آفتابنیوز : سرویس بینالملل- رسانههای بینالمللی همزمان با اظهار نظر تند دونالد ترامپ رییسجمهوری امریکا علیه ایران واکنشهای متفاوتی را در سرمقالههای خود به این موضوع نشان دادهاند.
به گزارش آفتابنیوز؛ روزنامه «نیویورکتایمز» در سرمقاله خود مینویسد: همانند رویکرد ترامپ در قبال سایر امور مرتبط با سیاست خارجی رویکرد دولت او درباره ایران نیز پر از پیامهای متناقض و پیچیده است. در میان این سردرگمی این تمایل شوم برای شیطانی نشان دادن ایران دیده میشود و دولت ترامپ میخواهد آن را یک تهدید جدی نشان دهد. این میتواند به یک رویارویی غیرضروری و خطرناک منجر شود. واکنشهای مختلف و متناقضی به توافق هستهای منعقد شده با ایران در سال ۲۰۱۵ میلادی دیده شده است. این توافق، یکی از پیروزیهای بزرگ دولت اوباما بود.
در طول مبارزات انتخاباتی اما ترامپ توافق هستهای را یکی از بدترین معاملههای دنیا خواند و وعده پارهکردن آن یا مذاکره مجدد را داد. تیلرسون وزیر امورخارجه امریکا نیز در نامه اخیر خود به رییس مجلس نمایندگان امریکا اشاره کرد که ایران به مفاد برجام پایبند بوده است. با این حال، در نامه تیلرسون ادعا شده که ایران کشوری حامی تروریسم است و گفته شده که دولت امریکا قصد بازنگری در مفاد برجام را دارد. از سوی دیگر ترامپ اشاره کرد که ایران روح برجام را نقض کرده است.
نیویورکتایمز در ادامه اشاره میکند که این ابهامات سبب میشود تا منافع امنیت ملی امریکا تامین نشود. در این میان کسانی که به نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل نزدیک هستند و جمهوریخواهان و دموکراتهایی که مخالف توافق هستهای بودهاند به ترامپ نزدیک هستند. یک دلیل آن که ترامپ به طور علنی از پاره کردن برجام دیگر سخنی نمیگویند بدان خاطر است که فعالیتهای هستهای ایران محدود شده است. این روزنامه مینویسد: «ایران اجازه بازرسی را بازرسان آژانس از تاسیسات هستهایاش داده است. علاوه بر این امریکا متوجه شده که در صورت لغو برجام اکثر کشورهای جهان واشنگتن را مقصر برهم خوردن توافق هستهای میدانند».
نیویورکتایمز در ادامه اشاره میکند که نگرانی ترامپ درباره نقش ایران در منطقه مشروع است اما با رویکرد اوباما تفاوت جدی دارد. اوباما به ایران و عربستان سعودی به عنوان قطب شیعه و سنی نگاه میکرد اما ترامپ از زاویه دید عربستان سعودی به ایران نگاه میکند و به ریاض نزدیک شده است. برای مثال، «نیکی هالی» سفیر امریکا در سازمان ملل متحد ادعا کرده بود که حزبالله لبنان و ایران تهدیدی برای امنیت بینالمللی هستند. همچنین تیلرسون در گفتوگو با خبرنگاران، ایران و کره شمالی را با یکدیگر مقایسه کرد».
نیویورک تایمز به دولت ترامپ توصیه میکند که با ایران بر سر مسائل دیگری چون بازداشتشدگان دو تابعیتی مذاکره کند. این روزنامه در پایان اشاره میکند که تعامل و مذاکره دولت ترامپ با ایران به کاهش تنشهای منطقهای میانجامد و انتخابی بسیار منطقیتر است.
نشریه «گلف نیوز» اماراتی نیز در سرمقالهای تحت عنوان «واشنگتن تنش با ایران را افزایش داده است» مینویسد: «ایران باید به روح توافق هستهای پایبند باشد و همچنین فعالیتهای بیثبات کننده منطقهایاش را متوقف کند. ترامپ فعالیتهای ایران در جهان عرب را محکوم کرده است. ترامپ خود گفته است که ایران به روح برجام پایبند نیست. او توافق هستهای را وحشتناک خوانده است. پس از آن نیکی هالی ایران را به دلیل حمایت از حزبالله لبنان محکوم کرد. نکته مهم آن است که ترامپ میان فعالیتهای ایران در منطقه و برجام تمایز قائل شده است.»این روزنامه در پایان مدعی میشود که بدون اقدام سریع ترامپ علیه فعالیتهای منطقهای ایران نمیتوان انتظار ایجاد ثبات را داشت.
«جوردن تایمز» چاپ اردن نیز با انتشار سرمقالهای نسبت به پیام گنگ ترامپ در قبال ایران اشاره میکند و مینویسد: «جامعه بینالمللی پیامهای متضاد و متناقضی را درباره ایران از سوی دولت ترامپ مشاهده میکند؛ این میتواند سبب خطای محاسباتی شود. در طول مبارزات انتخاباتی ترامپ سخن از نابود کردن توافق هستهای گفت با این حال، پس از پیروزی در انتخابات هیچ نشانهای از اقدام موثر او درباره توافق هستهای دیده نمیشود. از سوی دیگر تیلرسون نیز به نقش ایران در منطقه اشاره کرده است. با این حال، در حال حاضر ترامپ مشخص نمیکند که اولویت امریکا در قبال ایران چیست؛ برنامه هستهای یا موضوعات منطقهای؟ از سویی ترامپ نمیتواند به طور یکجانبه توافق هستهای را نقض کند. اکنون مشخص نیست که آیا جامعه بینالمللی نقش ایران در سوریه، عراق، لبنان و یمن را برسمیت میشناسد یا خیر.»
خدا کنه مردم همت کنن و به صحنه بیان و روحانی بمونه وگرنه نه نتنها جلوی قرارداد هواپیماهای ایرباس و بویینگ و میگیرن بلکه سایه جنگ و خطر جنگ به طرز خیلی فجیعی برمیگرده!!!!
این انتخابات یه رفورم. شک نکنید.
اگر روحانی رای بیاره ینی روابط خوب و گسترده با غرب و دنیا و حتی در میان مدت عادی ساری روابط با ایالات متحده و اگر جریان مقابلش رای بیاره ینی فضای بسته. گردش شدید به سمت شرق و روسیه و وارد یه تقابل جدی با غرب و آمریکا شدن که انتهاش معلوم نیست و خطر جنگ به شدت جدی میشه.
امروز بگیم رای نمیدیم دقیقا داریم به سمت این خطر بزرگ و خطرناک حرکت میکنیم.
برخورد احتما ل بیشتر می شود .