آفتابنیوز : سرویس بینالملل- نشریه نیوزویک اشاره میکند که کابینه ترامپ، ثروتمندترین کابینه امریکاست چرا که او جمعی از میلیونرها و میلیاردرها را اطراف خود جمع کرده است.
به گزارش آفتابنیوز، این نشریه این پرسش را مطرح میکند که ترامپ به مردانی که همه چیز دارند چه میتواند بدهد و در ادامه مینویسد: «پاسخ ممکن است در ضربالمثل معروف ایتالیایی باشد که درباره اشراف در حال زوال سیسیلی بود: «هر چیزی را باید تغییر دهید اگر میخواهید همه چیز را نگهدارید». این بهترین هدیه ترامپ به دوستان منهتنی و ثروتمند خود بود که کل سیستم را به لرزه درآورد بدون آن که سرمایه دوستانش تحت تاثیر مقررات فدرال و یا افزایش مالیات قرار گیرند. او کمتر از سه ماه از ریاستجمهوریاش بیسر و صدا برنامه حذف نظارت دولت بر بخش مالی، سلب قوانین تغییرات اقلیمی و آب و هوایی اوباما علیه تولیدکنندگان سوختهای فسیلی را اعمال کرده و در حال کاهش مالیات است که بهنفعمیلیاردها خواهد بود. این میلیاردرها بیشتر به الیگارشی روسیه و حاکمان پترودلاری نیجریه شباهت دارند تا به آمریکاییهای عادی. در نتیجه، آنان به ترامپ کمک میکنند تا امریکا را به مثابه یک کسب و کار اداره کند که در آن شهروندان مصرفکننده و ترامپ فروشنده کالاست».
این افراد دوست دارند که درباره مقدار سرمایهشان صحبت کنند. آنان اعضای نسل دهه ۸۰ میلادی هستند که همچون ترامپ از اوراق قرضه استفاده کردند و با استفاده از هدیه بزرگ رونالد ریگان به وال استریت که همانا مقرراتزدایی پس از رکود بزرگ بود، وضعیت خود را بهبود بخشند. کارل ایکان مشاور ترامپ سرمایهای به ارزش ۱۶.۶ میلیارد دلار دارد و گفته شده که یکی از الگوهای مایکل داگلاس برای بازی در فیلم به عنوان گرگ وال استریت بود. ویلبر راس وزیر بازرگانی ۲.۵ میلیارد دلار سرمایه دارد. استفن شوارتزمن از دیگر مشاوران ترامپ ۱۱.۸ میلیارد دلار سرمایه دارد و استفن فینبرگ مشاور دیگر او ۱.۲ میلیارد دلار سرمایه در اختیار دارد که همه آنان ثروت خود را از طریق سرمایهگذاری بانکی بدست آورده اند.»
نیوزویک در ادامه به فهرست افراد بیشتری که حلقه اطرافیان ثروتمند ترامپ را تشکیل میدهند اشاره میکند و مینویسد: «اکنون استفن روث با سرمایه ۱.۱ میلیارد دلاری و ریچارد لفراک با سرمایه ۶.۵ میلیارد دلاری به ترامپ مشاوره ارائه میدهند. آنان از جمله صاحبان بزرگ املاک و مستغلات در نیویورک هستند و در این حوزه فعالیت دارند و زندگیشان در برجها و زمین گلف خلاصه شده است. میلیاردرهای حلقه ترامپ یک درصد از جمعیت نیویورک را تشکیل میدهند. آنان مالیات زیادی پرداخت نمیکنند و نسبت به جامعه هم احساس وظیفهای نمیکنند که باید مالیات بیشتری پرداخت کنند. آنان از مقررات دولتی در زمینه مالیات بیزارند و به شدت به رقابت باور دارند. «هالی پترسون» روزنامهنگار تحقیقی میگوید که آنان یکدیگر را میشناسند؛ یکدیگر را تامین مالی میکنند و در همان حال با همدیگر رقابت میکنند. او میگوید آنان مانند سگ رو به روی یکدیگر سر و صدا میکنند».
