آفتابنیوز : اینک که بررسی بیشتر برنامه هسته ای ایران از آژانس بین المللی انرژی هسته ای به شورای امنیت واگذار شده ، امریکا، انگلیس و فرانسه سعی دارند با اعمال فشار بیشتر از سوی این نهاد سازمان ملل، ایران را متقاعد به پذیرش خواسته های آژانس بین المللی انرژی هسته ای کنند.
اگر چه هنوز امکان دیپلماسی حتی با حضور امریکا نیز وجود دارد اما تهدید به استفاده از تحریم یکی از ابزار این کشورها را برای مقابله با ایران است.
آزمون بزرگ سازمان ملل این است که بتواند در مدت زمان مناسب ایران را متقاعد کرده و از شکل گیری عراق دیگری جلوگیری کند.
همان طور که جان وارد نخست وزیر استرالیا که در جنگ عراق به رهبری امریکا سازمان ملل را نادیده گرفت، می گوید: مردم که جرج بوش، من و تونی بلر و دیگران را به خاطر حمله به عراق و اینکه در سال 2003 سازمان ملل را نادیده گرفتیم مورد انتقاد قرار می دهند، حالا فرصتی دارند تا ببینند سازمان ملل چگونه به طور موثر و کار آمد عمل خواهد کرد.
به نظر می رسد حرکت سازمان ملل در مورد ایران متعادل تر از روندی که در سال 2003 در پیش گرفه شده باشد.
همان طور که جان بولتون سفیر امریکا در سازمان ملل گفته، این سازمان روشی محتاطانه و سنجیده در برخورد با ایران درپیش گرفته است.
اختلافات موجود بین اعضا شورای امنیت، دست امریکا را تهی تر می سازد.
چین و روسیه می خواهند مذاکره با ایران ادامه داشته باشد و با تحریم و اقدام نظامی مخالفت می کنند. روسیه از کارت عراق علیه امریکا در مقابل ایران استفاده کرده و علیه توقف روش دیپلماتیک هشدار داده است.
سرگئی لاورف وزیر خارجه روسیه گفته است که عراق یاد آور چیزی است که زمانی که دنیا از دیپلماسی روی بر می گرداند اتفاق می افتد.
در واشنگتن نیز شکاف هایی دیده می شود با وجود آن که برخی از مقامات امریکایی از جمله نیکلاس برنز معاون وزیر خارجه می گویند که در صورتی که اقدامات شورای امنیت کارساز نباشد امریکا فراتر از ان خود وارد عمل خواهد شد، اما واقعیت این است که امریکا بیش از اندازه در عراق تحت فشار است و با کم شدن میزان آرا بوش در نظر سنجی ها و انتخابات میان دورهای کنگره، رئیس جمهور امریکا نمی تواند حمله دیگری را انجام دهد.
به این ترتیب انتظار می رود اقدام سازمان ملل در مورد ایران چیزی بیشتر از یک بیانیه غیر الزام آور نباشد.