آفتابنیوز : به نقل از خبرگزاری فرانسه، از این پس کنسولگریهای آمریکا که روادید ورود به این کشور را صادر میکنند پرسشنامهای را در اختیار متقاضی میگذارند که در آن نام کاربری خود را در شبکههای اجتماعی در پنج سال گذشته اعلام کند.
علاوه بر این از متقاضی درخواست میشود که آدرس ایمیل، شمارههای تلفن و اطلاعات شخصی خود را تا پانزده سال پیش اعلام کند.
به گفته یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا، وقتی به دلیل «امنیت ملی» نیاز به بررسی «جدیتر» سوابق فرد باشد این اطلاعات از متقاضی خواسته میشود.
وزارت خارجه آمریکا تخمین زده که از حدود نیم درصد متقاضیان ویزای آمریکا خواسته خواهد شد این فرم را پر کنند.
منتقدان این تصمیم میگویند این کار باعث تحقیقات بیهوده و بیربط میشود و از فرد اطلاعات شخصی درخواست میشود که هیچ ارتباطی با امنیت ملی ندارد.
ارائه این اطلاعات اجباری نیست اما این پرسشنامه به متقاضی میگوید که «اگر تمام اطلاعات درخواستی را ارائه نکند ممکن است درخواست ویزایش رد شود.»
اداره گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده آمریکا سال گذشته درخواست اطلاعات مربوط به شبکههای اجتماعی را ابتدا برای شهروندان کشورهایی مطرح کرد که برای سفر به آمریکا به ویزا نیاز ندارند و بعد این طرح را در ماه دسامبر سال ۲۰۱۶ به اجرا گذاشت.
پرسشنامه جدید شامل شهروندان کشورهایی که برای سفر به آمریکا ویزا نمیخواهند نخواهد شد.
بررسی فعالیت افراد در شبکههای اجتماعی به اقدامی رایج برای کارفرمایانی که قصد استخدام دارند بدل شده است هر چند که به تازگی دو ایالت مریلند و ایلینویز در خواست نام کاربری و گذرواژه شبکههای اجتماعی از متقاضیان استخدام را ممنوع کردند