آفتابنیوز : رحمت اله حافظی در جلسه امروز شورای شهر تهران، ضمن عرض تسلیت شهادت امام موسی کاظم(ع) و قرائت حدیثی از این امام بزرگوار، با بیان اینکه حادثه پلاسکو از منظر مدیریت قابل بررسی است، اظهار کرد: در کمیته ملی و کمیته فنی حادثه پلاسکو از مبحث تخصصی بررسی شد که خروجی آن برای شورا و افکار عمومی مهم نبود و قضاوت قوه قضائیه مبتنی بر این دادهها خواهد بود اما پلاسکو باید از منظر مدیریتی بررسی و نتایج آن به افکار عمومی اطلاع داده شود.
وی با اشاره به طرح یک فوریتی کمیته حقیقت یاب شورای شهر تهران، گفت: انتظار داریم این طرح در کمیسیونها بررسی شود و خروجی آن در دستور کار شورا قرار گیرد تا حادثه پلاسکو از منظر مدیریتی بررسی و به افکار عمومی پاسخ دهد که چرا با وجود دستور تخلیه ساختمان،۳۱ دقیقه قبل از ریزش، این ساختمان دیر تخلیه شد؟ چرا نیروهای آتش نشانی در این مدت بیرون نیامدند؟ آیا از دستور تمرد کردند؟ چه دلیلی برای تمرد وجود داشت؟ آیا کسی دستور خلاف برای خروج از ساختمان داد؟ آیا به دلیل عدم نبود راههای ارتباطی و اطلاع رسانی به آتش نشانان، تخلیه دیر انجام شد؟ چرا باید با نیروهای عملیاتی ارتباط قطع باشد که ۱۶ نفر جان خود را از دست بدهند و جامعه آسیب روحی ببیند؟
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: چرا از محل دو درصد عوارض ایمنی ساختمانها که ۳۹۵ میلیارد تومان طی سالهای ۹۲ تا ۹۵ تامین شد و به صندوق شهرداری واریز شد و شهرداری موظف بود این پول را برای تجهیز آتش نشانی و آموزش پرسنل هرینه کند ۱۹۸ میلیارد تومان آن تخصیص داده نشد و در جای دیگر هرینه شد؟ این سوالاتی است که باید شهردار تهران پاسخگو باشد.
وی در ادامه این جلسه به مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری به تاریخ ۱۸ اسفند سال ۹۵ بعد از حادثه پلاسکو اشاره کرد و گفت: بر اساس این مصوبه باید مستندسازی، تهیه شناسنامه ساختمان و ایجاد بانک اطلاعاتی برای تمامی ساختمانهای بلندمرتبه کشور، شامل آخرین وضعیت نقشههای ساختمانی و تاسیساتی راههای فرار و .. توسط شهرداری با همکاری نظام مهندسی ساختمان هر کلانشهر انجام پذیرد.
حافظی ادامه داد: کنترل و انطباق کاربریهای موجود ساختمانهای بلندمرتبه کشور، نسبت به کاربریهای طراحی و پیش بینی شده در پروانه ساختمانی و پایان کار صادره انجام و از ادامه فعالیت خارج از کاربریهای موجود ساختمانهای بلند نسبت به کاربریهای طراحی و پیش بینی شده در پروانه ساختمانی و پایانکار صادره از طریق قانونی لازم به وسیله شهرداری جلوگیری شود، همچنین شهرداریهای کلان شهرها ضمن احصاء ساختمانهای بلندمرتبه تهمیدات اصلاحی لازم را ارائه و اعمال کند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه کلیه دستگاههای اجرایی ملزم به بازنگری، کنترل و ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمانها، تاسیسات و تجهیزات متعلق به خود است، تاکید کرد: انتظار داریم شهرداری این موارد را جدی بگیرد و روی کاغذ باقی نماند و اجرای این موارد را شورا از شهرداری مطالبه میکند.
ارائه گزارش عملکرد شهرداری درباره گسلهای شهر تهران
حافظی در ادامه به مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در ۲۵ مرداد سال گذشته درباره گسلهای شهر اشاره کرد و گفت: این مصوبه پنج روز بعد به معاون اول رئیس جمهور ارسال شد و موضوع اصلی آن پیرامون حریم گسلهای زلزله شهر تهران است. تاکنون بیش از ۸ ماه از ابلاغ این مصوبه گذشته است.
وی با بیان اینکه یک نسخه از این مصوبه به شورای شهر تهران ارسال شده است، تصریح کرد: بر اساس این مصوبه نقشه پهنههای گسل شهر تهران و حریم و محدودههای آن به عنوان ملاک عمل کلیه دستگاهها و خصوصا شهرداری تهران تصویب و ابلاغ شده، همچنین هرگونه بلندمرتبه سازی در پهنه های گسل اصلی شهر تهران ممنوع شده است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران همچنین گفت: بر اساس این مصوبه، مقرر شده طرح تفصیلی شهر تهران برای تعریف کاربریهای مجاز به استقرار در پهنههای گسلی مطابق ابلاغی دبیرخانه شورای عالی توسط شهردای تهران مورد بازنگری قرار گرفته و نتیجه پس از تایید کمیسیون ماده ۵ تهران ابلاغ شود.
به گزارش ایسنا، حافظی با بیان اینکه براساس این مصوبه اطلس پهنههای زلزله در شهر تهران توسط شورای اسلامی شهر تهران باید بررسی و تصویب شود، اعلام کرد: سوال ما این است که شهرداری تهران درباره بندهای مرتبط به فعالیت خودش چه کرده است. از این رو گزارش عملکرد ۸ ماهه گذشته را مطالبه میکنیم و انتظار داریم این گزارش به شورا ارسال شود.
آقای قالیباف و مجموعه خدوم شهرداری فقط بفکر پول تراکم بودن و هستن با نیم نگاهی به املاک نجومی