آفتابنیوز : نایب رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیچ منع قانونی برای ورود زنان به ورزشگاهها وجود ندارد، تاکید کرد که زنان تا همین ۳ سال پیش بدون هیچ مشکلی وارد ورزشگاهها میشدند و با بیان اینکه نظرات همه نهادهای فرهنگی، مذهبی و سیاسی دریافت شده است، گفت: بنابر قانون ورود به ورزشگاهها حق زنان است.
به گزارش آفتابنیوز؛ طیبه سیاوشی شاهعنایتی در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به انتشار بیانیه شورای مرکزی حزبالله و جمعآوری امضای دانشجویان حزباللهی برای جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاهها اعلام کرد: باتوجه به اینکه مجلس هماکنون در تعطیلات بهسر میبرد و نمایندگان برای سرکشی به حوزههای انتخابیه به شهرستانها رفتهاند، کمیسیون فرهنگی در این رابطه موضعگیری یا تصمیمگیری خاصی انجام نداده است.
هیچ منع قانونی برای ورود زنان به ورزشگاهها وجود ندارد
او با این حال، با تاکید بر اینکه از ابتدا در جریان مسئله ورود زنان به ورزشگاهها بوده است، گفت: جلسات متعددی بهعنوان نایب رییس فراکسیون زنان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با وزارت ورزش و جوانان برگزار کردیم و این درحالی است که هیچ منع قانونی برای ورود زنان به ورزشگاهها وجود ندارد.
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به استناد مخالفان ورود زنان به ورزشگاه به وصیتنامه حضرت امام خمینی (ره) اعلام کرد: کسانی که این بیانیه را امضاء کردهاند، در واقع گروهی از مردم هستند که با ورود زنان به ورزشگاهها مخالف هستند و برای تایید ادعایشان به وصیتنامه حضرت امام استناد کردهاند. حال آنکه بسیاری از شهروندان نیز با این مسئله موافق بوده و طبیعتاً میتوانند بهنوعی دیگر به وصیتنامه حضرت امام (ره) استناد کنند.
زنان تا همین ۳ سال پیش بدون هیچ مشکلی وارد ورزشگاهها میشدند
نایب رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با این حال آنچه اهمیت دارد این است که در کاری که بهطور مشترک با وزارت ورزش و جوانان و سایر دستگاههای ذیصلاح انجام شد، تمامی موارد قانونی در این رابطه را درنظرگرفتیم و آنچه حائز اهمیت است، این است که زنان تا همین ۳ سال قبل بدون هیچ مشکلی وارد سالنهای بستکبال و والیبال میشدند و هیچ منع قانونی هم وجود نداشت.
مشکلی برای ابراز نظرات مخالف وجود ندارد
او با بیان اینکه از ۳ سال قبل ورود زنان با مشکلاتی مواجه شده، یادآور شد: بر این اساس تلاش کردیم با نظر موافق مراجع ذیصلاح پیش ببریم و خوشبختانه این قدمهای کوچک ابتدایی موفقیتآمیز بوده است.در این مورد که مردم نظرات مخالف خود را ابراز کنند، مشکلی وجود ندارد اما مراجع رسمی به هیچ عنوان مخالفتی با مسئله ورود زنان به ورزشگاهها نداشته است.
نظرات همه نهادهای فرهنگی، مذهبی و سیاسی دریافت شده است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوالی درباره روال طی شده در راستای تحقق مسئله ورود زنان به ورزشگاهها گفت: معمولاً مراجع قانونی تلاش میکنند، ابتدا نظرات را هم از قطبهای دولتی و غیردولتی و هم از نهادهای مذهبی دریافت کنند و پس از آنکه مطمئن شدند که مشکلی نیست، اقدام میکنند و خوشبختانه در این مورد تمامی این مراحل طی شده و هیچ نهاد قانونی و مذهبی نبوده که نادیده گرفته شود و نظرات همه قطبهای فرهنگی، مذهبی و سیاسی دریافت شده است.
سیاوشی با بیان اینکه اقدام صورتگرفته نخستین گام بوده، خاطرنشان کرد: قطعاً باید در آینده بیش از این، به نظرات نهادهای سیاسی و مذهبی توجه کنیم.
