کد خبر: ۴۳۹۴۲
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۸۴ - ۰۹:۲۸
گزارش آفتاب

ایران تصميمى براى سفر به نيويورك ندارد

آفتاب‌‌نیوز : از آنجا كه بررسى پرونده هسته اى ايران از آژانس بين المللى انرژى اتمى به شوراى امنيت سازمان ملل متحد منتقل شده است و بر مبناى آن اين پرونده از امروز در نيويورك مقر شوراى امنيت بررسى خواهد شد، برخى اخبار از احتمال سفر تيم مذاكره كننده ايران به نيويورك حكايت داشت. منوچهر متكى وزير امور خارجه روز گذشته در حاشيه ديدار سيدحسن خمينى با سفراى ايرانى خارج از كشور در اين خصوص گفت كه هنوز تصميمى براى سفر به نيويورك اتخاذ نشده است. او نيز همچون حسين انتظامى و حميدرضا آصفى اعلام كرد كه خروج از ان پى تى در دستور كار ايران قرار ندارد. متكى افزود: آنچه ما بر آن اصرار داريم استيفاى حق ملت ايران در برخوردارى از فناورى صلح آميز هسته اى است و معتقديم شيوه ها و لوازم رسيدن به اين حق كماكان ساز و كارهاى موجود در مناسبات بين المللى به ويژه عضويت ايران در معاهده ان پى تى است. وزير امور خارجه با اشاره به جمع بندى ايران از اجلاس اخير شوراى حكام گفت: پيگيرى مسئله هسته اى ايران در آژانس تاكيد بر مذاكره و ادامه راه ديپلماسى براى بررسى و نهايى سازى طرح هايى كه تاكنون مطرح بوده است در اولويت قرار دارد. لذا بر ساز و كار ادامه مذاكرات با همه طرف هاى درگير در اين موضوع در قالب شوراى حكام و آ ژانس اعتقاد داريم. او همچنين تصريح كرد كه سازوكارهاى پذيرفته شده بين المللى امكان استيفاى حق مسلم ايران در دستيابى به انرژى صلح آميز هسته اى را فراهم كند، اما اگر چنين ظرفيتى به وجود نيايد و يا با موانعى مواجه شود در آن صورت احتمال دارد كه سياست هاى خود را مورد بازبينى قرار دهيم و اين به معنى تصميمى براى بازبينى در حال حاضر نيست.
از سوى ديگر به گزارش بى بى سى سناتور جوزف بايدن كه عضو ارشد كميته روابط خارجى سناى آمريكا است روز يكشنبه در مصاحبه با شبكه خبرى ان بى سى اظهار داشت كه تحريم هاى نفتى كمر ايران را مى شكند. اين سناتور دموكرات آمريكا افزود: «اين براى من قدرى نگران كننده است كه دولت هنوز هيچ مطالعه اى درباره اينكه آيا تحريم نفتى براى ايران مضرتر است يا براى دنيا نكرده است.» او اظهار داشت: «حقيقت اين است كه ايران نمى تواند تحريم نفتى را تحمل كند.» اين اظهارات در حالى از سوى بايدن مطرح شده است كه مقام هاى ايرانى طى هفته هاى گذشته همراه با جدى شدن بررسى پرونده ايران در شوراى امنيت سازمان ملل متحد از احتمال استفاده تهران از سلاح نفت براى مقابله با اروپا و غرب سخن گفته بودند.
در همين حال به گزارش مهر شش تن از وزراى امور خارجه كشورهاى عضو اتحاديه اروپا در نشست خود در اتريش بر تداوم تلاش هاى خود بر حل ديپلماتيك موضوع هسته اى ايران و كمك به حل بحران خاورميانه تاكيد كردند. «اورزلا پلاسنيك»، «فرانك- والتر اشتاين ماير»، «برن بوت»، «آرتيش پابريكز»، «دورا باكويانيس» و «جين آسلبورن» وزيران امور خارجه اتريش، آلمان، هلند، لتونى، يونان و لوكزامبورگ در سالزبورگ اتريش گرد هم آمده و پيرامون مسئله ايران و خاورميانه به گفت وگو نشستند. وزير امور خارجه اتريش كه كشورش رياست دوره اى اتحاديه اروپا را برعهده دارد در اين باره اظهار داشت: مهم اين است كه نمايندگان كشورهاى شركت كننده در نشست مذكور به توافق نظر دست يافتند.
با این حال خبرها حاكى از طرح اروپا براى ارائه ضرب الاجل ۱۴ روزه به ايران در كنار فرصت هاى ۳۰ و ۶۰ روزه آمريكا و روسيه به تهران است، سفير انگلستان در تهران ديروز در گفت وگو با ايلنا خبر مذكور را تائيد كرد. ريچارد دالتون در اين زمينه اعلام كرد كه در پيش نويس قطعنامه شوراى امنيت سازمان ملل متحد، ضرب الاجل ۱۴ روزه براى ايران مطرح شده است. او گفت كه احتمالاً شوراى امنيت از ايران خواهد خواست به خاطر منافع مردم ايران در تصميمات خود بازنگرى كند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین