آفتابنیوز : به همین علت نشست اعضای شورای امنیت به روزهای پنج شنبه و جمعه موکل شد.
این روزنامه در ادامه می نویسد هر چند که بررسی پرونده فعالیت های هسته ای ایران در شورای امنیت سازمان ملل خواسته اصلی امریکا بود و سبب خوشحالی این کشور و متحدان غربی اش گردید ولی مخالفت روسیه و چین با تحریم اقتصادی ایران نشان داد که امریکا باید برای رسیدن به خواسته اصلی خود که تعلیق غنی سازی اورانیوم در ایران است بهای سنگینی بپردازد.
ایالات متحده و متحدان غربی اش در حال تلاش هستند که پیش نویس تهیه شده توسط انگلیس و فرانسه که به تایید امریکا نیز رسیده است مورد پذیرش تمام اعضای شورای امنیت قرار بگیرد ولی چین و روسیه که از حق وتو در شرایط امینت برخور دارند به شدت با این پیش نویس مخالفت کرده و خواستار تغییر متن پیش نویس تهیه شده و انتخاب لحن ملایم تری برای تعامل با ایران شده اند.
روسیه و چین خواستار بررسی پرونده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی هستند. در همین خصوص آندری دنیزوف سفیر روسیه در سازمان ملل گفته است ما باید تصمیم بگیریم که چطور حمایت بهتری از آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بررسی مناسب تر پرونده ایران بکنیم نه اینکه پرونده ایران را برای توبیخ و تحریم ایران به شورای امنیت بفرستیم.
سفیر چین در سازمان ملل نیز با اعتراض به آن قسمت از متن پیش نویس که به ضرب الاجل 14 روزه اشاره دارد با اتخاذ موضع
مشابهی مانند روسیه گفته است پرونده ایران باید در آژانس بررسی شود چرا که گزارش پرونده به شورای امنیت اقتدار آژانس را از بین می برد.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی با اشاره به نشست روز گذشته اعضای شورای امنیت در خصوص نحوه برخورد با ایران نوشته است امریکا ـ انگلیسـ فرانسه با تهیه پیش نویسی که یک مهلت 14 روزه برای تعلیق کامل غنی سازی اورانیوم به ایران می دهد خواستار انجام بازرسی های سرزده توسط بازرسان آژانس شده اند و از ایران خواسته اند که در این زمینه اقدامات شفافی انجام داده و با آژانس بین المللی انرژی اتمی فعالانه همکاری کند.
این خبرگزاری در ادامه با اشاره به وجود اختلافی گسترده در میان اعضا به نقل از چند دیپلمات سازمان ملل گفته است: اگر اختلافات فعلی همچنان ادامه یابد ممکن است قدرت های غربی از تهیه پیش نویس که نیاز به اتفاق آرای اعضای شورای امنیت دارد صرفنظر کرده و در عوض چین و روسیه را مجبور به پذیرش مواضع غرب و یا صرفنظر کردن از بررسی این پرونده نمایند.
شورای امنیت ملی روسیه نیز با انتشار گزارشی در خصوص مذاکرات دیروز گفته است هر چند که در مذاکرات سه شنبه پیشرفتی حاصل نشده ولی آنها همچنان به مذاکره با ایران ادامه می دهند.
با وجود اختلاف نظری که میان روسیه ـ چین و کشورهای غربی وجود دارد کاخ سفید منکر وجود اختلاف میان اعضا شده و به این موضوع اشاره کرده است که هنوز برای صحبت کردن از اختلاف میان پنج عضو شورای امنیت زود است.
در همین خصوص خبرگزاری فرانسه در گزارشی به نقل از اسکات مک کلان سخنگوی کاخ سفید نوشته است: گفت و گوها فعالانه ادامه دارد و جامعه بین المللی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای متحد است.
وی در ادامه اظهارات خود مدعی شده است تنها چند روزی است که مذاکرات شروع شده و من تصور می کنم در حال حاضر صحبت کردن از اختلاف عمیق میان پنج عضو دائم شورای امنیت خیلی زود است.
کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه امریکا نیز در پایان سفر خود به اندونزی اظهار امیدواری کرده است که امریکا می تواند راهی برای متحد کردن جهان علیه برنامه هسته ای ایران پیدا کند.
به هر حال بررسی اظهارات صورت گرفته از سوی سران کشورهای غربی حاکی از آن است که اروپایی ها نیز در کنار چین و روسیه مخالف تحریم فوری اقتصادی ایران هستند و خواستار اقدامات تدریجی علیه ایران می باشند چرا که آنها با بررسی وضعیت فعلی و بی ثباتی بازار جهانی انرژی به این نتیجه رسیده اند که تحریم اقتصادی ایران صلاح نیست و سایر کشورها نباید بهای مبارزه سیاسی واشنگتن با تهران را بپردازند.