ایندیپندنت در گزارش خود در همین خصوص نوشت که این اختلاف نظر زمانی به اوج رسید که نگرانی ها در آمریکا از احتمال اقدام نظامی بوش علیه ایران به افزایش یافته است.
این روزنامه به نقل از تونی بلر که مدعی شده ایران از تروریسم بین المللی حمایت می کند نوشته است: جوان های ایرانی برای انجام عملیات های انتحاری علیه سربازان انگلیسی و آمریکائی ثبت نام کرده اند و من فکر نمی کنم که این زمان مناسبی برای فرستادن پیغام ضعف به ایران باشد.
جک استراو به اعضای کابینه گفته است که او اطمینان ندارد که لورد گولد اسمیت, دادستان کل انگلیس قانونی بودن اقدام انگلیس علیه ایران را تائید کند چرا که ایران هیچ خطر مستقیمی برای انگلیس ایجاد نکرده است.
احتمال تعرض به ایران و مشارکت انگلیس در این اقدام بار دیگر موضوع مشارکت انگلیس در حمله به عراق را مطرح کرده, چرا که دادستان کل انگلیس به دلیل ارائه مجوز قانونی برای مشارکت کشورش در این حمله با دردسرهای زیادی مواجه شد.
این روزنامه در خصوص مشارکت انگلیس در حمله به عراق به نقل از کلر شورت, وزیر سابق کابینه نوشته است: کابینه هیچوقت کاملا موافق مشارکت انگلیس در تهاجم به عراق نبود و ادعاهائی وجود دارد که گولد اسمیت, دادستان کل انگلیس تحت فشار تونی بلر نظرش را تغییر داده است. ایندیپندنت در انتهای گزارش خود به این موضوع اشاره کرد که تعدادی از اعضای کابینه مخالف نظرات جک استراو هستند ولی اکثریت اعضای مجلس انگلیس از استراو حمایت کرده و در صورت بروز نشانه ای از سوی بلر برای حمایت از اقدام آمریکا علیه ایران بشدت به مخالفت با وی برخواهند خاست.
اما جدا از تمام مطالبی که در این روزنامه به چاپ رسیده توجه به دو نکته اصلی ضروری می باشد:
اول اینکه تونی بلر بعد از به اوج رسیدن انتقادات داخلی از وی در خصوص مشارکت این کشور در تهاجم به عراق گفته بود:" خداوند و تاریخ درباره من قضاوت خواهند کرد چرا که من این تصمیمات بر اساس وجدانم که بر اعتقادات مسیح است اتخاذ کرده ام" وی در پاسخ به سوالی وي در درخصوص پيوستن به حملهي تحت امر آمريكا به عراق گفته بود : "اين تصميم بايد گرفته ميشد و بايد با آن كنار ميآمديم. اما در هر حال در پايان قضاوتي وجود خواهد داشت كه من فكر ميكنم اگر شما به اين قبيل امور اعتقاد داشته باشيد، درك ميكنيد كه اين قضاوت از سوي ديگران انجام ميشود". اظهارات جدید بلر در خصوص مشارکت کشورش در حمله احتمالی آمریکا به ایران با اظهارت چند روز پیش وی بشدت در تناقض است.
منابع نزدیک به وزارت امور خارجه انگلیس چند روز پیش خبر داده بودند که بلر به جورج بوش هشدار داده که در صورت اقدام نظامی علیه ایران انگلیس از آمریکا حمایت نخواهد کرد و گفته بود که کشورش فقط از تحریم اقتصادی ایران در صورت به نتیجه نرسیدن گفتگوهای دیپلماتیک حمایت خواهد کرد ولی معلوم نیست که در چند روز اخیر چه اتفاقی برای وی افتاده است که نظرش تغییر کرده است.
دوم اینکه چندی پیش روزنامه گاردین در گزارشی با اشاره به مقاله اخیر هفته نامه آمریکائی نیویورکر که به قلم سیمور هرش نوشته شده بود عنوان کرده بود که نظامیان انگلیسی در برنامه ریزی های مخفیانه پنتاگون برای طراحی عملیات های نظامی به ایران شرکت کرده اند و این موضوع با بازتاب گسترده ای در داخل این کشور مواجه گردید که نهایتا سخنگوی وزارت دفاع انگلیس این موضوع را رد کرد و گفت که هدف از حضور نظامیان انگلیسی در طراحی چنین برنامه هایی آزمایش میزان محدودیت های نظامیان در سناریورهای نظامی تخیلی بوده است و با این اظهارات از اهمیت این گزارش کاست.
با این حال می توان گفت که تناقض های گسترده ای که در کابینه سیاسی این کشور در خصوص اقدام علیه ایران بوجود آمده تازگی ندارد. جک استراو موضع برتری نسبت به نخست وزیر در قبال ایران دارد و تا کنون در مدت بیش از سه سال که سمت وزارت امور خارجه را به عهده داشته گفته های شدید الحن تونی بلر درباره ایران را توجیه کرده و در صدد ملایم نشان دادن موضع نخست وزیر برآمده است.
با این حال معلوم نیست که اختلافات میان وزیر امور خارجه و نخست وزیر تا چه حد گسترده و مهم است و نظر کارشناسی کدامیک نفوذ بیشتری در تصمیم گیرها دارد.