کد خبر: ۴۴۷۹۰
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۸۵ - ۱۴:۱۲
رخوت در دانشگاه ها

ما حق داریم،آنها حق ندارند

آفتاب‌‌نیوز : از سویی هزینه فعالیت سیاسی بالاتر رفت و از سویی دیگر ادامه افسردگی سیاسی که از دور دوم انتخابات رئیس جمهور اصلاح طلب شکل گرفته بود رشد کرد . هرچند اکنون دانشجویان سعی دارند چشمان خود را باز نگاه دارند اما آن نشاط گذشته به دانشگاه ها بازنگشته است و این بار نه تنها به دلایل روانشناسی اجتماعی که بیش از آن به دلیل برخی ممانعت ها این اتفاق افتاده است. 

چندی پیش یکی از اعضای دانشجویان عدالت خواه در جلسه در انتقاد از دوستان خود اعلام کرد که ما نمی توانیم طیف علامه دفتر تحکیم را حذف کنیم.او این سخن را در حالی می گفت که دفتر تحکیم از زمان تشکیل دولت جدید تا کنون نتوانسته است برای برگزاری مراسم خود در محل دانشگاه ها مجوز بگیرد. حال اولین سئوالی که به ذهن می رسد اینکه آیا اساسا قرار بر فعالیت سیاسی تشکل های دانشجو در محیط دانشگاه هست یا نه باید دانشگاه نیز در همان رخوت فضای سیاسی فرو رود؟ 

کسی که فکر هم نمی کند
علی محمد حاضری رئیس انجمن اسلامی مدرسی دانشگاه های کشور است. اساتید دانشگاه هم گویا به این رخوت عادت کرده اند.رئیس تنها انجمن اسلامی اساتید کشور هم گویا برایش مهم نیست که دانشگاه فعال باشد یا نه .او در مقابل سئوالات آفتاب تنها یک جواب داشت:« اصلا به این موضوع فکر نکردم و نظری ندارم.»

وزارت علوم تکلیفی در قبال تشکل ها ندارد
محمد باقر خرمشاد ، معاون فرهنگی وزارت علوم ضمن بیان این مطلب که وزارت علوم به شدت از فعالیت سیاسی دانشجویان استقبال می کند در اما و اگر های فعالیت سیاسی در دانشگاه به آفتاب گفت:« اصل مهم در این فعالیت ها التزام به قانون اساسی است»
وی در پاسخ به این سئوال که چرا مجوز لازم برای فعالیت تشکل هایی چون انجمن های اسلامی داده نمی شود، گفت :« این انجمن ها هر کدام چندین متولی دارند و هر روز انجمنی با عناوین مختلف به عنوان زیر شاخه های این انجمن ها به میدان می آید . یک روز طیف علامه است و روز دیگر طیف روشنگری و فردا طیف خاموشگری.بنابراین تا زمانی که این تشکل ها تکلیف خودشان را روشن نکرده اند وزارت علوم هم تکلیفی در قبال آنها ندارد.» 

ما حق داریم
علی رغم سخنان خرمشاد یکی از اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت(طیف علامه) ، وجود طیف های گسترده را دلیلی برای ممانعت از فعالیت سیاسی ندانسته و این نگاه را تنها بهانه ای برای برخورد با فعالیت دانشجویان می داند.

 سعید حبیبی عضو با سابقه دفتر تحکیم توضیح می دهد:«در اینکه مسئولین دانشگاه ها تا کنون هیچ مجوزی برای برگزاری نشست ها به دفتر تحکیم وحدت نداده اند قطعا باید به دنبال دلایل سیاسی بود. اعضای دفتر تحکیم به پشتوانه آرا دانشجویان بیش از 50 دانشگاه کشور انتخاب شده اند و اعضای آن نیز مشخص هستند بنابراین کسی نمی تواند مدعی شود که دفتر تحکیم متولی ندارد و به این دلیل نمی تواند اجازه فعالیت از آن را هم کسب کند.» 

حبیبی خطاب به مسئولان می گوید که آنها اگر در گفته خود صادق باشند دفتر تحکیم نمایندگان خود را برای مذاکره با آنها معرفی خواهد کرد. او از خاطر نمی برد که بگوید :« در هر جریان و تشکیلات گسترده ای اختلاف هایی وجود دارد که گاه منجر به طیف بندی نیز می شود اما در این میان سهم طیف علامه از مجموع اعضای انجمن های اسلامی بیش از 90 درصد است.» 

آنها حق ندارند

فعالیت سیاسی در دانشگاه ها ممنوع نیست. بسیج دانشجویی ،جامعه اسلامی دانشجویان ، دانشجویان عدالتخواه حامی احمدی نژاد و در مجموع بخش خاصی از فعالان سیاسی دانشگاه ها به شدت فعال هستند. برنامه های خود را برگزار می کنند و به شدت معتقدند که حق دارند فعالیت سیاسی کنند و البته دیگران نه. مصداق بارزی از همان جمله معروف قلعه حیوانات هستند و یقین دارند که برابرتری حق مسلم آنهاست.
دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان در گفتگو با آفتاب رسما اعلام می کند که طیف علامه یا گروهای امثال آن حق اظهار نظر و فعالیت ندارند.
عبدالرسول حیدری معتقد است:« ما در یک کشور اسلامی با خط قرمزهای مشخص زندگی می کنیم و در این کشور چه در دانشگاه چه بیرون از آن کسانی که مبانی کشور را قبول ندارند حق اظهار نظر و فعالیت سیاسی هم ندارند.» 

بخواب دانشگاه
دانشجویان بر ادامه فعالیت ها ی خود در چارچوب قانون تاکید دارند. دفتر تحکیم از سویی در تلاش برای برگزاری نشست ها و ادامه فعالیت های سیاسی و از سویی دیگر در تلاش برای فک پلمپ ساختمان دفتر مرکزی خود است. دانشجویان هنوز بیدارند اما گویی برخی با لالایی ناموزونی می خواهند آنها را به دست خواب بسپارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین