آفتابنیوز : وی ابراز عقیده کرد شورای امنیت سازمان ملل در برابر رد خواست های سازمان ملل را برای توقف فعالیت های غنی سازی از سوی ایران همه گزینه ها را مورد بررسی قرار خواهد داد. رایس در توضیح عبارت «همه گزینه ها» گفت کاربرد فصل 7 توافق اعضای سازمان ملل در چنین مواردی است. ماده 42 بخش فصل به تصمیم شورای امنیت سازمان ملل درباره تعرض نظامی به کشورها اشاره دارد.
رایس با لحنی تهدید آمیز اشاره کرد ایران باید نتایج مخالفت هایش را با شورای امنیت سازمان ملل به خوبی در نظر بگیرد.
در این میان روسیه به عنوان شریک مهم تجاری ایران و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل که مخالف اعمال تحریم علیه ایران و از بین رفتن آرامش و ثبات در منطقه است، از سوی دیگر خود تحت فشار امریکا بر سر مسائلی همچون حقوق بشر، آزادی مطبوعات و آزادی مذاهب است. به این ترتیب این کشور زیر فشار مواضع ایران و غرب پیرامون برنامه هسته ای ایران قرار دارد.
روسیه قرار است روز سه شنبه این هفته میزبان جلسه ایی با حضور اعضای دایم شورای امنیت و آلمان است تا درباهر راه حلی برای پرونده هسته ای ایران مذاکره شود. این اقدام روسیه،بزرگ ترین شریک هسته ای مانوری دیپلماتیک در جهت کاهش انتقادات غرب از موضع ایران در مقابله با خواست این کشورها برای تعلیق غنی سازی است. روسیه حتی نسبت به توانایی ایران برای غنی سازی اورانیوم ابراز تردید جدی کرده و رسما اعلام کرده است که ادعای ایران را باور نمی کند. پیش تر روسیه که با هزار و پانصد کارشناس هسته ای خود نخستین نیروگاه هسته ای تولید برق در بوشهر را در دست ساخت دارد، در تلاش بود ساخت تاسیسات مشترک غنی سازی اورانیوم در خاک این کشور را به عنوان تنها راه حل خروج برنامه هسته ای ایران از بحران با غرب مطرح کند.
سرگی کیرینکو رییس سازمان انرژی هسته ای روسیه گفته بود که دست یابی ایران به فن آوری غنی سازی اورانیوم به معنای واقعی موضوع مورد بحث نیست. در اعلام غنی سازی اورانیوم با درصد پایین از سوی ایران تنها موضوع زمان مطرح بود و دور از انتظار هم نبود. به نظر می رسد روسیه تلاش دارد با کاهش تنش میان ایران و غرب از زیان هایی که تحریم احتمالی ایران ممکن است که به منطقه وارد کند، جلوگیری کند. در این راستا روسیه قصد دارد موضوع برنامه هسته ای ایران را در نشست گروه هشت در این کشور مطرح کند.
غرب قصد دارد ایران را که به ادامه فعالیت های هسته ای خود اصرار دارد با عدم صدور ویزا به مقامات این کشور مانند کره شمالی منزوی کند. این در حالی است که چین، روسیه و جهان اسلام با این گزینه مخالفت دارند.
تعرض نظامی به ایران نیز که از سوی رایس به عنوان یکی از گزینه های برخورد با ایران مطرح می شود و می کوشد آن را یکی از وظایف شورای امنیت عنوان کند، حتی از سوی سیمور هرش نیز غیر عملی و دارای نتایج معکوس ارزیابی شده است. وی در گزارشی که در نشریه نیویورکر منشر شد، مدعی شده بود که دولت امریکا طرحی را برای تعرض نظامی به ایران در دست تهیه دارد. اکنون وی در اظهاراتی جدید پیش از انتشار مقاله اش اذعان داشته است که چنین اقدامی از سوی امریکا موجب به بار آمدن نتایج معکوس برای امریکا خواهد شد و ایران به قهرمانی در جهان اسلام بدل خواهد گشت.