برخی از اعضای حلقه ترامپ مانند خود او از پدران ثروتمندی بودهاند و برخی دیگر شرایطشان اینگونه نبوده است. استراتژیست حلقه ترامپ، پدرش صاحب یک فروشگاه در پنسیلوانیا بود و اکنون خود در املاک و ویلاها در پالم بیچ و فلوریدا وقت میگذراند. ایکان به دبیرستان دولتی میرفت».
این نشریه در ادامه اشاره میکند که میلیاردرهای نیویورکی گاهی اوقات دوست دارند ژست نجیبزادگی به خود بگیرند و کارهای خیریه انجام دهند و خود را انساندوستان اجتماعیمدار نشان دهند و در اینباره مینویسد: «برای مثال، «مایکل بلومبرگ» شهردار سابق (هشتمین مرد ثروتمند جهان با ارزش دارایی ۴۷.۸ میلیارد دلار) نام و پول خود را در توصیه به کنترل تسلیحات و حمایت از محیط زیست در دوران عهدهداری منصب شهرداری گذاشت. پیتر پترسون شریک سابق شوارتزمن یک میلیارددلار برای راهاندازی یک اندیشکده اقتصادی در نظر گرفت. در کنار بیل گیتس، وارن بافت و ۴۰ نفر از میلیاردهای دیگر متعهد به ارائه کمک مالی به موسسات خیریه شدند. شوارتزمن به کتابخانه عمومی نیویورک ۱۰۰ میلیون دلار کمک کرد با این حال، نشریه نیویورکر او را مسخره کرد و نوشت که چقدر خسیس است و کم کمک کرده است».
این نشریه در ادامه اشاره میکند که «استیو منوخین» وزیر خزانهداری دولت ترامپ با ارزش دارایی ۵۰۰ میلیون دلاری هرچند که یک میلیاردر نیست با این حال سود مالی افسانهای کسب کرده است. نیوزویک اشاره میکند که پس از بحران مالی و فروپاشی مسکن در سال ۲۰۰۸ میلادی او بانکی در کالیفرنیا خریداری کرد و هزاران نفر افراد مسن و کهنهسربازان جنگی تظاهراتی را در مقابل عمارت او در لسآنجلس برگزار کردند. اگر بسیاری از آمریکاییها در جریان آن بحران ورشکسته شدند و مجبور به زندگی در ماشین شدند، برای این میلیاردها بحران مالی یک فرصت برای فرار از مقررات و ثروتمندترشدن بود.
وارن بافت یکی دیگر از ثروتمندان حلقه ترامپ، خود به اندازه یک معلم مدرسه مالیات پرداخت کرده است. ترامپ نیز خود در طول سالهای متمادی از پرداخت مالیات طفره رفته است. کاهش مالیات و لغو طرح اوباماکر نیز اگرچه به ضرر ۲۴ میلیون فرد مسن و فقیر تحت پوشش بیمه تمام شد اما سود حفظ ۱۵۸ میلیارد دلاری پول ناشی از فرار از مالیات را برای سرمایهگذاران ثروتمند داشت. طبق طرح ترامپ یک درصد ثروتمند بالایی جامعه آمریکایی میتوانند ۶.۵ درصد از مالیات را ذخیره کنند در حالی که این میزان برای افراد طبقه متوسط و پایین ۱.۷ درصد خواهد بود. این برخلاف سیاست اوباماست. در سال ۲۰۱۰ میلادی زمانی که اوباما قصد سر و سامان دادن به قانون اخذ مالیات را داشت شوارتزمن در جلسه هیئت مدیره در ژوئیه ۲۰۱۰ میلادی گفت که این جنگ است مثل زمانی که هیتلر به لهستان در سال ۱۹۳۹ میلادی حمله کرد.