آفتابنیوز : 
خاتمی در کنگره هفتم جبهه مشارکت که در سال 83 برگزار شد، عدم تمایل خود به کاندیداتوری مجدد برای سمت دبیرکلی را اعلام کرد و شخصا نامزد این پست نشد. با این حال، رایزنی گسترده مسؤولان و نیروهای حزب با خاتمی، باعث شد او ناچار و در حالتی توأم با اعتراض و نارضایتی این سمت را بار دیگر بپذیرد.
پذیرفتن این مسؤولیت، البته از نارضایتی خاتمی نکاست.کما اینکه در کنگره هشتم جبهه مشارکت که پاییز گذشته برگزار شد، درخواست استعفای خود را تقدیم کنگره کرد. درخواستی که البته رأی نیاورد. با این حال، از همان زمان این بحث جدی بود که قطعا در کنگره آینده جبهه مشارکت، رضا خاتمی به هیچ وجه حاضر به پذیرش دبیرکلی نمی شود. این مسأله با نزدیک شدن زمان کنگره نهم این حزب به طور جدیتری مطرح است. بسیاری از اعضای این حزب معتقدند که هیچ یک از چهره های مطرح برای دبیرکلی جبهه مشارکت، همچون او نمی توانند مورد قبول هر دو طیف تکنوکرات و رادیکالتر این حزب قرار گیرند و همه نامزدها در سطحی فروتر از رضا خاتمی قرار دارند.
نگرانی چنان گسترش یافته که حتی ارگان داخلی جبهه مشارکت هم تلاشی برای پنهان کردن آن از خود نشان نمی دهد. نشریه «مشارکت» در شماره جدید خود که امروز منتشر شد، این پرسش را به نقل از یکی از اعضای خود مطرح کرده که:«در خبرها آمده بود كه در كنگره بعد دبير كل جديد انتخاب خواهد شد ما فكر ميكرديم كه اين احتمال وجود دارد كه با گذشت زمان آقاي دكتر خاتمي از خواسته قبلشان مبني بر كنارهگيري از دبير كلي منصرف شوند ولي ظاهراً هنوز بر اين خواسته تأكيد دارند. به نظر من باقي ماندن ايشان در اين سمت به نفع همه است. چه بايد كرد كه ايشان متقاعد شوند و دست از اين خواسته شخصي بردارند؟»
ارگان مشاركت دراین باره پاسخ داده است:«دكتر خاتمي باور دارند كه حزب متكي به اشخاص نيست و نبايد هم باشد و نيز اينكه در حزب افراد صلاحيتداري وجود دارند كه به خوبي ميتوانند رهبري حزب را در دست بگيرند. همچنين ايشان بر گردش مسؤوليتها در حزب تأكيد دارند. همه اينها هم به نظر ميرسد كه نكات درستي هستند ولي در كنار آنها اين نكته بسيار مهم نيز وجود دارد كه شخصيت دكتر خاتمي، نوع تعاملي كه با رأس و بدنه حزب داشته و دارند، پايداري، آزادگي و خلوصي كه دارند و از همه مهمتر تعهدي كه از خود در تمام مدت مسؤوليتشان به تشكيلات عملاً به اثبات رساندهاند بطوري كه غيبت يا تاخيرشان براي حضور در جلسات حزبي مطمئناً از ساير اعضا كمتر است و نيز محبوبيت و مقبوليت عمومي بالايي كه ايشان هم در درون و هم در بيرون حزب دارند، مجموعهاي از قابليت را در ايشان جمع كرده كه نميتوان به سادگي از كنار آنها گذشت».
«مشارکت» افزود:«هم اعضا و هم حزب مديون خدمات و زحمات بيدريغ ايشان هستند در نتيجه دغدغهاي را كه شما مطرح كردهايد مسألهاي است كه بسياري از اعضا و هواداران دارند و به نظر ميرسد مكتوم هم نميتواند بماند و بايد به ايشان منتقل شود.اگرچه نهايتاً كنگره حزب و شخص ايشان تصميم نهائي را خواهند گرفت و آن تصميم نيز هر چه باشد،قابل احترام و خير خواهد بود».
با این شرایط به نظر می رسد تصمیم نهایی را شخص رضا خاتمی خواهد گرفت. تصمیمی که نیروهای جبهه مشارکت چندان امیدوار نیستند «پذیرش مجدد دبیرکلی» باشد.