کد خبر: ۴۵۲۱۸
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۸۵ - ۲۰:۰۹

دو نماينده اظهارات ولايتي را رد كردند

آفتاب‌‌نیوز : این سخنان اولین بیانات صریح« علی اکبر ولایتی» درباره فرآیندی است که بیش از دو سال است تمام فعل و انفعالات سیاسی و بین المللی کشور ما را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
سخنان ولایتی از این جهت مهم ارزیابی می شود که او نزدیک به 16 سال مرد اول دستگاه دیپلماسی ایران بود و سپس با آغاز به کار دولت اصلاح طلب « سید محمد خاتمی» در مقام مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری مشغول به کار شد.
این فارغ التحصیل پزشکی همواره در داوری های مربوط به ارزیابی نیروهای سیاسی در ایران به طیف تکنوکرات میانه جناح راست سنتی تعلق داشته است. 16 سال ریاست وی بر ساختمان خیابان 30 تیر که قسمت اعظم آن در هنگام جنگ هشت ساله ایران و عراق سپری شد از وی یک دیپلمات کهنه کار و با سابقه در نظر مقامات سیاست خارجی کشورهای دیگر ترسیم نموده است. 

روابط تنگاتنگ ولایتی با « هاشمی رفسنجانی» باعث شد تا وی پس از پایان جنگ تحمیلی و در دولت سازندگی هم عهده دار سمت وزیر خارجه شود تا روابط ایران با کشورهای جهان را که متاثر از حمایت آنها از عراق در جریان جنگ و نیز فروپاشی بلوک شرق بود را بهبود بخشد.
این گونه است که اظهارات وی مبنی بر « ورود افراد جدید اعم از دیپلمات، سیاسی و مطلع از موازین بین المللی به تیم مذاکره کننده هسته ای ایران بپیوندند که در غیر این صورت ضرر خواهیم کرد» نظر بخش مهمی از لابی دیپلماسی نسل اول جمهوری اسلامی تلقی شود.
این در حالی است که پیش از این،« علی لاریجانی» در مقام دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول تیم مذاکرات هسته ای ایران، هرگونه تغییر در ترکیب این گروه را بارها رد کرده بود. هر چند که اظهارات قبلی لاریجانی و دفاع وی از مجموعه تحت امرش در آن هنگام، ناشی از انتقاداتی بود که احزاب و گروه های سیاسی اصلاح طلب هر از چند گاهی نسبت به عملکرد تیم هسته ای ایران به ریاست« جواد وعیدی» ابراز می داشتند.
اعلام رسمی و مطبوعاتی آغاز غنی سازی اورانیوم در ایران پس از گزارش پرونده هسته ای به شورای امنیت توسط شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی (که بعدا توسط مقامات ایران و در آن مقطع تکذیب شد) و افشای برخی مطالب مربوط به فعالیت های هسته ای مانند پروژه « نمک سبز» که اعلام آنها به گفته برخی از مسئولین ایرانی ضروری نبود، باعث تشدید فشارها به تیم مذاکره کننده هسته ای ایران شد.
اما ولایتی در جریان تمام این فعل و انفعالات سکوت کرده بود، سکوتی که پس از انصراف از کاندیداتوری نهمین دوره ریاست جمهوری خود را وارد آن کرده بود.
در آن مقطع ولایتی یکی از کسانی بود که به همراه « احمد توکلی، علی لاریجانی، محمود احمدی نژاد و محسن رضایی» نفرات اولیه بخت آزمایی برای کاندیداتوری از طرف شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی به ریاست « ناطق نوری» بود. 

بدین ترتيب گزاف نیست که بیان شود توصیه های مکرر هاشمی به « لزوم استفاده از عقلانیت» از سوی مقامات ایرانی و مسئولان تیم مذاکره هسته ای، این بار و به شکلی دیگر و البته« صریح تر» از طرف علی اکبر ولایتی اظهار می شود.
در این زمینه خبرنگار آفتاب تلاش می کرد تا نظرات چندتن از اصولگرایان و نمایندگان مجلس را پیرامون این اظهارات بداند ولی اکثر آنها از بیان نظر خود در این زمینه اجتناب کردند. این تنها« مهدی کوچک زاده و محسن یحیوی» نمایندگان تهران و کرمان بودند که در گفت و گو با خبرگزاری آفتاب، به نوعی به تکذیب اظهارات ولایتی پرداختند.
حال باید دید که آیا در چند روز آینده که تا جلسه شورای امنیت سازمان ملل باقی مانده است، ترکیب تیم مذاکره کننده هسته ای تغییری می یابد یا اینکه این ترکیب کماکان به قوت خود باقی می ماند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین