آفتابنیوز : خاوير سولانا كه براي ديدار و گفتگو با سياستمداران آمريكايي در اين كشور به سر مي برد عليرغم اشاره به اينکه مذاكرات ميان ايران و سه كشور اروپايي كه از پاييز سال گذشته و به دنبال تعليق داوطلبانه غني سازي اورانيوم از سوي ايران وارد مرحله جديدي شده است به نتيجه قطعي منتهي نشده است ابراز اميدواري كرد كه در صورت ارائه تضمين هايي از سوي ايران مبني بر عدم تعقيب سياست دستيابي به تسليحات هسته اي راه حلي براي حصول به توافق نهايي بدون الزام ايران به توقف كامل غني سازي محقق شود.
مقامات كاخ سفيد اما در واكنش به اظهارات ميهمان سرشناس خود ترجيح داده اند به واگويي سخنان و مواضع پيشين خود اكتفا كنند . اين درحالي است كه محافل سياسي و تحليلگران آمريكايي بر اين باورند كه اظهارات سولانا مي تواند نشانگر تعميق شكاف ميان واشنگتن و اتحاديه اروپا بر سر نحوه تعامل با ايران باشد . ايالات متحده هرچند اعلام كرده است كه از حصول توافق ميان ايران و اتحاديه اروپا حمايت مي كند اما بسياري بر اين باورند كه كاخ سفيد در عمل قصد دارد با نزديكي به اتحاديه اروپا و به نوعي مداخله در جريان مذاكرات به اعمال نظر و حتي اعمال فشار بر مذاكره كنندگان اروپايي جهت اتخاذ موضعي شديدتر در قبال تهران بپردازد ، تلاشي كه به نظر مي رسد در شرايط فعلي بايد آن را محكوم به شكست تلقي كرد.
ريچارد بوچر سخنگوی وزارت خارجه آمريکا در واکنش به اظهارات سولانا در پاسخ به پرسش هاي متعدد خبرنگاران تنها به تاكيد مجدد بر موضع کشور خود مبني بر توقف کامل و دائم کليه فعاليتهای مرتبط با غنی سازی اورانيوم در ايران اكتفا كرد.
کاندوليزا رايس، وزير خارجه آمريکا نيز پيش از اين اعلام کرده بود كه كاخ سفيد براي اتخاذ موضع نهايي خود در قبال ايران تا تابستان آينده( زمان اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوری ايران) صبر خواهد کرد و پس از آن در مورد نتيجه مذاکرات ايران و سه قدرت اروپايی و اينکه چه رويكردي در قبال برنامه اتمی ايران اتخاذ شود نتيجه گيری خواهد کرد.
اقدامات ايالات متحده براي تحت فشار قرار دادن جمهوري اسلامي ايران براي دست برداشتن از برنامه هاي صلح آميز هسته اي خود اما تنها محدود به اين موارد نمي شود. واشنگتن مدت هاست كه تلاشي پيگير و مداوم را جهت تغيير پيمان بين المللی منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای آغاز كرده است. محافظه كاران آمريكايي بر آن هستند كه با شكل دهيي به نوعي اجماع جهاني و حتي تحت فشار قرار دادن برخي كشورهاي جهان جهت همراهي با مطامع خود اين پيمان را به نحوي تغيير دهند كه که حق غنی سازی اورانيوم و توليد سوخت اتمی محدود شود . در شرايط فعلي تمامي امضا كنندگان اين پيمان ، و از آن جمله جمهوري اسلامي ايران ، از حق غني سازي اورانيوم و توليد سوخت هسته اي برخوردارند.
ايران و بسياري ديگر از كشورهاي جهان ، و به صورت خاص كشورهاي در حال توسعه ، كه انرژي هسته اي را فنآوري مشروع و مطلوب خود براي توسعه تلقي مي كنند رسماً مخالفت خود را با چنين تغييری ابراز کرده اند. چنين رويكردي باعث شده است كه بسياري از تحليلگران سياسي جهان بر اين باور باشند كه تلاش هاي بوش و همراهان محافظه كار وي براي محدود سازي دسترسي كشورهاي عضو پيمان به فن آوري هسته اي نافرجام خواهد ماند.