او گفت: مسئله این است که هرکسی میتواند با استناد به بخشی از نظرات مقامات مسئول اهداف و انگیزههای خود را پیش ببرد و این رویکرد نهتنها در ایران، بلکه در تمامی کشورهای جهان مرسوم است.
تلاش برای ادامه روند ورود زنان به ورزشگاهها
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: اینکه گروهی از مردم تلاش میکنند، این مسئله را متوقف کنند، باتوجه به نظر مساعدی که نهادهای مختلف به این مسئله داشته و آنرا حق زنانی میدانند که نیمی از جامعه را تشکیل میدهند، تلاش خواهیم کرد روند ورود زنان به ورزشگاهها همچنان پیش برود؛ چرا که این مسئله نه منع قانونی دارد و نه منع شرعی!
درنظر گرفتن مسیرهای جداگانه برای ورود و خروج زنان در ورزشگاهها
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم یادآور شد: وزارت ورزش بهعنوان نهادی که بیشترین سهم را داشته و همچنین دیگر نهادهای تصمیمگیر و تاثیرگذار تمام تلاش خود را انجام دادند که از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود و در این راستا، سعی کردیم تمام مسیرها، ویژه خانمها باشد و درمورد مسائل جزئیتر نیز سعی شد امکانات محدودی که وجود دارد، برای خانمها بهصورت مجزا لحاظ شود و برخوردی میان زنان و مردان وجود نداشت که بخواهد منجر به بروز مشکلات شرعی شود و درحالی که در جامعه و کوچه و بازار بههرحال زنان و مردان در کنار یکدیگر زندگی میکنند، در این مورد تلاش کردیم با درنظر گرفتن مسیرهای ورود و خروج جداگانه، مانع از بروز مشکلات احتمالی شویم.
بنابر قانون ورود به ورزشگاهها حق زنان است
سیاوشی تصریح کرد: همیشه در قبال مسائل مربوط به زنان مقاومتهایی انجام میشود و دیگران این حق را برای خود قطعی میدانند که این حق را از زنان سلب کنند و این درحالی است که بنابر قانون ورود به ورزشگاهها حق زنان است و بنابر هیچ قانونی نیز این حق از آنها سلب نشده است.
نظارت بر نحوه حضور زنان در ورزشگاهها
او در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا باتوجه به چند مورد اجرای این طرح، مشکل یا شکایتی ثبت شده، اعلام کرد: باتوجه به اینکه در نخستین مورد، در ورزشگاه حضور داشتم، از نزدیک شاهد بودم که هیچ مشکلی بهوجود نیامد و در دفعات بعدی نیز با هماهنگیهایی که صورت گرفت، تعدادی از زنان خبرنگار در ورزشگاه حاضر شدند و از نزدیک در جریان امور قرار گرفتند و علاوه بر آنها تعدادی از مسئولان مربوطه نیز در ورزشگاه حضور یافتند، و طی روزهای اخیر نظرات تمامی این افراد را دریافت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که نخستین گام بهخوبی طی شده است.
انتقاد موافقان و مخالفان ورود زنان به ورزشگاهها
نایب رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: جالب اینجا است که بیشترین انتقاد ازسوی طرفداران حضور زنان در ورزشگاهها مطرح شد که میگفتند این حضور نمایشی و گزینشی بوده و حال که این انتقادها به پایان رسیده، مخالفان این مسئله وارد عرصه شدهاند که البته تمامی این انتقادها طبیعی است و باید هر دو طرف را مدیریت کنیم اما آنچه حائز اهمیت این است که هیچ اقدام غیرقانونی انجام نشده است.
او در پاسخ به این سوال که برای جلوگیری از به خطر افتادن امنیت جامعه یا زنان حاضر در ورزشگاهها، چه تدابیری اندیشیده شده، گفت: آنچه ما شاهد بودیم، مسئله حفاظت و حراست دقیق مسئولان ورزشگاه بود و تعداد زیادی از ماموران حفاظت و حراست ورزشگاه با حضورد در بخش مربوط به زنان، تلاش کردند حداکثر امنیت تامین شود.
ابراز امیدواری نسبت به تداوم حضور امن زنان در ورزشگاهها
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: امیدوارم این همکاریها باتوجه به مخالفتخوانیهایی که صورت گرفته، به شکلی اساسی درنظر گرفته شود تا انشاءالله حضور زنان در این اماکن در کمال امنیت ادامه پیدا کند.
