آفتابنیوز : سرویس بینالملل- «توماس اردبرینک» خبرنگار «نیویورک تایمز» در گزارشی اشاره میکند که ترامپ کسی است که هیچگاه خصومت خود نسبت به ایران را مخفی نکرده است. او به تازگی استراتژی منطقهای بزرگی را برای ایجاد اتحاد در میان برخی کشورهای عربی برای منزویکردن ایران در پیش گرفته است. با این حال، این خبرنگار اشاره میکند که در عمل دولت ترامپ نشان داده که تمایل به معامله با ایران را دارد.
به گزارش آفتابنیوز؛ او مینویسد: نگاهی سطحی به ماجرا نشان میدهد که خبرهای بسیاری بدی برای ایران در راه هستند. در نشست اخیر سران عربی و امریکایی در عربستان سعودی ترامپ مهمان سلمان بن عبدالعزیز ال سعود پادشاه عربستان سعودی و دشمن قسمخورده ایران بود. امریکا در این دیدار بر سر فروش ۱۰۰ میلیارد دلاری تسلیحات به عربستان سعودی با آن کشور به توافق رسید.
این روزنامه اشاه میکند که در هر دو طرف امریکا و ایران، گفتمان و اظهارات تند هستند اما هر دو طرف در انتظار تحویل یک ناوگان هواپیمای مسافربری بوئینگ امریکا به ایران هستند که ارزشی ۲۲ میلیارد دلاری برای آن شرکت دارد. این قرارداد اخیرا بین بوئینگ و آسمان امضا شد آن هم پس از مراسم تحلیف ترامپ.
نیویورک تایمز اشاره میکند که ترامپ که هدف اصلیاش در کارزار انتخاباتی احیای صنعت امریکا بوده است ظاهرا مشتاق به عرضه این هواپیماها به ایران از سوی بویئنگ است که باعث ایجاد ۱۸ هزار شغل میشود. او در طول مبارزات انتخاباتی، توافق هستهای را مسخره و تحقیر کرد و آن را بدترین معامله تاریخی دانست اما به نظر میرسد او بیسر و صدا نسبت به تحریم ایران چشمپوشی کرده و اجازه داده تا ایران به انجام کسب و کار بینالمللی بپردازد و دسترسی به منبع مالیای داشته باشد که به طور طولانی مدت در امریکا بلوکه شده بودند.
نیویورک تایمز در ادامه اشاره میکند که شواهد دیگری وجود دارند که نشان میدهند دولت ترامپ حاضر به همکاری با ایران است. در طول کنفرانس خبری رکس تیلرسون وزیر امور خارجه در ریاض پس از اظهارات ترامپ او گفت که اگر ظریف وزیر امور خارجه ایران با او تماس تلفنی بگیرد او پاسخ تماس را خواهد داد. تیلرسون گفت که همیشه گوشی تلفن را ترجیح میدهد و پاسخ خواهد داد و هرگز گوشی را روی کسی که میخواهد با او گفتوگو کند نخواهد گذاشت.
نیویورک تایمز اشاره میکند که به نظر میرسد دولت ترامپ علیرغم گلایه و ابراز نگرانی درباره ایران به یک نکته مهم رسیده است: نفوذ ایران در منطقه در حال گسترش است و این موضوع دستکم حفظ حداقل رابطه کاری با ایران را ضروروی میسازد. امریکا در زمان سختی برای حل مشکلات در خاورمیانه بدون همکاری تهران قرار گرفته است. برخی از تحلیلگران میگویند که فضایی برای مصالحه میان دو کشور وجود دارد.
این روزنامه در ادامه اشاره میکند که روحانی نیز سیگنالهایی داده که نشان میدهد ایران حاضر به گفتوگو با امریکاست. از جمله در یک کنفرانس خبری پس از پیروزی در انتخابات گفت منتظر است که سیاست امریکا مشخص شود و ایران به دقت رویکرد واشنگتن را مورد بررسی قرار میدهد.
این روزنامه در ادامه اشاره میکند که روحانی برای اجتناب از مذاکرات مستقیم با امریکاییها تحت فشار تندروها در داخل آن کشور بوده است با این حال، از دید این روزنامه او میتواند منافع ملموس حاصل از جلسات چهره به چهره با غرب را درک کند چرا که توافق هستهای هرگز بدون چنین گفتوگوهایی به نتیجه نمیرسید و تحریمهای علیه ایران لغو نمیشد.
یک روزنامهنگار و فعال سیاسی در ایران میگوید که در سمت امریکاییها تجربه بخش خصوصی را میتوان در دولت جدید واشنگتن دید و به همین دلیل ممکن است به سوی مصالحه و گفتوگو با ایران سوق یابد. این روزنامهنگار میگوید که وجود تیلرسون نشان میدهد دولت ترامپ دولت بازرگانان اهل معامله است. او معتقد است که آنان مشکلات را با معامله حل میکنند نه با جنگیدن.
حسین شیخ الاسلام یکی از مشاوران وزیر امور خارجه ایران نیز گفته است که ظریف ایده مذاکره مستقیم با امریکاییها را رد نکرده است. او میگوید که ایران تلاش میکند تا خط و خطوط فکری ترامپ را بخواند. او میگوید که ترامپ تاجر است اما در کسب و کار غیرقابل پیشبینی رفتار میکند.
تا ما هم در موضع قدرت باشيم نه اينكه بعد از يك جنگ خانمان سوز كه منجر به از دست دادن
فرزندانمان وثروتمان .....