آفتابنیوز : به گزارش مركز ملي مطالعات و سنجش افكار عمومي،در جديدترين نظرسنجي از ميان شهروندان تهراني، 7/54 درصد تعليق داوطلبانه فعاليتهاي هستهاي را از ديدگاه اروپائيان، اقدامي براي اعتماد سازي از جانب ايران برشمردهاند.1/67 درصد از اين گروه همكاريهاي جمهوري اسلامي ايران براي شفاف سازي فعاليتهاي هستهاي خود با آژانس بينالمللي انرژي اتمي را فراتر از مقررات NPT ارزيابي كرده و 4/63 درصد همكاري داوطلبانه كشورمان با آژانس در چارچوب پروتكل الحاقي را بدون اينكه به تصويب مجلس رسيده باشد، نشانه حسن نيت ايران خواندهاند.
بيش از 9/88 درصد شهروند تهراني همچنين با اين ادعاي برخي قدرتهاي خارجي مبني بر اينكه ايران با داشتن منابع نفت و گاز نيازي به استفاده از انرژي هستهاي براي توليد برق ندارد، مخالف بودهاند.
7/73 درصد از شهروندان نيز با اين موضوع كه ايران در صورت تهديد كشورمان به ارجاع پروندهاش به شوراي امنيت با شرايط كشورهاي اروپايي موافقت كند، مخالفت كردهاند و 4/73 درصد نيز همين پاسخ را حتي در صورت تهديد ايران به تحريم اقتصادي و سياسي تكرار كردهاند. بر اساس نتايج استخراج شده از نظرسنجي شهروندان تهراني، 6/78 درصد رفتار كشورهاي اروپايي و 9/68 درصد هم رفتار آژانس بينالمللي انرژي اتمي با يران در مورد حق استفاده صلح آميز از انرژي هستهاي را تبعيض آميز و ديكته شده از سوي آمريكا ارزيابي كردهاند. صرفاً 1/2 درصد از اين شهروندان در پاسخ به اين پرسش كه اگر مذاكرات به نتيجه نرسد و پرونده هستهاي ايران به شوراي امنيت ارجاع شود، موافقت خود را با تعطيلي مراكز غني سازي اعلام كردهاند. 3/70 درصد هم استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي را حيثيتي و اقتصادي خواندهاند.
حدود 7/66 درصد از پرسش شوندگان در نظر سنجي شهر تهران تاكيدشان بر اين نكته است كه مخالفت آمريكا و كشورهاي اروپايي با ادامه تحقيقات هستهاي ايران باعث افزايش همبستگي ملي در داخل خواهد شد و تنها 2/3 درصد اظهار داشتهاند كه اين موضوع باعث مشكلات اقتصادي خواهد شد.
بر اساس آمار استخراج شده در اين نظر سنجي 9/48 درصد بر اين اعتقادند كه اتخاذ چنين روشي از جانب اروپا و امريكا، بحران انرژي را تشديد كرده و باعث افزايش قيمت نفت ميشود. ميانگين سني شهروندان تهراني شركتكننده در اين نظر سنجي كه از 17 تا 23 اسفندماه برگزار شده، 35 سال بوده كه 56 درصد زن و 44 درصد مرد بودهاند. در اين گروه 3/35 درصد زير ديپلم،4/37 درصد كارداني وكارشناسي و بقيه نيز مدارج بالاتر علمي داشتهاند.
همچنين بر اساس 2 نظرسنجي ديگر از ميان گروه دبيران دبيرستانهاي شهر تهران 4/55 درصد تعليق داوطلبانه فعاليتهاي هستهاي را از ديدگاه اروپائيان اقدامي براي اعتماد سازي از جانب ايران برشمردهاند. 3/58 درصد دانش آموزان نيز همين پاسخ را انتخاب كردهاند.
6/68 درصداز گروه دبيران همكاريهاي جمهوري اسلامي ايران براي شفاف سازي فعاليتهاي هستهاي خود با آژانس بينالمللي انرژي اتمي را فراتر از مقررات NPT ارزيابي كرده و 3/65 درصد نيز همكاري داوطلبانه كشورمان از آژانس در چارچوب پروتكل الحاقي را بدون آنكه به تصويب مجلس رسيده باشد، نشانه حسن نيت ايران خوانده اند . اين آمار در گروه دانشآموزان به ترتيب 2/57 و 5/50 درصد بوده است.
بيش از 3/90 درصد از دبيران و 6/88 درصد از دانش آموزان با اين ادعاي برخي قدرتهاي خارجي مبني بر اينكه ايران با داشتن منابع نفت و گاز نيازي به استفاده از انرژي هستهاي براي توليد برق ندارد،مخالف بودهاند.
1/65 درصد از گروه دبيران با اين موضوع كه ايران در صورت تهديد كشورمان به ارجاع پروندهاش به شوراي امنيت با شرايط كشورهاي اروپايي موافقت كند، مخالفت كردهاند و 5/63 درصد از ايشان نيز همين پاسخ را حتي در صورت تهديد ايران به تحريم اقتصادي و سياسي تكرار كردهاند. در عين حال 9/64 و همچنين 2/69 درصد از دانش آموزان نيز به ترتيب همين نظر دبيران را تاييدكردهاند.
5/81 درصد از دبيران و 2/78 دانش آموزان رفتار كشورهاي اروپايي و 6/74 درصد از دبيران و 8/60 درصد دانش آموزان هم رفتار آژانس بينالمللي انرژي اتمي با ايران در مورد حق استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي را تبعيض آميز و ديكته شده از سوي آمريكا ارزيابي كرده و صرفا 5/5 درصد از دبيران دبيرستانهاي شهر تهران در پاسخ به اين پرسش كه اگر مذاكرات به نتيجه نرسد و پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت ارجاع شود، موافقت خود را با تعطيلي مراكز غني سازي اعلام كردهاند. اين رقم در گروه دانش آموزان هم تنها 1/6 درصد است.
2/78 درصد از دبيران استفاده صلحاميز از انرژي هستهاي را حيثيتي و اقتصادي، خوانده اند كه اين ميزان در بين دانشآموزان 1/77 درصد بوده است. حدود 6/67 درصد از پرسش كنندگان دبير و 9/58 درصد از دانشآموزان تاكيدشان بر اين نكته است كه مخالفت آمريكا و كشورهاي اروپايي با ادامه تحقيقات هستهاي ايران باعث افزايش همبستگي ملي در داخل خواهد شد و تنها 5/1 درصد از دبيران و 5/7 درصد از دانش آموزان اظهار داشتهاند كه اين موضوع باعث مشكلات اقتصادي خواهد شد.
بر اساس آمار استخراج شده در اين نظرسنجي، 8/54 درصد از دبيران دبيرستانهاي شهر تهران بر اين اعتقادند كه اتخاذ چنين روشي از جانب اروپا و آمريكا، بحران انرژي را تشديد كرده و باعث افزايش قيمت نفت ميشود كه اين ديدگاه 4/49 درصد در ميان دانش آموزان بوده است.
ميانگين سني پاسخگويان در گروه دبيران 39 سال بوده است. 5/3 درصد ديپلم، 5/7 درصد كارداني، 1/76 كارشناسي، 8/10 درصد مدرك كارشناسي ارشد داشتهاند. همچنين ماينگين سني دانش آموزان شركت كننده در اين نظر سنجي 2/17 سال بوده كه 7/63 درصدشان دختر و 3/36 درصد پسر بودهاند. هر دو نظرسنجي فوق در فاصله زماني 16 تا 21 اسفندماه صورت گرفته است.