ضربه به امنیت یک زن، امنیت جامعه را خدشهدار میکند
سیاوشی در پایان تصریح کرد: به نظر میرسد دستگاههای امنیتی کشور و دولت متولی این امر هستند و باید حداکثر امنیت را برای زنان تامین کنند. به هر حال تمامی این افراد حامی امنیت جامعه هستند و قطعاً اگر به امنیت یک زن ضربه وارد شود، امنیت جامعه نیز خدشهدار خواهد شد.
دهها دستگاه فرهنگی با دولت موازیکاری میکنند و پاسخگو نیستند
همچنین پروانه سلحشوری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم در گفتوگو با «آرمان» میگوید:، امروز شاهد دستگاههای بسیار زیاد و متفاوت فرهنگی هستیم. اینکه در این شرایط تنها وزارت فرهنگ و ارشاد را متولی امر فرهنگی بدانیم، در ظاهر صحیح به نظر میرسد، چرا که نهاد فرهنگی دولت، وزارتخانه فرهنگ و ارشاد است، اما در اصل آنچه وجود دارد، نهادهای متعدد فرهنگی است که زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد قرار نمیگیرند. نهادهای جداگانه وجود دارند که هرکدام جداگانه دارای بودجههای بسیار بالایی هستند. از 6هزار میلیارد تومان بودجه فرهنگی حدود هزارمیلیارد آن به وزارت ارشاد میرسد. متاسفانه هرگاه بحث پاسخگویی و تفحص به میان میآید، انگشت اتهام به سمت وزارت ارشاد میرود. باید سازوکاری تعیین شود تا همه نهادهای فرهنگی گزارش دهند، پاسخگو باشند و همچنین اقدامات و دستاوردهای خود را اعلام کنند. نباید تنها وزارت و فرهنگ و ارشاد را در این رابطه دخیل دانست. مشکل دیگری که در این زمینه وجود دارد، گستردگی امر فرهنگ است. هرچه گستردگی بیشتر باشد، رسیدگی، کنترل و نظارت دشوارتر است. چون مقوله فرهنگی و ذات فرهنگ دارای تفاوت است و نگرشهای متفاوت، خوانشهای متفاوتی از امر فرهنگ دارند. شاهدیم که بعضا موضوعی که برای برخی ارزش است، برای برخی دیگر ضدارزش محسوب میشود. اگر بپذیریم که در یک کشور دموکراتیک زندگی میکنیم و بدانیم که امر فرهنگ مانند همه امور است، باید طبق موازین قانونی رفتار کنیم. آنچه قانون تایید کرده، باید بدون مانع اجرا شود و اگر قوانین در یک بخش مشکل دارند، باید اصلاح شوند.
هفته گذشته بانوان پس از مدتها توانستند برای تماشای دیدارهای تیم ملی والیبال به ورزشگاه آزادی راه یابند. این اقدام بهرغم انتقاداتی که به آن وارد بود، میتواند آغاز فرهنگسازی در استادیومها باشد. هرچند برخی افراد به همین موضوع واکنشهای شدیدی نشان دادند که نمونه آن جمعآوری طومار امضا برای توقف این طرح بود.
