معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از برگزاری نشست مشترک ایران و ایتالیا در اواخر فروردینماه جاری درخصوص 10 حوزه فناوری خبر داد و گفت: در مذاکرات دو جانبه درصدد کسب بازارهای مشترک برای محصولات دانشبنیان تولید شده در شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارکها هستیم.
دکتر وحید احمدی در نشست خبری امروز با اشاره به برگزاری اولین نشست مشترک علمی، فناوری و نوآوری ایران و ایتالیا افزود: این نشست در راستای عملیاتی کردن برنامه بینالمللیسازی پژوهش و فناوری و اتصال علمی، فنی و تجاری میان بخش پژوهش و کسب و کار ایران با ایتالیا برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این برنامه به صورت یک رویداد سالانه برنامهریزی شده است، اظهار کرد: در این نشست مشترک علاوه بر برگزاری کارگاههای مشترک مذاکرات رودررو میان شرکتهای دانشبنیان داخلی با طرفهای ایتالیایی برگزار خواهد شد و همچنین زمینه انتقال تجربیات در حوزههای نوآوری و تکنولوژی میان دو کشور فراهم میشود.
احمدی با اشاره به زمان برگزاری این نشستها خاطرنشان کرد: اولین دور از این نشست علمی و فناوری میان ایران و ایتالیا در 30 و 31 فروردینماه برگزار میشود و در ایتالیا این برنامه توسط وزارت آموزش، علوم و تحقیقات با همکاری وزارت امور خارجه و همکاریهای بینالمللی اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه هماهنگی برگزاری این نشست توسط «بنیاد شهر علم» در ناپل با همکاری شورای روسای دانشگاهها و شورای ملی تحقیقات ایتالیا انجام شده است، افزود: در ایران نیز اقدامات اولیه توسط معاونت پژوهشی وزارت علوم و سازماندهی آن با بخش دفتر برنامهریزی امور فناوری این وزارتخانه صورت گرفته است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به جزئیات برگزاری این نشست مشترک یادآور شد: مهمترین رویداد برنامه همکاری نشست علمی، فناوری و نوآوری ایران و ایتالیا که قالب آن نسخه مشابه از هفته علوم، فناوری و نوآوری چین با ایتالیاست، شامل تبادل فعالیتها بین شرکتها و سازمانهای ایرانی و ایتالیایی است.
احمدی برگزاری کنفرانسهایی در رابطه با انتقال فناوری و نوآوری میان دو کشور را از دیگر برنامههای این نشست نام برد و اضافه کرد: علاوه بر آن بازدیدهایی از مراکز فناوری، شرکتهای فناور و دانشبنیان، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد صورت میگیرد.
وی ارتباط دادن شرکتهای دانشبنیان ایرانی و ایتالیایی، ارتقای برترینهای علوم و فناوری هر دو کشور با تقویت گفتوگوهای دوجانبه و حمایت از همکاری در موضوعات پژوهشی، تجاریسازی و توسعه نوآوری را از اهداف برگزاری این نشست ذکر کرد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه در این نشست مشترک در 10 حوزه علمی همکاری صورت میگیرد، گفت: در نشستهای صورت گرفته در حوزههای علوم زیستی، کشاورزی، محیط زیست و فناوریهای تمیز، انرژی، شهرهای هوشمند و حوزههای جدید فناوری اطلاعات، حملونقل، شیمی سبز، هوافضا، آموزش و توسعه مهارت و توریسم و میراث فرهنگی بحث و تبادلنظر خواهد شد.
احمدی اضافه کرد: در این نشست سمینارهایی درخصوص استراتژیهای نوآوری و سیاستهای استارتاپ و بینالمللیسازی برگزار خواهد شد.
به گفته وی، در این نشست 119 نفر به همراه وزیر آموزش، علوم و تحقیقات ایتالیا به ایران دعوت شدهاند که شامل 27 دپارتمان دانشگاهی، 25 شرکت، 13 مرکز تحقیقات ملی و 5 مرکز تحقیقات از سایر نهادهای ایتالیا میشود.
معاون وزیر علوم با اشاره به ترکیب اعضای حاضر در این نشست از سوی ایران اظهار کرد: در این نشست 154 شرکتکننده از سوی ایران حضور خواهند داشت که شامل 127 شرکت دانشبنیان و شرکت بزرگ، 14 دانشگاه، 7 پژوهشگاه و مرکز تحقیقاتی و 4 سازمان و 2 آزمایشگاه میشود.
احمدی ایجاد بازارهای مشترک میان ایران و ایتالیا را از مهمترین اهداف این نشستها نام برد و در این باره توضیح داد: در این نشستها ما 10 حوزه فناوری را برای مذاکرات تعیین کردیم و معمولا در دنیای تجارت محصولات خاصی معرفی نمیشوند، بلکه با برگزاری مذاکرات دو جانبه نسبت به بازاریابی و ایجاد بازارهای مشترک اقدام میشود.
وی با اشاره به تجربیات موفق برخی شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری یادآور شد: برخی از این شرکتها توانستهاند محصولات خود را به کشورهای ایتالیا، استرالیا و آلمان به فروش برسانند، ولی ما به این شرکتها توصیه کردهایم که برای ایجاد بازارهای مشترک ابتدا باید بازارهای منطقه را در اختیار بگیرند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه ترکیه و ژاپن برای کسب بازارهای جهانی ابتدا بازارهای منطقه را در اختیار گرفتند، خاطرنشان کرد: سیاست اصلی ما هم کسب بازارهای منطقه است و در گام بعدی فروش محصولات در سایر کشورهای دنیا است.
منبع: ایسنا