کد خبر: ۴۵۰۱۹۱
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۹

برنج خارجی قدرت قد کشیدن در بازار ایران را پیدا می‌کند؟

ادعای برخی واردکنندگان برنج برآن است که پس از دوره ممنوعیت، نرخ برنج در بازارهای خارجی با نوسانات زیادی همراه است که این امر بی شک بر نرخ برنج داخلی تأثیر گذار است.
آفتاب‌‌نیوز :
گسترش ویلاسازی چالش حذف ممنوعیت فصلی/ ممنوعیت واردات در زمان برداشت چالش پیش روی بازار برنجبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ممنوعیت واردات و ترخیص برنج از ابتدای مرداد ماه تا پایان فصل برداشت با واکنش برخی واردکنندگان برنج روبرو شد، چرا که تجار معتقدند با هجوم خریداران بعد از اتمام این دوره تعادل بازار داخلی و خارجی از بین می‌رود.

گرچه اتخاذ سیاست ممنوعیت واردات با هدف حمایت از تولید داخل از سوی وزارتخانه صورت گرفت، اما فعالان این بخش معتقدند که این امر بدون در نظر گرفتن منافع مصرف کنندگان است.

همچنین به ادعای برخی واردکنندگان پس از دوره ممنوعیت نرخ برنج در بازارهای خارجی با نوسانات زیادی همراه بود که این امر بی شک در نرخ برنج داخلی تأثیر گذار است.

حال به سراغ مسئولین مربوطه می‌رویم تا از تأثیر ممنوعیت واردات همزمان با فصل برداشت و تأثیر آن در قیمت بازار داخلی و خارجی با خبر شویم.

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتگو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی  گفت: بعد از اتمام دوره ممنوعیت و همزمان با ثبت سفارش برنج قیمت‌های جهانی حدود ۳۰۰ دلار افزایش یافت، به طوریکه از ۸۰۰ دلار به هزار و ۱۵۰ دلار رسید.

وی افزود: ایران یکی از عمده مشتریان برنج درجهان است که هر نوع تغییر در سیاست واردات این محصول بر بازار‌های جهانی تأثیر گذار است.

کشاورز با اشاره به ضرورت تغییر سیاست ممنوعیت واردات به افزایش تعرفه بیان کرد: با توجه به هجوم خریداران بعد از دوره ممنوعیت برای واردات و نابسامانی بازار داخلی و خارجی، بایستی وزارتخانه اقدام به تغییر این سیاست نماید.

واردات برنج در فصل برداشت چه عواملی را به همراه دارد؟

کاوه خاکسار مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گفت: با توجه به واردات سالانه ۸۰۰ هزارتن برنج و ممنوعیت واردات در مدت محدود، واردکنندگان باید برای جلوگیری از نوسانات قیمت اقدام به واردات در مابقی ایام سال نمایند.

وی با اشاره به تأثیر تغییر سیاست ممنوعیت واردات به افزایش تعرفه در فصل برداشت، افزود: با توجه به آنکه این امر تولید داخل را تحت الشعاع خود قرار می‌دهد، از این رو نگرانی هایی برای کشاورزان ایجاد می‌نماید.

خاکسار ادامه داد: واردات برنج همزمان با فصل برداشت علاوه بر دلسردی کشاورزان بر قیمت‌های داخلی نیز اثر گذار است.

مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با وجود آنکه گیلان و مازندران از استان‌های اصلی تولید کننده برنج به شمار می‌رود از این رو اگر زمین ارزش افزوده کافی برای کشاورزان را نداشته باشند، تبدیل شالیزار‌ها به ویلا گسترش می‌یابد.

اختلاط برنج ایرانی و خارجی با حذف سیاست ممنوعیت واردات

عنایت الله بیابانی قائم مقام خانه کشاورز در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  بیان کرد: با توجه به تولید سالانه دو میلیون تن برنج، با کمبود یک میلیون تنی مواجه هستیم که درنهایت تغییر ممنوعیت واردات به افزایش تعرفه در فصل برداشت بی نظمی و اخلال در تولید داخل را به همراه دارد.

وی افزود: همزمان با فصل برداشت، واردات برنج ممکن است از سوی برخی تجار موجب اختلاط برنج ایرانی و خارجی شود که درنهایت این امر کیفیت برنج ایرانی را زیر سؤال می‌برد.

به گفته بیابانی درجهت کنترل قیمت و جلوگیری از نابسامانی بازار، بهترین زمان واردات پس از فصل برداشت است.

قائم مقام خانه کشاورز تصریح کرد: در واردات برنج رعایت نکات بهداشتی و جلوگیری از واردات برنج ناسالم، مشخصات واردات و زمان آن باید مشخص باشد، چراکه در گذشته بنا به تأیید وزارتخانه و سازمان استاندارد برنج‌های ناسالم زیادی وارد کشور شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین