کد خبر: ۴۴۳۴۰۷
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۹
بررسی انتخابات ریاست‌جمهوری در گفت‌‌وگوی آفتاب‌نیوز با دهقان؛

از ریسک قالیباف تا شباهت‌های رئیسی به جلیلی و احمدی‌‌نژاد84/اجماع نخبگان به‌نفع روحانی

انتخابات سال ۹۶ شباهت بسیاری به انتخابات سال ۹۲ دارد و کاندیداهایی ثبت‌نام کرده‌اند که شباهت بسیاری به کاندیداهای سال ۹۲ دارند./جریان اصولگرا سقف ۱۶ تا ۱۸میلیون بیشتر رای نخواهد داشت و اگر بتوان مشارکت ۴۰ میلیونی داشت یا نزدیک به ۴۰ میلیون داشت آقای روحانی در همان دور اول کار را تمام می‌کند و پیروزی ۲۰ بر ۱۶ یا ۲۱ بر ۱۷ قابل پیش‌بینی است./قالیباف شخصیت حقیقی همان قالیباف ۹۲ را دارد که با طرح وعده‌های نجومی و شعارهای تند و تیز با نقد نخبگان مواجه شده است./رییسی هم همان نقش جلیلی را بازی می‌کند و حمایت تمام‌قد جلیلی و برخی از یاران احمدی‌نژاد 84 از رییسی نشان‌دهنده وجه تشابه این دو نفر است./جهانگیری یکی از گزینه‌های جدی برای انتخابات سال ۱۴۰۰ خواهد بود/نوعی اجماع‌نظر میان صاحبان عقاید مختلف سیاسی برای حمایت از حسن روحانی شکل گرفته است./کسانی که در سالهای پس از ۸۸ و ۸۹ در حبس بودند نیز خواستار حضور در انتخابات و رای به روحانی هستند./ شاهد همگرایی پیشکسوتان سیاسی و هنری و ورزشی مانند رضا کیانیان، مهدی فخیم‌زاده، علی کریمی و ... حول محور حمایت از روحانی هستیم.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس سیاسی- غلامعلی دهقان عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در گفت‌وگو با خبرنگار «آفتاب‌نیوز» به بررسی آرایش فضای سیاسی کشور و انتخابات ریاست‌جمهور پرداخت و گفت: انتخابات سال ۹۶ شباهت بسیاری به انتخابات سال ۹۲ دارد و کاندیداهایی ثبت‌نام کرده‌اند که شباهت بسیاری به کاندیداهای سال ۹۲ دارند.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ دهقان تصریح کرد: آقای هاشمی‌طبا همان نقش آقای غرضی را بازی می‌کند با این تفاوت که جدی‌تر و معتقد به دولت مدرنتر است. آقای میر‌سلیم وزیر ارشاد و وزیر کشور در سالهای اول انقلاب بود؛ همانطور که آقای ولایتی ۱۶ سال بر مسند وزارت خارجه نشسته بو.د البته حضور ایشان را به فال نیک می‌گیرم چون یک چهره کاملا حزبی است و یک فرد نام‌آشنا نیست که به صرف داشتن پستی خاص مانند احمدی‌نژاد وارد عرصه شده باشد. در سوی دیگر قالیباف همان شخصیت حقیقی سال ۹۲ را دارد که با طرح وعده‌های نجومی و شعارهای تند و تیز با نقد نخبگان مواجه شده است. در واقع قالیباف ادامه‌دهنده راه احمدی‌نژاد است.

عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه افزود: ایجاد ۵ میلیون شغل و یا پرداخت سه برابری یارانه در حالی که کشور برای پرداخت همین یارانه ۴۲ هزار میلیارد تومان مشکل دارد نشان از ریسک سیاسی بسیار بزرگ قالیباف دارد.

وی در ادامه با اشاره به شباهت رییسی به جلیلی ۹۲ و احمدی‌نژاد 84 گفت: آقای رییسی هم همان نقش جلیلی را بازی می‌کند و حمایت تمام‌قد جلیلی و برخی از یاران احمدی‌نژاد از رییسی نشان‌دهنده وجه تشابه این دو نفر است. جهانگیری شبیه عارف است با این تفاوت که عارف تا آخرین سه‌شنبه قبل انتخابات در رقابت جدی با روحانی بود و وقتی کنار کشید آقای روحانی پیروز شد.

وی با بیان اینکه جهانگیری اشراف بسیار خوبی بر اطلاعات دارد و نمره خوبی گرفته تصریح کرد: به نظرم جهانگیری یکی از گزینه‌های جدی برای انتخابات سال ۱۴۰۰ خواهد بود.

دهقان با بیان اینکه تفاوت روحانی ۹۲ با روحانی ۹۶ در این است که در سال ۹۲ رییس‌جمهور مستقر نبود، ادامه داد: در هر صورت هر رییس‌جمهور مستقر باید پاسخگوی عملکرد خود باشد که از این جهت هم می‌تواند تهدید باشد و هم فرصت؛ برای مثال در سیاست خارجی تهدیدات بالقوه‌ای وجود داشت که اکنون وجود ندارد و برای اولین‌بار کشوری موفق شد بدون جنگ از فصل هفتم ماده ۴۱ منشور شورای امنیت سازمان ملل خارج شود.

