آفتابنیوز : ((هر چند بسياري از طرفداران و منتقدان هاشمي رفسنجاني معتقدند وي نامزد كاملي براي رياست جمهوري ايران نيست، اما با اين حال و در شرايط كنوني بهترين گزينه براي ايران فردا است)) روزنامه معتبر فیگارو به قلم گزارشگر خود"كاتيا كلارنس" با انتشار مطلب فوق می نویسد:رفسنجاني كه اكنون 70 سال سن دارد در سالهاي اول انقلاب اسلامي ايران به مدت هشت سال رييس مجلس ايران بود و سپس در دو دوره سمت رياست جمهوري اين كشور را بر عهده داشت.
او كه اكنون رياست مجمع تشخيص مصلحت نظام را بر عهده دارد يكي از شخصيتهاي پر قدرت جمهوري اسلامي ايران بشمار مي رود و كسي نميتواند منكر اين واقعيت باشد.
فيگارو ميافزايد، رفسنجاني كه در طول حيات انقلاب اسلامي سمتهاي مهم و كليدي را بر عهده داشته است به عنوان فرمانده جنگ، نقش مهمي در پايان دادن به جنگ هشت ساله عراق عليه ايران داشت و بعد از اين اقدام بود كه محبوبيت وي چه در داخل و چه در خارج به طور شگفت انگيزي بالا رفت. مطبوعات بينالمللي در آن هنگام از وي به عنوان فردي كه به موازين بينالمللي احترام ميگذارد و تنها فردي كه توانست امام را براي پايان دادن به جنگ متقاعد كنند، ياد كردند.
بعد از جنگ يعني در سال 1989 ميلادي، رفسنجاني با بهرهگيري از اين محبوبيت رييس جمهوري ايران شد. شكي نيست وي در دو دورهاي كه سمت رياست جمهوري ايران را بر عهده داشت تغيير و تحولات شگرفي را در كشور به وجود آورد؛ رشد اقتصادي جان تازه به خود گرفت، نظام اقتصاد بازار آزاد در كشور ايجاد و ظرفيت دانشگاهها سه برابر شد.
فيگارو در پايان مطلب خود مينويسد: «چيزي كه بسياري از هواداران رفسنجاني و البته بسياري از منتقدان سابق وي فكر ميكنند اين است كه رفسنجاني هر چند نامزد كاملي براي احراز سمت رياست جمهوري نيست اما بدون شك و در شرايط كنوني بهترين گزينه براي ايران فردا است.»
هفته نامه اکونومیست هم در گزارشی به بررسی وضعیت اقتصاد ایران پرداخته و می نویسد : اکثر سرمايه گذاران خارجی ترجيح می دهند علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس جمهور سابق و نامزد احتمالی، بر رقبای فرضی محافظه کار خود غلبه کند، زيرا آقای رفسنجانی به خصوصی سازی اعتقاد دارد و در گشودن بن بستها مهارت دارد. این در حالی است که بيگانه هراسی بخش تندروي محافظه کاران ايران، سرمایه گذاران خارجی را را دلسرد کرده و از حضور در بازار نیازمند سرمایه ایران باز می دارد.
روزنامه ای منطقه ای هم در گزارشهای متعددی به ارزیابی انتخابات ایران پرداخته اند.
رزونامه السفير لبنان در گزارشی می نویسد:از روز سه شنبه نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري ايران كانديداتوري خود را اعلام خواهند نمود و نام نويسي مي كنند.اين در حالي است كه هنوز مشخص نگرديده آيا هاشمي رفسنجاني در اين انتخابات شركت خواهد كرد يا خير. عبدالواحد موسوي لاري وزير كشور ايران معتقد است بيش از 50 درصد واجدين الشرايط در اين انتخابات شركت خواهند كرد. اين در حالي است كه اين نسبت مشاركت كمترين نسبت مشاركت در انتخابات رياست جمهوري پس از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران است. عبدالواحد موسوي لاري گفت: براي اولين بار است كه تحليل گران و ناظران سياسي از تشخيص و تعيين نمودن برنده آينده انتخابات و يا جناحي كه به آن تعلق دارد، ناتوانند. پس از نام نويسي نامزدهاي انتخابات شوراي نگهبان فعاليت خود را براي تعيين صلاحيت نامزدها آغاز خواهد نمود كه پنج روز به طول مي انجامد و ممكن است پنج روز ديگر هم تمديد شود. مبناي تعيين صلاحيت نامزدها در شوراي نگهبان، شايستگي و پايبندي به اصول انقلاب و اسلام است.
روزنامه الحيات چاپ انگلیس هم در گزارشی می نویسد: زمان آن فرا رسيده كه ايران گزينه مناسب خود در سياست خارجي را انتخاب نمايد و پرونده هسته اي اولين و مهمترين گام در اين زمينه است.پرونده هسته اي ايران كه بخشي از كرامت ملي مردم ايران به حساب مي آيد و از مساله اختلاف ميان ايران و اتحاديه اروپا فراتر است در حال نزديك شدن به تعيين سرنوشت خود است. در حالي كه انتظار مي رود اين سرنوشت به نفع ايران و به ضرر اروپاي مردد و بي ثبات و محاصره شده از سوي سياست امر واقع ايران كه همانا عدم دست برداري از چرخه سوخت هسته اي است، رقم خورد و بايد براي مشاهده چهار سال ديگر از تعقيب و گريز ميان ايرن و امريكاي مقابله گرا باشيم.
این روزنامه می افزاید:از سوي ديگر ممكن است هاشمي رفسنجاني با قدرت به صحنه سياسي بازگردد البته ممكن است او براي انتخابات رياست جمهوري كانديدا شده و يا اينكه رئيس جمهوري آينده دست ساز وي باشد، حريف قدرتمندي براي اروپاييان خواهد بود. او يك شخصيت پراگماتيك و واقع گراست و بسيار خونسرد است ولي به شدت متعلق به اردوگاه سرسخت انقلابي است و در مسائل مختلف و پرونده هايي همچون حزب ا.. لبنان و قضيه فلسطين عراق، سرسختانه برخورد مي كند و اين سبب مي شود هر آن كس كه مي خواهد با رفسنجاني به توافق برسد و يا با وي مقابله نمايد در مقابل دو گزينه اي قرار مي گيرد كه شيرين ترين آنهاتلخ است