تا زمانی که قانون سرلوحه کار قرار نگیرد، نمیتوانیم انتظار حل این مشکلات را داشته باشیم. باید هرآنچه را قانون این کشور گفته است، همگان بپذیرند. در امر فرهنگ، سرچشمه اصلی مشکلات ما همین برخوردهای سلیقهای با پدیدههاست. در خصوص واکنشهایی که به ورود بانوان به ورزشگاه شد، به طور واضح شاهد همین برخوردهای سلیقهای بودیم. در انتخابات امسال بیش از 23میلیون نفر با رأی خود پیام دادند که چه مطالباتی دارند، اما این بحثها برخلاف مطالبه اکثریت مردم است. این درحالی است که در ورزشگاه 12هزار نفری آزادی، بانوانی که برای تماشای والیبال به استادیوم رفته بودند، بهصورت محدود و گزینشی انتخاب شده بودند و این امر تنها به این دلیل صورت گرفته بود که سازمان جهانی والیبال تهدیدهایی جدی در خصوص عدم برگزاری مسابقات در ایران کرده است. بنابراین حضور بانوان بهصورت محدود و گزینشی، مطلوب مطالبهگران نبوده است. اما عدهای به همین موضوع هم چنین واکنشی نشان دادند. باید توجه شود که در ورود بانوان به ورزشگاهها هیچ منع قانونی وجود ندارد و باید از قانون تبعیت کرد. اگر از نظر قانونی مشکلی وجود داشت، دوستانی که معترض هستند، حق داشتند اعتراض کنند. دراین رابطه باید سیاستگذاری واحد و ثابتی صورت گیرد. اگر با همین دید بخواهیم پیش برویم، فردا به این نتیجه میرسند که بانوان به دانشگاه هم نروند. در کلاسهای دانشگاه نیز اختلاط و اساتید مرد و زن حضور دارند. البته حضور بانوان در ورزشگاهها و دیگر عرصههای جامعه نهتنها در راستای امر فرهنگی، بلکه خود امر فرهنگی است و باید این اصل پذیرفته شود.
وی افزود: به نظر من مسئولان باید با یکدیگر همفکری کنند و راهکارهای صحیحی پیدا کنند. این موضوع تنها تحت نظر دولت نیست و در بعضی موارد نیز در حیطه اختیارات دولت نیست. بنابراین نیاز است که سه قوه با یکدیگر همفکری کنند تا اگر خلأ قانونی وجود دارد مجلس ورود کند، اگر نیاز به قوه قضائیه هست این قوه دست به کار شود و آنچه را نیز مربوط به اجرا و نظارت است آقای روحانی پیگیری کند تا در پایان، مشکلات فرهنگی کشور حلوفصل شود. به نظر من امروز نیاز به یک سیاستگذاری داریم که در چارچوب این سیاستگذاری بتوانیم مشکلات را بشناسیم و برای حل آن برنامهریزی کنیم. ببینید؛ به نظر من میتوان از زمینههای فرهنگی در راستای اقتصاد مقاومتی نیز بهره برد، چرا که بحث فرهنگی بینیاز از واردات از بیگانگان است و با قدرتمندسازی فرهنگ در کشور میتوانیم زمینههای اقتصادی فراهم کنیم و درآمدزایی نیز داشته باشیم. بحث فرهنگ پتانسیل و ظریفتهای بسیار بالایی دارد که اگر به خوبی به آن پرداخته شود، میتواند مشکلات بسیاری را حل و فصل کند.
تاکنون بودجههای بسیاری برای مبارزه با ماهواره هزینه شده است، اما نتیجه صددرصدی حاصل نشده است. به نظر شما در این زمینه چه عاملی کمتر مورد توجه قرار گرفته است؟
من امروز به رویکرد و سویههای رسانهها که فکر میکردم، به عنوان یک مخاطب عادی و شهروند کشور حس کردم هیچرسانهای نباید تلاش خود را در جهت عکس خواست عموم مردم به کار گیرد؛ یعنی آنچه را مردم مطالبه میکنند، به آن معتقدند و به آن نیاز دارند نباید نادیده بگیرند و دقیقا برعکس آن عمل کنند. گاهی قابل فهم نیست که چرا چنین اصراری از سوی برخی رسانهها وجود دارد که تا این اندازه بیتوجه به خواست مردم باشند. گاهی دیده میشود که یک رسانه مهم مطالبی را به مخاطب عرضه میکند که برنامههایی نیستند که در آن حرف جامعه زده شود، حتی نیازهای اطلاعاتی آنها را برطرف کند یا در سطح بالاتری موجب همگرایی بیشتر در بین مخاطبان شود. برخی رسانهها مشکلات و معضلات را به تصویر نمیکشند. گاهی اوقات به صورت خیلی مصنوعی و گسترده، ضعفهایی را به تصویر میکشند که باعث تعجب میشود. این اقدام نیز نه در راستای حل مشکلات، بلکه در جهت تخریب دولت صورت میگیرد. در نتیجه روزبهروز از مخاطبهای آن رسانه کاسته میشود.