این کارشناس سیاسی با اشاره به اینکه سرانجام سیاست خارجی در دولت یازدهم به فرجام رسیدن برجام بود، بیان کرد: فروش نفت دوباره از ۱ میلیون و دویست هزار بشکه در زمان احمدی‌نژاد به ۲ میلیون ۴۰۰ هزار بشکه رسید و پول فروش نفت به راحتی وارد کشور شد. تعامل با دنیا بهبود پیدا کرد و از طرفی در سیاست داخلی دولت توانست فضای آزاد را تقویت کند؛ خانه احزاب بازگشایی شد و در عرصه فرهنگی شاهد شکسته شدن رکورد‌های فروش در صنعت سینما هستیم.

عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در ادامه در مورد‌ تحریم‌کنندگان انتخابات گفت: آنچه مسلم است نوعی اجماع‌نظر میان صاحبان عقاید مختلف سیاسی برای حمایت از حسن روحانی شکل گرفته؛ اجماع میان اسد‌الله بادامچیان و ابراهیم یزدی دبیرکل حزب نهضت آزادی را شاهد هستیم. علاوه بر آن افرادی که زمانی انتخابات را تحریم می‌کردند از جمله عبد‌الله مومنی و بهاره هدایت، اکنون تحریم را بیهوده می‌دانند و خواستار حضور در انتخابات هستند.

وی افزود: کسانی که در سالهای پس از ۸۸ و ۸۹ در حبس بودند؛ مثل مصطفی تاجزاده، بهزاد نبوی و عبد‌الله رمضانزاده نیز خواستار حضور در انتخابات و رای به روحانی هستند. از طرفی جریان اصوگرای معتدل به رهبری علی لاریجانی، کاظم جلالی و بهروز نعمتی ستاد انخاباتی برای حمایت از روحانی تشکیل داده‌اند و اینها بسیار مهم است.

دهقان با بیان اینکه انتخابات پیش‌رو انتخاب میان و خوب و بد است، ادامه داد: واقعیت این است که بر‌خلاف برخی از انتخابات گذشته که عده‌ای می‌گفتند انتخاب بین و بد و بدتر است امروز بسیاری متفق‌القول‌اند که انتخابات میان خوب و بد است و به همین دلیل شاهد همگرایی پیشکسوتان سیاسی و هنری و ورزشی مانند رضا کیانیان، مهدی فخیم‌زاده، علی کریمی و ... حول محور حمایت از روحانی هستیم.

 عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در ادامه به ارزیابی خود از نتایج نظرسنجی‌های منتشر شده پرداخت و گفت: واقعیت این است که در عرصه سیاسی ایران هرگاه مشارکت از ۶۰ درصد بالاتر رفت بخت و شانس اصولگرایان کم شده و جریان رقیب پیروز شده و با توجه به اینکه دو هفته تا انتخابات مانده و تا آن موقع نوعی جنبش انتخاباتی شکل می‌گیرد. هم‌اکنون نیز در فضای مجازی صدها گروه شکل گرفته و مردم در حال تضارب آراء هستند.

دهقان با بیان اینکه با نزدیک‌شدن به روز رای‌گیری فضای انتخاباتی به اوج خود خواهد رسید، ادامه داد: هر‌چند هنوز بخشی از جامعه به این فضا نپیوسته‌اند اما این موج شکل خواهد گرفت و به نظر می‌رسد جریان اصولگرا سقف ۱۶ تا ۱۸میلیون بیشتر رای نخواهد داشت و اگر بتوان مشارکت ۴۰ میلیونی داشت یا نزدیک به ۴۰ میلیون داشت آقای روحانی در همان دور اول کار را تمام می‌کند و پیروزی ۲۰ بر ۱۶ یا ۲۱ بر ۱۷ قابل پیش‌بینی است.  
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۵
20
10
بر اساس آخرین نظرسنجی یکی از معتبرترین مراکز نظرسنجی کشور(متعلق به یکی از سازمان‌های رسانه‌ای بزرگ) که برای اولین بار در سراسر کشور و با درنظر گرفتن آرای روستاها انجام شده، میزان اقبال به محمدباقر قالیباف با حجت‌الاسلام حسن روحانی برابر شده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۵
5
2
ظااهرا قدرت طلبان ؛مردم فریبی ودروغگویی را ساده ترین راه ررسیدن به قدرت میدانند...
برادران ظاهرا ما مسلمانیم وشیعه که مولایش علی است
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۶
4
0
سلام بیشتر نخبگان حقیقی در حوزه های علمیه هستند نه دانشگاهها ، اگر حوزویان بخصوص حضرت امام خمینی ره نبود انقلابی پیروز نمی شد .
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین