کد خبر: ۴۳۶۷۰
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۸۴ - ۱۷:۱۵

پشت درهای بسته چه گذشت؟!

آفتاب‌‌نیوز :
به گزارش خبرگزاری رویترز دیپلمات ها در نیویورک گفته اند که در گام اول بحث اعمال تحریم علیه ایران مورد نظر نمایندگان اتحادیه اروپا نیست.
بنیتا فریر و والدنر کمیته روابط خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس خبری پیش از نشست اعضای شورای امنیت گفته بود که هنوز دست یافتن به راه حلی از طریق مذاکره و بر اساس پیشنهاد مسکو برای غنی سازی مشترک با تهران در خاک روسیه وجود دارد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه تحت چه شرایطی اتحادیه اروپا خواستار اعمال تحریم علیه ایران است، گفته است که در این مورد اجماع بین پنج عضو دائمی شورای امنیت لازم است.
این در حالی است که روسیه و چین شدیدا با اعمال تحریم علیه ایران مخالف هستند.
در عین حال خاویرسولانا رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با اشاره به اینکه هنوز امکان حل دیپلماتیک مساله هسته ای ایران وجود دارد گفته است که امکان اعمال تحریم علیه ایران را منتفی نمی داند. خبرگزاری رویترز می افزاید این در حالی است که سایر مقامات اتحادیه اروپا تاکید کرده اند که برای این منظور باید در بین اعضا شورای امنیت اجماع حاصل شود.
خاویرسولانا همچنین اقدامات شورای امنیت را در جهت تقویت اقتدار آژانس بین المللی انرژی هسته ای ارزیابی کرده است. وی افزود: اجازه بدهید ببینیم شورای امنیت چه کاری انجام خواهد داد. ما باید وزن تمام گزینه ها را در نظر بگیریم.
وزیر خارجه فرانسه نیز گفته است که فرانسه به دنبال راه حل سیاسی برای مساله هسته ای ایران است و نه تنبیه تهران.
فیلیپ دوست بلازی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه تحت چه شرایطی فرانسه از خواسته امریکا برای اعمال تحریم علیه ایران حمایت خواهد کرد گفت: هدف ما سیاسی است و به هیچ وجه تنبیهی نیست.
آلمان یکی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا و بزرگترین صادر کننده کالا به ایران بار دیگر اعلام کرده است که اگر تهران برنامه غنی سازی اش را متوقف نکند با تحریم های اقتصادی روبرو می شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، برلین در سال گذشته، 4 میلیارد یورو صادرات به ایران داشته است. در سال 2004 پس از آلمان به ترتیب فرانسه، ایتالیا، چین و امارات متحده عربی بزرگترین صادرکنندگان کالا به ایران بوده اند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس تونی بلر، نخست وزیر انگلیس، نیز گفته است که جامعه بین الملل در دیدگاهش درباره فعالیت های هسته ای جامعه بین الملل از حق ایران برای تولید انرژی هسته ای دفاع می کند گفته است که مساله این است که آنها ( ایران) باید به الزاماتی که داوطلبانه به آن وارد شده اند عمل کنند.
چین و روسیه از اعضا دائم شورای امنیت، با داشتن حق وتو آشکارا با اعمال تحریم علیه ایران مخالفت کرده اند.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه با اشاره به لزوم مذاکرات بیشتر خارج از چارچوب شورای امنیت با حضور سه کشور اتحادیه اروپا، چین، امریکا و آژانس بین المللی انرژی هسته ای گفت است که ما باید بتوانیم به اجماعی در این زمینه دست پیدا کنیم. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس چین نیز از مواضع روسیه برای ادامه مذاکره با ایران و اجتناب از تحریم حمایت می کند.
در این میان موضع امریکا تندتر از سایر اعضا شورای امنیت است. به گزارش خبرگزاری رویترز جان بولتون نماینده امریکا در سازمان ملل بیانیه شورای امنیت درباره ایران را رضایت بخش ندانسته و گفته است اگر ( این بیانیه) به رای گذاشتته شود رای امریکا به آن منفی خواهد بود.
وی افزود: ما قصد داریم در شورای امنیت برای پاسخی جدی که می توانیم به دست آوریم اعمال فشار کنیم.
جرج بوش رئیس جمهور امریکا نیز در سخنانی بی پایه ایران را نگرانی مهم امنیت ملی امریکا خوانده و گفته است که به همین خاطر برای امریکا بسیار مهم است که به کار با دیگران برای حل این مساله با استفاده از روش های دیپلماتیک ادامه دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین