کد خبر: ۴۳۹۷۴۹
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۳

روایت رسانه‌های خارجی از اجماع اعتدال‌گرایان بر روحانی و عطش سیری‌ناپذیر قدرت در احمدی‌نژاد

آفتاب‌‌نیوز : انتخاب به نقل از کامرسانت چاپ روسیه نوشت: رشد اقتصادی و کاهش تورم در ایران که در سایه سیاست اصلاح‌طلبانه رئیس‌جمهور کنونی و بهبود روابط با کشورهای غربی حاصل شده است، شانس حسن روحانی برای انتخاب مجدد در انتخابات ریاست جمهوری را افزایش می‌دهد.

روحانی در حین ثبت نام خود، شعار «آزادی و صلح بیشتر» را مطرح کرد و همچنین، از حفظ توافق هسته ای به عنوان هدف اصلی سیاسی و اقتصادی در دور دوم ریاست جمهوری اش سخن گفت. رئیس جمهور ایران وعده داد که به فعالیت خود در راستای توسعه روابط سازنده با جهان ادامه خواهد داد.

به اعتقاد کارشناسان، رشد اقتصادی و کاهش تورم در کشور که در سایه سیاست اصلاح طلبانه رئیس جمهور کنونی و بهبود روابط با کشورهای غربی حاصل شده است، شانس حسن روحانی برای انتخاب مجدد در انتخابات ریاست جمهوری را افزایش می دهد.

رئیس جمهور ایران نامزد اصلی اعتدال گرایان و اصلاح طلبان ایران است. پیشتر، از محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، به عنوان نامزد محتمل وی نام برده می شد. وزیر امور خارجه ایران زمانی در سایه امضای توافق هسته ای در ژوئیه سال ٢٠١٥ میلادی، به سیاستمدار بسیار محبوب در کشور تبدیل شده بود. اما، در مارس سال ٢٠١٦ میلادی، در مصاحبه ای ویدیویی با سایت انتخاب، اعلام کرد که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نخواهد کرد. این وزیر ایران در پاسخ به پرسش مرتبط گفت: «مسئولیت فعلی من، تنها کاری است که من از عهده انجامش بر می آیم».

برعکس، در میان اصول گرایان اتفاق نظر وجود ندارد. ائتلاف اصلی اصول گرایان در مجلس شورای اسلامی ایران - «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» - همزمان، پنج نامزد خود را معرفی کرده است. در میان آنان، محمد باقر قالیباف، شهردار تهران، و ابراهیم رئیسی، مشهورترین هستند.

محمد باقر قالیباف که در سال ٢٠٠٥ میلادی، جایگزین محمود احمدی نژاد در پست شهردار پایتخت کشور شد، پیش از این، فرماندهی نیروی انتظامی را عهده دار بوده است. در سال ٢٠١٣ میلادی، محمد باقر قالیباف نامزد اصول گرایان در انتخابات ریاست جمهوری بود اما در نظر سنجی از افکار عمومی جایگاه نخست را به نفع رئیس جمهور کنونی از دست داد. او بعد از شکست در انتخابات، همچنان شخصیت محبوب بود و در ماه مارس سال ٢٠١٦ میلادی، در رتبه بندی سیاستمداران محبوب ایران، جایگاه دوم را کسب کرد. اما، در تابستان سال یاد شده، در شهرداری تهران جنجال املاک نجومی در گرفت که در آن، از نزدیکان شهردار نام برده می شد و این امر، به طور جدی، به وجهه و اعتبار وی خدشه وارد کرد.

ثبت نام محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق ایران، باعث پیدایش تفرقه مضاعفی در میان اصول گرایان ایران شد. تاکنون هیچ یک از روسای جمهوری ایران بیش از دو دور، این سمت را عهده دار نبوده اند.

رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ایران غیرقابل پیش بینی و پیچیده

همچنين نامه‌نیوز نوشت؛

روزنامه العرب چاپ لندن درباره ثبت نام احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری و بررسی علل و حواشی آن می‌نویسد: در سال 2015، در شرایطی که هیچ انتظاری درباره بازگشت محمود احمدی نژاد به عرصه سیاست در ایران وجود نداشت و یا اینکه هیچ سخنی درباره ثبت نام احتمالی وی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 مطرح نبود، نوشتیم که وی می تواند چالش متناوبی برای حسن روحانی رئیس جمهور کنونی ایران در انتخابات امسال باشد.

به این معنا که احمدی نژاد می تواند با استفاده از وزنه سیاسی و پوپولیسم خود از یک سو و از سوی دیگر با سرمایه گذاری بر نابرابری های اقتصادی و انتقاد تندروها از روحانی با استفاده از پایگاه اجتماعی خود در رقابت های ریاست جمهوری به نفع یک کاندیدای تندرو دیگر استفاده کند.

حضور احمدی نژاد در انتخابات برای ریاست جمهوری خود بسیار احتمال ضعیفی است چرا که مقامات ارشد نظام ایران نسبت به این موضوع تمایلی ندارند.

رقابت های انتخابات ریاست جمهوری ایران غیرقابل پیش بینی و پیچیده است. یکی از نمونه های این پیچیدگی این است که بسیاری از کاندیداهایی که در این انتخابات ثبت نام کرده اند در این انتخابات تا انتها حضور ندارند بلکه به دنبال حمایت و جمع کردن پایگاه اجتماعی حود برای دیگر کاندیدای مورد نظرهستند. و به همین خاطر است که احمدی نژاد در این انتخابات ثبت نام کرده است.

عطش سیری ناپذیر احمدی نژاد برای قدرت، توجه رسانه ای و وضعیت و مواضع وی باعث شد که تنش های میان وی و دیگر نهادهای نظام ایران ایجاد شود. ثبت نام احمدی نژاد موجب توجه رسانه ای بین المللی به وی شد چیزی که احمدی نژاد به دنبال آن است، احمدی نژاد همچنین به دنبال حضور در دولت آینده فردی است که وی اکنون در این انتخابات حمایت می کند نیز هست.

الحیات نیز در گزارشی در این باره می نویسد: انتظار می رود رقابت اصلی انتخابات ریاست جمهوری ایران میان دو نامزداصلی این انتخابات یعنی ابراهیم رئیسی و حسن روحانی باشد، جایی که دیگر کاندیداها نیز در حمایت از این دو کاندیدای اصلی در مناظره های انتخاباتی تلویزیونی نیز حضور دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین