحهاي هسته اي بطور كلي بپردازد و اين مسئله نه تنها مربوط به ايران، بلكه شامل هند، پاكستان و ساير كشورها نيز خواهد شد.
به احتمال قوي طي روزهاي آتي سه كشور اروپايي، روسيه ، آمريكا و چين مسئله ايران را در سطح معاونين وزراي امور خارجه در نيويورك و يا وين بررسي مي كنند و فعلا هيچ تصميم در اين خصوص گرفته نخواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین