کد خبر: ۴۴۶۱۴
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۳۸۵ - ۱۳:۴۲
پوتین در جمع کارشناسان هسته ای روسیه

سلاح هسته اي ضامن حاكميت است

آفتاب‌‌نیوز : وی گفت موقعیت کنونی در جهان چنین ایجاب می کند که روسیه «بازدارندگی هسته ای را به عنوان عنصر بنیادی در تضمین امنیت خود بشمارد.»

ولادیمیر پوتین در همایش کارشناسان گسترش مجموعه سلاح های هسته ای یاد آور شد در سال گذشته در روسیه اقدامات بزرگی در راستای «گسترش فناوری های مرتبط ، توان و ابزارهای بازدارندگی هسته ای» انجام شده است.

وی تاکید کرد:«نگه داری حداقل ضروری ذخایر هسته ای دارای توان بازدارندگی هسته ای یکی از مهم ترین اولویت های سیاست روسیه بوده است.»

پوتین پیش تر نیز درباره اهمیت سلاح های هسته ای موشکی سخن رانده و تلویحا گفته بود که روسیه تحقیقاتی را برای ساخت نمونه هایی از این سلاح ها را انجام می دهد که در جهان نمونه مشابه ندارند و هیچ سلاحی توان مقابله با آن ها را نخواهد داشت.» ناظران این سخنان را تا اندازه ای با افزایش بودجه دفاعی روسیه مرتبط می دانند.

سپس سرگی ایوانوف وزیر دفاع روسیه روشن کرد که منظور از سلاح های بازدارنده هسته ای موشک های "توپول- م "با سایت پرتاب متحرک و موشک های بولاوا با پایگاه های دریایی بوده است.

کارشناسان نظامی روسیه معتقدند موشک توپول- م توانایی نفوذ در سامانه دفاع موشکی امریکا را دارد. این در حالی است که توانایی سامانه های استراتژیک روسیه بی نقص هم نبوده اند. به عنوان نمونه در فوریه سال 2004 هنگام مانور ناوگان روسیه در دریای بارنتس موشک بالیستیک RSM-54 که قرار بود از ناو «ناواماسکووسک» شلیک شود، شلیک نشد.

منطق دوگانه
ایوان سافرانچوک رییس نمایندگی مسکو در مرکز اطلاعات دفاعی امریکا در گفت و گویی با بی بی سی ابراز داشت: «دولت روسیه خود را در موقعیت کنونی بین المللی به شدت آسیب پذیر می بیند. از این رو سلاح هسته ای به عنوان واپسین راه تضمین حاکمیت در روسیه به شمار می رود.»
این کارشناس به انگیزه های دوگانه در سخنان رییس جمهور روسیه اشاره می کند و می گوید: «دولت روسیه از سویی تا حدی محق است که آینده جهان مبهم است و پیش بینی چگونگی مساله امنیت در آینده دشوار است. اما از سوی دیگر این سخنان بدون منطق «جنگ سرد» هم مفهومی ندارند. اگر بخواهیم از منطق جنگ سرد دور شویم وارد شدن به بحث بازدارندگی هسته ای بی معنا خواهد بود.»

سافرانچوک به این امر اشاره می کند که «روسیه می کوشد همانند سال های جنگ سرد به کشورهای غرب نگاه کند در حالی که آنها را شرکای خود می نامد.» وی می افزاید: «خروج از این منطق در کوتاه مدت ممکن نیست و این به طور مشخص به بی اعتمادی روسیه به غرب و غرب به روسیه برمی گردد.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین