آفتابنیوز : این سه مرجع تقلید که به دلیل مشخصه های مرجعیت به نوعی عضویت آنان در این تشکیلات کمرنگ شده بود، در این دیدارها به نقطه نظرات خویش در رابطه با جامعه مدرسین پرداختند.
آیت الله صافی گلپایگانی از آنان خواست که به مسائل فرهنگی بپردازند و از تغییر هویت جامعه اسلامی جلوگیری کنند.
آیت الله مکارم شیرازی هم «جامعه مدرسین را دارای جایگاه ویژه در جهان تشیع و حتی جهان اسلام» دانست، اما به نقد این تشکل سیاسی – حوزوی نیز پرداخت: «تنها مشکل جامعه مدرسین این است که باید شجاعانه تر برخورد کند. من به سهم خودم واقعا خوشبختم که عضویت چنین جامعه ای را دارم، اگر چه کم خدمتتان می رسم، ولی اخبار را پیگیری می کنم و خوشحال هستم و به سهم خودم تایید می کنم.»
آیت الله فاضل لنکرانی هم در این دیدار که اعضای جامعه مدرسین به نزد او آمده بودند، خواستار مرجع اجتماعی، سیاسی و جهانی شدن این تشکل برای اقشار مختلف مردم شد و نسبت به ضعیف شدن آنان گلایه کرد: «متاسفانه احساس می شود که جایگاه این جامعه تنزل نموده و این مساله برای ما بسیار سخت است. باید در هر وضعیت، سیاست، انتخاب و موقعیتی مقامش بالا برود، که متاسفانه نرفته است. وظیفه اصلی جامعه مدرسین مسایل مربوط به اصل دین و مکتب شیعه است و اگر مثلا در انتخابات ریاست جمهوری هم دخالت نکند، آن قدر مهم نیست.»
این دیدار و سخنان سه مرجع ارشد تقلید قم در زمانی که برخی مسائل مربوط به انتخابات خبرگان بر روی تلکس های خبری قرار گرفته است و روحانیون ارشد حوزه علمیه قم مبانی نظری و فقهی خویش را به میدان سیاست آورده اند، از تلاش جامعه مدرسین جهت ارتقا تشکیلاتی با ارتباط بیشتر با مراجع تقلید و علمای طراز اول قم خبر می دهد. اما ازسوی دیگر ضعیف شدن جامعه مدرسین به دلیل ایفای نقش در انتخابات های مختلف و عدم ارتباط منسجم با حوزه های علمیه را نیز به نمایش گذاشته است.