«تشخیص اولویتها»،«آتش به اختیار» و «نفوذ»
همچنین سایت عصر ایران در یادداشتی درباره اصطلاح "آتش به اختیار" و مخالفت با ورود زنان به ورزشگاهها نوشت: برخی افراد با ادعای پیروی از ولایت فقیه، همچنان رویکردهایی دارند که نشان میدهد یا اساساً توان تشخیص اولویتها را ندارند یا تشخیص میدهند ولی ترجیحشان تقدم دادن فروع بر اصول است!به عنوان مثال، در پی برگزاری مسابقات والیبال در ایران و حضور تعدادی از زنان در جایگاه تماشاگران، آن هم جدا از مردان، عدهای در حاشیه نماز جمعه تومار درست کردهاند که اگر قوه قضاییه مانع حضور زنان نشود، از حکم 'آتش به اختیار'ی استفاده خواهند کرد! یا یکی از خطیبان مشهور جمعه، علیه مردمی که بعد از صعود تیم ملی فوتبال در خیابانها به جشن و پایکوبی پرداختهاند موضعگیری کرده و آنان را به لاابالیگری متهم کرده است.
همین دو مثال که مشتی نمونه خروار هستند، نشان می دهد برخی افراد و جریان ها که اتفاقاً بسیار هم مدعی ولایت مداری هستند، بر خلاف سخنان رهبری، سعی دارند کشور را درگیر مسائل فرعی کنند و به دو قطبی کردن جامعه -که آن هم مخالف توصیه رهبری است- دامن بزنند.آسیبی که این قبیل افراد با موضعگیریها و اقدامات غیراصولی خود به اعتبار و جایگاه رهبری می زنند، بسیار بیشتر از دشمنان شناخته جمهوری اسلامی ایران است.
به راستی آیا اولویت اول جامعه ما این است که به ضرب و زور جلوی حضور چند زن در جایگاه جداگانه تماشاچیان در یک مسابقه والیبال را بگیریم و کشورمان را با محرومیت های بین المللی مواجه کنیم و بعد هم اسمش را بگذاریم استفاده از حکم آتش به اختیار؟ یا درد مملکت ما این است که مردم بعد از صعود تیم شان به جام جهانی در خیابان ها جشن گرفتند و ای بسا در گوشه و کنار هم چند نفری دست زدند و حرکت موزونی هم کردند؟!
واقعاً تا کی می خواهند سخنان رهبری را این گونه تعبیر کنند و تا چه زمانی قصد دارند مردم را به انواع تهمت ها و توهین ها بنوازند و خود را برتر و داناتر و متقی تر بدانند؟ تا کجا می خواهند جامعه را دو قطبی کنند و برای اکثریت، خط و نشان بکشند و منویات فکری و سیاسی خود را به هزینه امام و رهبری و نظام و ارزش ها، دنبال کنند؟!
مردم به چه زبانی به اینان بگویند که دوست دارند کشورشان را چگونه اداره کنند؟
کسانی که در برابر خواست مردم می ایستند، قطعاً در زمین دشمن بازی می کنند، ولو آن که در ظاهر سنگ دوست را به سینه بزنند.
وقتی رهبر انقلاب خطر 'نفوذ' را گوشزد می کنند، قطعاً باید حساسیت ها متوجه افرادی باشد که در مراتب ارادت و ایمان خود به نظام و انقلاب را بیش از بقیه به رخ می کشند نه افرادی که دلسوزانه نقد و اعتراض می کنند.
نگاهی به تاریخ انقلاب نیز مؤید این مدعاست؛ مسعود کشمیری که دبیر شورای امنیت کشور بود و فاجعه 8 شهریور و شهادت رجایی و باهنر را رقم زد، نماز اول وقتش ترک نمیشد، قیافه حزباللهی برای خودش درست کرده بود، خودش را مرید امام معرفی می کرد، دو خودکار بیک داشت و به همه توضیح می داد که اولی متعلق به بیت المال است و دومی برای خودش تا نوشتههای شخصیاش را با خودکار خودش بنویسد نه با خودکار اداره!
پس چرا زمان انتخابات خانمها وظیفه شرعی دارن شرکت کنن در صورتی کاندیدا خانم نداشتیم بقیه جاها غیر شرعیه اونجا هم خودتون پیگیر میشدین
واقعاً که.........