آفتابنیوز : با گزارش پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت، مذاکرات اعضا شورا در مورد نحوه برخورد با ایران شروع شده، اما تاکنون به توافقی دست نیافته اند. امریکا، فرانسه و انگلیس که خواستار اقدامات شدید از سوی شورای امنیت علیه ایران هستند، بدون حمایت چین و روسیه نمی توانند از اقتدار شورای امنیت در مورد ایران استفاده کنند.
در این راستا روزنامه واشنگتن پست با اشاره به شکست امریکا و متحدانش در کسب حمایت چین و روسیه با پیش نویس بیانیه ای که از ایران می خواهد فعالیت غنی سازی خود را متوقف کند، به نقل از دیپلمات های غربی گزارش می دهد که آنها( امریکا ـ فرانسه ـ انگلیس) قصد دارند قعطنامه موجود را در میان 15 عضو شورای امنیت به رای بگذارند.
این روزنامه امریکایی می افزاید: حوادث روزهای اخیر نشان از شکست امریکا و متحدینش دارد که پس از یک هفته شروع مذاکرات در نیویورک نتوانسته اند با چین و روسیه به توافق برسند. تلاش برای رای گیری بدون توافق این دو کشور خطر ایجاد شکاف میان اعضا قدرتمند شورای امنیت را به همراه دارد.
دیپلمات های امریکایی و اروپایی امیدوارند بتوانند فشار دیپلماتیک بر مسکو و پکن را با درگیر کردن اعضا دیگر( غیر دائم) شورای امنیت در مذاکرات افزایش دهند.
یک دیپلمات عضو شورای امنیت گفته است: فرانسه و انگلیس، که پیش نویس بیانیه را آماده کرده اند، قرار است بعد از ظهر سه شنبه نشستی را با حضور تمام اعضا ( دائم و غیر دائم) شورای امنیت برگزار کنند. آنها بخش هایی از بیانیه پیشنهادی را که از ایران می خواهد فعالیت های غنی سازی اش را متوقف و با آژانس بین المللی انرژی هسته ای همکاری کند را در این جلسه مطرح خواهند کرد.
جان بولتون سفیر امریکا در سازمان ملل نیز گفته است که او و شرکای اروپایی اش به فشار بر روسیه و چین برای موافقت با متن بیانیه ادامه می دهند.
چین و روسیه می خواهند بررسی برنامه هسته ای ایران در آژانس بین المللی انرژی هسته ای ادامه پیدا کند. در این راستا آنها گفته اند که گزارش محمد البرادعی به جای شورای امنیت به آژانس انرژی هسته ای فرستاده شود. اما امریکا و اروپایی ها تاکید دارند که مساله باید در شورای امنیت که قدرت اعمال تحریم یا حتی اقدام نظامی را دارد، دنبال شود. در همین راستا نماینده چین در سازمان ملل گفته است که ما به دنبال بیانیه ای موثر و سازنده هستیم، در حالی که گمان می کنیم آنها( امریکا ـ اروپا) خواستار برخورد شدید با ایران هستند.