کد خبر: ۴۵۳۵۱۷
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۲

دو ماه پركار روحانی

محمدجواد حق‌شناس فعال سياسي در اعتماد نوشت:
آفتاب‌‌نیوز :
مهم‌ترين برنامه و دغدغه‌اي كه حسن روحاني رييس‌جمهور منتخب ايران در مدت زمان باقيمانده تا پايان كار دولت يازدهم، آغاز مراسم تحليف و تنفيذ و شروع به‌كار دولت جديد، بايد در دستور كار قرار دهد، انتخاب همكاران خود براي ٤ سال آينده و براي دولتي است كه بايد تا سال ١٤٠٠ امور اجرايي كشور را عهده‌دار شده و پاسخگوي مطالبات مردم و راي‌دهندگان باشد. از همين‌رو دو ماه آينده را، زماني سخت و پركار براي رييس‌جمهور منتخب و گروه مشاورين او پيش‌بيني مي‌كنم. 

به نظر مي‌رسد نكاتي كه قطعا در دستور كار ايشان قرار خواهد گرفت، داشتن يك گروه منسجم، همفكر و همراه با سياست‌هاي دولت او است تا عملا در قالب يك دولت متحد بتوانند در اين ٤ سال با هم‌افزايي و پشتيباني‌هايي كه نسبت به يكديگر دارند، وضعيت خوبي را براي آينده سياسي، اقتصادي، اجتماعي و... ايران رقم بزنند.

اما، حال كه در روزها و هفته‌هايي به‌سر مي‌بريم كه مسائلي در خصوص چينش كابينه جديد و حتي تغييرات ٥٠ درصدي آن عنوان مي‌شود، لازم مي‌دانم كه به اولويت‌هاي چندگانه‌اي كه بهتر است حسن روحاني در انتخاب همراهان خود به آن توجه كند، اشاره كنم.

نخستين اولويتي كه بايد ملاك انتخاب اعضاي كابينه قرار بگيرد، وعده‌ها و قول‌هايي است كه حسن روحاني در ايام تبليغات انتخاباتي آنها را مطرح كرد و براي تحقق آنها نيازمند نيروهايي متخصص و با تجربه است. 

يقينا اميد به تحقق اين وعده‌ها، عامل و مبناي مهمي در اعتماد دوباره ملت ايران به حسن روحاني و ثبت آراي ٢٤ ميليوني به نام او بود، پس به اين ترتيب انتظار معقول و منطقي از رييس‌جمهور منتخب اين است كه در صدر برنامه‌هاي خود نيروهايي متعهد را به‌كار بگيرد كه به برنامه‌هاي تبليغاتي عرضه شده از سوي حسن روحاني در روزهاي انتخابات باور داشته و تمام توان خود را براي موفقيت او به‌كار ببندند.

دومين اولويتي كه به نظر نگارنده در انتخاب وزيران و معاونان بايد به عنوان يكي از مهم‌ترين مباني انتخاب همراهان دولت مورد نظر قرار بگيرد، شفافيت سابقه اين افراد در مسووليت‌هايي كه تاكنون به آنها سپرده شده و دفاع از حقوق مردم و عمل در چارچوب قانون است. 

اين ملاك‌ها در كنار پايبندي افراد به حركت در جهت منافع ملي از جمله مواردي است كه حسن روحاني در چينش كابينه بايد آنها را لحاظ كند. در اين انتخاب، پاكدستي و داشتن كارنامه‌اي شفاف در حوزه عملكردي منتخبان روحاني، سبب خواهد شد كه اعتماد جامعه به عزم جزم روحاني براي تحقق آنچه كه با مردم عهد بسته است، همچنان باقي بماند.

اولويت ديگري كه به نظر مي‌رسد با توجه به دولت فعلي بايد مورد توجه ويژه حسن روحاني قرار بگيرد، جوان‌تر شدن كابينه است.

موضوعي كه شخص رييس‌جمهور منتخب نيز در نخستين كنفرانس خبري پس از انتخابات آن را مورد تاكيد قرار داده‌، يكي از مهم‌ترين درخواست‌هاي ما نيز است. متوسط سني اعضاي كابينه يازدهم در زماني‌كه شروع به كار كرد، ٥٧ سال بود كه اكنون در پايان دولت به نزديك ٦٠ سال رسيده است. 

اين موضوع از جمله مشكلاتي بوده كه با روي كار آمدن دولت دوازدهم و با استقرار مجلسي همسو با دولت مي‌توانيم انتظار حل آن را داشته باشيم. كابينه‌اي با ميانگين سني ١٠ سال جوان‌تر، يعني انتخاب افرادي جوان كه معدل سني كابينه را به ٥١ سال برساند، حداقل انتظاري است كه از حسن روحاني مي‌رود تا شاهد كابينه‌اي پرنشاط و توانمند باشيم. 

با لحاظ قرار دادن اولويت‌هايي از اين دست، حسن روحاني مي‌تواند ياراني را در كابينه دوازدهم در كنار خود داشته باشد كه از نشاط و توانمندي فكري و جسمي كافي براي پيشبرد امور برخوردار باشند. اين افراد در كنار تجربه‌اي كه از سال‌هاي متمادي حضور خود در مديريت‌هاي مختلف داشته‌اند، عملا مي‌توانند در مسووليتي كه گمارده مي‌شوند، وقت كافي را مبذول داشته و آن را در خدمت ملت ايران و تحقق مطالبات‌شان به‌كار ببندند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین