آفتابنیوز : سرویس بین الملل-سایت «المانیتور» با بیان جرایی عملی نبودن این ایده می نویسد:«سعید جلیلی یکی از سیاستمداران محافظه کار که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۳ میلادی شکست خورده بود از ایده دولت در سایه رونمایی کرد که در نظام سیاسی بریتانیا اجرایی شده است او گفت که این دولت می تواند به دولت مستقر برای رفع کاستی ها کمک کند.
به گزارش آفتابنیوز، با این حال زمان بندی پیشنهاد این طرح همزمان با اعلام نتایج انتخابات بود ه رسانه ها نیز به ان توجهی نکردند. در ۲۱ ماه مه عزت الله ضرغامی رییس سابق صدا و سیما که یکی از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری اخیر بود اما موفق به کسب حمایت عمومی اصولگرایان نشد در کانال خود در تلگرام نوشت که پس از آن که ۱۶ میلیون رای به نفع ابراهیم رئیسی به صندوق ها ریخته شده است او می تواند وضعیت نظارتی بر کارهای دولت داشته باشد. در همان روز محمد باقر قالیباف دیگر نامزد شکست خورده در انتخابات گفت که قول می دهد تا وعده های انتخاباتی اش را پیگیری کند تا اجرایی شوند. جلیلی در طول مبارزات انتخاباتی گفت که دولت در سایه صدای مردم است تا خواسته های شان که از دولت مطرح شده اجرایی شوند».
المانیتور در ادامه می نویسد:«اما دقیقا دولت در سایه چیست و در چه نوع نظام سیاسی موثر است؟ این مفهوم به طور کلی در نظام های سیاسی پارلمانی رایج است که در آن بزرگترین حزب که انتخابات را از دست داده به منظور نظارت بر عملکرد دولت و در صورت لزوم با تصمیمات خود دولتی در سایه را تشکیل می دهد. در این نوع سیستم های سیاسی معمولا دو طرف اصلی حضور دارند. جمهوری اسلامی ایران اما نه یک نظام سیاسی پارلمانی است و نه دارای احزاب رسمی سیاسی. در عوض، گروه های سیاسی وجود دارند که در چارچوب اصولگرا و اصلاح طلب و میانه رو به جذب حمایت می پردازند».
المانیتور در ادامه می افزاید:«برخلاف جلیلی و قالیباف که به نظر می رسد پس از انتخابات مایل به نقش افرینی بیش تر هستند به نظر می رسد ابراهیم رئیسی تمایلی به ورود به عرصه سیاسی ندارد. در واقع او به یک اعتراض ساده به روند انتخابات اکتفا کرد. با این وجود، بخشی از اصولگرایان از این طرح استقبال کرده اند. از جمله سایت جهان نیوز که در گزارشی در ۲۴ مه نوشت که اگرچه رئیسی قادر به برنده شدن در انتخابات نبود اما توانست ۴۰ درصد را بدست آورد که نباید آن را به آسانی نادیده گرفت. جنبش اصولگرایان می تواند کار خود را برای ارائه بدیلی مناسب ادامه دهد».
صادق زیباکلام استاد دانشگاه اما در انتقاد از این ایده به المانیتور می گوید:«شما نمی توانید صرفا نام و عنوان یک ایده را بدون برنامه ریزی نسخه برداری کنید و بگویید در ایران قابلیت اجرایی شدن دارد. مسئله اصلی آن است که اصولگرایان هنوز دلایل شکست خود را در انتخابات را نپذیرفته اند و بدنبال توجیه شکست خود از طریق طرح چنین برنامه هایی هستند. یک دولت در سایه در شرایطی ایجاد می شود که پیش شرط ها و پیش نیازهای آن وجود داشته باشد در غیر این صورت عملیاتی نخواهد شد آن هم به صرف استفاده از چنین اصطلاحی توسط مخالفان دولت».
المانیتور می نویسد کسانی که نزدیک به دولت روحانی هستند پیشنهاد جلیلی را مثبت ارزیابی نمی کنند. محمد شریعتمداری رییس کمیته روحانی در انتخابات گفته بود که ایده تشکیل دولت در سایه موفق نخواهد شد. حسام الدین اشنا مشاور فرهنگی روحانی نیز گفته بود که به جلیلی پیشنهاد می کند به جای تشکیل دولت در سایه یک حزب قوی ایجاد کند. پس از افزایش انتقادات جلیلی گفت حتی اگر رئیسی در انتخابات پیروز می شد از ایده تشکیل دولت در سایه حمایت می کرد چرا که یک وظیفه دینی و قانونی و حقی برای جامعه است که قادر به نظارت بر امور کشور باشد».
المانیتور اشاره می کند که نکته جالب آن است که کیهان رسانه اصلی محافظه کاران نیز روی ایده دولت در سایه مانوری نداده است و محمدرضا باهتر از چهره های مهم اصولگرایان نیز در این باره سکوت کرده است. زیباکلام معتقد است که این طرح نیز مانند سایر طرح های اصولگرایان به طور موقت به موضوعی داغ تبدیل می شود اما پس از مدتی فراموش خواهد شد.
تاج سر سروریتو سرت کن
چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
باقی ماندن خیال آن حتی در سطح رویا، نوعی خیانت شدید نسبت به ملت شریف و مومن ایران اسلامی و منتخب محترم و گرانقدرشان است که مستوجب مجازاتی شدید و درخور اشد مجازات می باشد !!!!!!!!!!!!!!!
اگر آدمی شعور و درک اینکه باید به رای اکثریت احترام گذاشت و از آن تبعیت کرد را نداشت، دیگه حتی نباید اونو آدم حساب کرد چه برسه به اینکه به زور !!!!!! هم بخواد خودشو به مردم بقبولانه !!!!!!!!!!!