آفتابنیوز : کیک زرد خبر خوشی بود که به موزه آستان قدس رضوی سپرده شد. اتفاقا البرادعی هم با این خبر شوکه شد. اما به ایران آمد و مذاکرات و بازدیدهای خود را طبق برنامه انجام داد. اطلاعات این دیدارها از سوی هر دو طرف در هاله ای از ابهام باقی ماند.
طرف ایرانی این دیدارها را مثبت خواند و البرادعی بر همان مواضع گذشته تاکید کرد. برنده این بازی نفس گیر چه کسی است؟
همه چيز در ميدان استدبیرکل آژانس اتمی به مقر سازمانش بازگشت و احتمالا حالا به گزارشی فکر می کند که باید در مورد ایران بنویسد. هر دو طرف به نقش فوق العاده این گزارش ایمان دارند. اما هیچ کس جز خود او نمی داند این گزارش حاوی چه مطالبی خواهد بود. دویچه وله خبری منتشر کرده بود از تماس تلفنی وزیر امور خارجه آمریکا با آقای دبیرکل .رایس در این مکالمه از البرادعی خواسته بود در مقابل ایران قاطع باشد.
تحلیل نیروهای داخلی از سفر اخیر البرادعی بسیار متفاوت است.
حمیدرضا ترقی می گوید این سفر نتایج مثبتی داشت. طبق ارزیابی او ایران با اعلام علنی خبر خوش در آستانه سفر البرادعی صداقت شفافیت خود را اثبات کرده است.
این عضو قدیمی حزب کهنه کار موتلفه یقین دارد که گزارش البرادعی به نفع ایران خواهد بود،چون ایران هر چه داشته به میدان آورده گذاشته و چیزی را پنهان از نظر او نگذاشته است. به این ترتیب ادعای غرب مبنی بر عدم شفافیت ایرانیان منتفی است.
ایرانی های تعارفی حسین شریعتمداری را می توان هم جناح با ترقی دانست اما نظرات این روزنامه نویس سياسي ،تفاوت فاحشی با عضو موتلفه دارد. او معتقد است در يك ارزیابی واقع بینانه اگر این سفر را مثبت ارزیابی کنیم تنها یک تعارف دیپلماتیک کرده ایم. به نظر او سفر آقای دبیرکل در راستای بیانیه آخر شورای حکام بوده. بیانیه ای که به نظر او هر 5 بند آن مخالف نظرات ایران است.
سرمقاله نویس و مدير مسئول کیهان بزرگترین دستآورد این سفر را تنها در تاثیر اعلام های رسمی ایران مبنی بر ورود به باشگاه اتمی و دست یابی به فرآیند غنی سازی از سوی مرد اول آژانس اتمی می داند و البته معتقد است که تمام اینها در گزارش البرادعی و آنچه پیش از آن تصمیم داشت بنویسد تاثیر مثبتی نخواهد گذاشت.
امیدواری بهترین تفکر موجود
این بازی ملی هر چند شرکای خارج از حاکمیت نداشت اما بودند احزاب و فعالان سیاسی که بارها خواستند به بازی گرفته شوند.حجت السلام مصطفی درایتی عضو شورای مرکزی این حزب اختلاف نظرها در مذاکرات البرادعی و لاریجانی را بیش از هر چیز دیگر مشهود می داند. او هم مانند بسیاری از فعالان و پیگیران پرونده هسته ای اطلاعات دقیقی از ریز مذاکرات ندارد اما با نگاهی به آنچه در اندوخته های ذهنی خود دارد می گوید که چندان به نتایج مثبت این سفر خوش بین نیست. او بهترین حالت را در این می بیند که بگوید: «امیدوارم نتیجه منفی نباشد.»
عملکرد امپریالیسیم را نمی شناسیم با صدای کوبنده فریبرز رییس دانا بايد تندتر نوشت.در این گفتگو امپریالیسیم کلید واژه است. این دکتر اقتصاد معتقد است که ایران اشکال مختلف در حرکت های امپریالیسیم را نمی شناسند. به نظر او این سرمایه جهانی است که با اجرای بازیهای مختلف و البته تبعیض آمیز به دنبال ادامه حیات خود است. وجود بمب هسته ای در اسراییل را نادیده می گیرد و انرژی صلح آمیز هسته ای در ایران تاب نمی آورد. سوق پیدا کردن این پرونده را به سمت مسالحه بعید نمی داند.
انتظار خبرهای خوش تر خبر خوش دولت عطش شنیدن خبرهای خوش تر را برای ایرانیان زیاد کرد. غلامعباس توسلی این خبر خوشتر را در پیش گیری روندی منطقی و دیپلماتیک از سوی مسئولان ایرانی می داند. او به گفته البرادعی تکیه می کند که اعلام کرده است هنوز راه مذاکره باز است و این عطش بخشی از جامعه را برای بهره برداری از این گفته البرادعی بیشتر می کند.
اندکی صبر به هر صورت اكنون نه تنها ايران بلكه آمريكا و كشورهاي غربي منتظر هستند تا نتايج سفر كوتاه البرادعي به ايران را در گزارش او ملاحظه كنند.البرادعي چند سئوال را در تهران بي پاسخ گذاشت و مهمتر از تمام آن سئوالات ، تاييد غني سازي 5/3 درصد توسط ايران بود. او تنها به ذكر اين نكته بسنده كرد كه ايران بايد كليه فعاليت هاي خود را تعليق كند. امري كه از سوي ايران پذيرفته نشد و البرادعي ناراحت ايران را با دستان خالي و بي آن كه نتيجه اي كسب كند ترك كرد. او در حال اماده كردن گزارش خود است . به باور بسياري از كارشناسان البرادعي در گزارش خود تنها سهمي كه براي ايران قائل خواهد شد اين است كه ايران بايد فعاليت هايش را تعليق كند تا گفتگوها ادامه پيدا كند. مهمتر از اين گزارش ، اجلاس سران 5 كشور بزرگ اروپايي به همراه آلمان است كه روز سه شنبه برگزار مي شود. برخي معتقدند نتايج اين نشست ارتباط مستقيم با گزارش البرادعي دارد.