آفتابنیوز : اکنون پس از 11 سال آزمون و خطای مداوم، این دانشمندان روش جدیدی را برای ایجاد همان ترکیب و استفاده از آن در انسانها توسعه دادند.
به گفته محققان این پژوهش، این روش جدید راهی برای تغییر رنگ پوست بدون عوارض جانبی است.
در کشف اولیه که توسط محققان در موسسه سرطان دانا فاربر (DFCI) انجام شد، محققان دریافتند که با دادن یک ترکیب به نام اسید "فورسکولین"((Forskolin به موشهای مهندسی شده که از ریشه گیاه Forskohlii در هند گرفته شده بود میتوان آنها را بدون قرار دادن در معرض نور خورشید برنزه کرد.
موشهای این پژوهش دارای موهای قرمز بوده و طوری مهندسی شده بودند که از رنگ روشن پوست انسان تقلید کنند.
آنها مسیری را در موشها مسدود کردند که رنگدانه تیره ملانین تولید میکرد. در نتیجه رنگدانه سازی در موشها کاهش یافت.
اما چیزی که محققان در این پژوهش دریافتند این بود که فورسکولین، پروتئینی را تولید میکند که با دور زدن اختلال بوجود آمده در مسیر مذکور، سبب بوجود آمدن رنگدانههای تیرهای به نام "یوملانین"(Eumelanin) (رنگ دانههای مشکی) میشود.
محققان پس از آزمایش این ترکیب بر روی موشها توجه خود را به انسان معطوف کردند اما در این راه با موانع متعددی روبرو شدند.
تست فورسکولین بر روی نمونههای پوست انسان با شکست مواجه شد چرا که پوست انسان حدود پنج برابر ضخیم تر از موش است. هچنین آزمایشهای دیگری که سبب رنگدانه سازی در موشها میشد بر روی انسانها با موفقیت صورت نگرفت.
در حال حاضر، محققان موسسه سرطان دانا فاربر با همکاری بیمارستان عمومی ماساچوست طبقه بندی جدیدی از مهارکنندههای کوچک مولکولی به نام SIK را توسعه داده اند که در پوست ضخیم انسان نفوذ کرده و سبب بیان ژنی به نام MITF میشود. این ژن دستورالعملهایی را برای پروتئین فراهم میکند که توسعه سلولهای تولید کننده رنگدانه به نام ملانوسیتها را کنترل میکند.
پس از گذشت هشت روز از مصرف موضعی این ترکیب، محققان مشاهده کردند که مهار کنندهها سبب تیرهشدن قابلتوجهی در نمونههای کشت شده پوست انسان شدهاند و در زیر میکروسکوپ مشاهده شد که در نمونههای تحت درمان، رنگدانه یوملانین در نزدیکی سطح پوست قرار گرفته است.
این دقیقا همان روندی است که در هنگام برنزه شدن پوست در معرض نور خورشید اتفاق افتاده و همان مسیر رنگدانه سازی فعال میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ،با این تفاوت که "پرتو ماوراء بنفش" (UV) به پوست آسیب میزند و باعث میشود که ملانوسیتهای تولیدکننده رنگدانه تقسیم شوند و این دقیقا همان چیزی که موجب سرطان پوست میشود.
بنابراین در واقع، این نوع جدید از مهارکنندهها دارای اثری مشابه و بدون داشتن عوارض جانبی برای انسان هستند.
این پژوهش در مجله Cell Reports منتشر شده است.