کد خبر: ۴۴۷۴۸
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۸۵ - ۱۳:۴۱

اعتراض دیرهنگام به عدم تغییر ساعت رسمی کشور

آفتاب‌‌نیوز : در همین حال معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو ،از ضرر 300میلیارد تومانی عدم تفییر ساعت رسمی کشور در سال جاری خبر می دهد و می گوید:در پروژه تحقیقاتی که در سال 1370 و با هدف کنترل مصرف برق با عقب کشیده شدن ساعت رسمی کشور در اول فروردین ماه هر سال انجام شد ، میزان صرفه جویی انرژی در طول شش ماه به دوهزارو 540مگاوات می رسید که با در نظر گرفتن قیمت برق ،این میزان صرفه جویی از لحاظ قیمتی معادل 50میلیارد تومان می شود.

مهندس عليرضا شيراني می افزاید :نتایج این تحقیق به هيات دولت ارائه شد و از آن زمان به بعد قرار بر تغيير ساعت رسمي كشور گذاشته شد كه با ادامه مطالعات نيز حدود 100 مگاوات كاهش مصرف در زمان پيك (اوج مصرف) حاصل شد.

وی خاطرنشان كرد: در حال حاضر مصرف برق در ساعات اوج (پيك) در حدود 35 هزار مگاوات است كه اگر تغيير ساعت رسمي كشور امسال نيز اجرا مي‌شد موفق به كاهش 9 گيگا وات ساعت مصرف انرژي و نزديك 300 مگاوات در دوره پيك مي‌شديم و در چنين شرايطي حدود 150 ميليارد تومان با قيمت 20 تومان و 300 ميليارد تومان با قيمت 40 تومان هزينه‌هاي وزارت نيرو كاهش مي‌يافت.

شيراني تاكيد كرد: تمام اين موارد به صورت گزارش و مقاله منتشر شده است و به نظر مي‌رسد هيات دولت بدون توجه به نظر كارشناسان وزارت نيرو در مورد تغيير نيافتن ساعت رسمي كشور تصميم گيري كرده است.

مدیر دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توانیر، نیز با استناد به تحقیقی که در سال 1383انجام شده ،گفت :تغییر ساعت رسمی کشور علاوه بر کاهش 5/1 درصدی مصرف برق،حداقل 5/1درصد نیز از اوج بار(پیک)نیز می کاهد.

حسن زاده افزود : در مجموع با یک ساعت تغییر ساعت رسمی کشور بالغ بر یکهزار و 820گیگا وات ساعت از انرژی مصرفی در سال مورد مطالعه(سال 1383)کاسته شده است . 

عبدالرضا مصري، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با ابراز بي‌‏اطلاعي از مطالعات احتمالي دولت در اين زمينه، گفت: نمي‌‏دانم در اين خصوص دولت آيا مطالعه و آماري در اختيار دارد يا خير ولي هنوز چيزي در اين باره در اختيار مجلس قرار داده نشده است و چون دولت در روز آخر سال چنين تصميمي گرفت و ما را هم خبر نكرد لذا آمار مقايسه‌‏اي در اختيار نداريم كه ببينيم آيا عدم تغيير ساعت تاثيري بر ميزان مصرف انرژي دارد يا ندارد.

وي با بي‌‏ربط خواندن مساله اوقات شرعي و نماز به بحث تغيير ساعت، گفت: اذان كه نبايد حتما ساعت 12 باشد و مثلا در مشهد كه حدود ساعت 11 اذان مي‌‏گويند، آيا مشكلي براي نماز مردم پيدا مي‌‏شود؟

غلامرضا مصباحي مقدم، عضو ائتلاف آبادگران نیز استدلال دولت مبني بر جلوگيري از تغيير ساعت اوقات شرعي براي عدم تغيير ساعت در كشور را توجيه خوبي ندانست و گفت : جا داشت دولت از مجلس در مورد عدم تغيير ساعت نظرخواهي مي‌‏كرد.

وي افزود: در گذشته در ميان سطوح بازار برخي نگراني ها نسبت به تغيير ساعت وجود داشت كه خيلي‌‏ها مايل به تغيير ساعات نبودند اما بنگاه‌‏هايي كه با خارج از كشور در ارتباط است؛ علاقه‌‏مند به تغيير ساعت هستند تا امكان ارتباط بيشتر را داشته باشند.

رييس كميسيون فرهنگي مجلس نیز گفت: دولت با تبصره زدن به طرح ثابت نگاه داشتن ساعت رسمي كشور نشان داد به اين كاري كه كرده است، اعتقادي ندارد.

عماد افروغ افزود : با اين تبصره زدن‌‏ها ساعت رسمي كشور به طور صوري ثابت مانده ولي در واقع تغيير كرده است.

وي اظهار اميدواري كرد كه طرح تغيير نكردن ساعت رسمي كشور بيش از اين تبصره نداشته باشد چرا كه اين تبصره‌‏ها ايجاد مزاحمت مي‌‏كند و رفتارها را غيرقابل پيش‌‏بيني مي‌‏كند.

رييس كميسيون فرهنگي مجلس در مورد اشكال شرعي تغيير ساعت رسمي كشور، گفت: چه فرقي مي‌‏كند به جاي ساعت 12 ساعت 13 نماز ظهر بخوانيد؟ اصل ساعت نماز كه تغيير نكرده است، اين ساعت‌‏ها قراردادي است.





بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین