کد خبر: ۴۶۱۳۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۶
مولاوردی تشریح کرد

برخورد «گشت ارشاد»ی با بدحجابی موثر نبوده است/قانون گسترش «عفاف و حجاب» نیازمند بازنگری جدی است

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در خصوص قانون راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب گفت: این قانون نیاز به بازنگری جدی دارد و قانون کامل و به روزی نیست. این در حالیست که باید بپذیریم رویکرد سلبی صرف در زمینه عفاف و حجاب جواب نداده است.
آفتاب‌‌نیوز : شهیندخت مولاوردی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص قانون «راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب»، گفت: این قانون بالغ بر 400 بند است و مخاطب آن فقط دولت نیست بلکه سایر نهادهای فرهنگی که از بودجه عمومی استفاده می‌کنند و در واقع مجموعه حاکمیت و حدود۲۶دستگاه در مقابل این قانون مسئولیت دارند و دولت یکی از این نهادها است.

وی در خصوص وظایف معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در مقابل قانون راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، گفت: معاونت امور زنان و خانواده با شش بند که مربوط به پژوهش و برگزاری همایش در راستای فرهنگ سازی، حمایت از سمن ها و همکاری با صدا و سیما و وزارت ارشاد در ترویج نمادها و الگوهای لباس های بومی ایرانی و حمایت از مراکز تولید و توزیع لباس های ملی و اسلامی هست و اتفاقا در مقایسه با خیلی از دستگاه‌ها کمترین وظیفه را در مقابل این قانون دارد.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه با تاکید بر آنکه این قانون معطوف به دولت نیست و دولت تنها در زمینه آن عهده دار وظایف نیست افزود: چنانچه تمامی دستگاه‌ها به وظایف خود در این حوزه عمل کنند می‌توانیم ادعا کنیم که تمام و کمال این قانون اجرا شده و می‌تواند به سهم خود تاثیرگذار باشد. در مقدمه این قانون هم مشارکت و توجه جدی همه نهادها و دستگاه‌ها به صورت مستمر و هدفمند مورد اشاره قرار گرفته است.

مولاوردی ادامه داد: با توجه به اینکه این قانون در سال 1384 به تصویب رسیده است و طی بیش از یک دهه گذشته جامعه ما به دلیل مواجهه با عوامل متعدد و از جمله انقلاب فناوری ارتباطات و اطلاعات دچار تغییرات محسوس و چشمگیر شده است و تاثیر آن را در سبک زندگی افراد به ویژه در نحوه پوشش و مد به وضوح می توان مشاهده کرد، نیاز است بازنگری این قانون در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: از ابتدای دولت یازدهم یکی از موضوعاتی که در دستور کار کمیسیون فرهنگی قرار گرفت آسیب شناسی عملکرد گذشته و وضعیت موجود در حوزه عفاف و حجاب بود که گزارش آن تهیه و پیشنهاداتی از جمله بازنگری و به روز کردن قانون راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب مطرح شده است.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: معاونت امور زنان و خانواده نیز بر این اساس با رییس جمهور و دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور مکاتبه‌ای را انجام داده و درخواست بازنگری این قانون را مطرح و در این زمینه اعلام آمادگی کرده است.

تغییر نگاه از امنیتی به فرهنگی با واگذاری نظارت بر قانون گسترش «عفاف و حجاب» به شورای فرهنگ عمومی


مولاوردی در ادامه با بیان آنکه با توجه به آغاز فصل گرما و متعاقب آن پوشش زنان، فعالیت گشت‌های ارشاد شدت گرفته و نام آن بر سر زبان‌ها می‌افتد گفت: پیشنهاد کردیم نظارت بر اجرای قانون راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب از وزارت کشور و ستاد صیانت از حقوق شهروندی به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور باز گردد. کمااینکه در ابتدای تصویب این قانون نیز نظارت بر اجرای آن در همین شورا وجود داشت اما در دولت نهم و دهم مسئولیت نظارت بر اجرای آن از دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی به وزارت کشور منتقل شد و از همان زمان مسئله عفاف و حجاب و نظارت بر این قانون به نوعی جنبه امنیتی و سیاسی پیدا کرد.

وی تصریح کرد: زمانی که دبیرخانه نظارت بر اجرای این قانون در وزارت کشور باشد چه بخواهیم چه نخواهیم نگاه امنیتی بر این موضوع هم تسری پیدا می‌کند. این در حالیست که اگر نظارت بر این قانون به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی باز گردد برخورد با این پدیده متناسب با ماهیت و ذات آن فرهنگی و اجتماعی خواهد شد.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر آنکه باید به صورت اقناعی و ایجابی بر گسترش فرهنگ عفاف و حجاب تاکید کرده و از این نقطه حرکت خود را آغاز کنیم گفت: فعالیت در زمینه رفع آسیب‌های حوزه عفاف و حجاب باید به صورت غیر مستقیم و با آسیب شناسی عملکرد گذشته صورت بگیرد تا بتوانیم عملکرد مناسب و موثری را ارائه دهیم.

پدیده بدپوششی چند وجهی است

برخورد گشت ارشادی با بدحجابی موثر نبوده


مولاوردی با اشاره به چند وجهی بودن پدیده بدپوششی همچنین گفت:‌ نگاه سیاسی صرف، نگاه سلبی صرف، نگاه فرهنگی صرف امروزه دیگر پاسخگو نیست. اگر تا به حال از گشت ارشاد نتیجه گرفتیم می‌توانیم این روند را ادامه دهیم. این در حالیست که معتقدم این روش نتیجه نداده و اگر موثر بود امروز شاهد چنین وضعیتی نبودیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی به عنوان حلقه آخر در قانون راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در نظر گرفته شده است و این بی‌انصافی است که نگوییم چرا نیروی انتظامی که حلقه آخر این زنجیره است امروز به ایستگاه اول تبدیل شده است ؟! و ناکارآمدی سایر دستگاهها این بار سنگین را بر دوش نیروی انتظامی گذاشته است.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: معتقدم به دلیل آنکه سایر دستگاه‌ها وظایف خود را در این حوزه به درستی انجام نمی‌دهند ایستگاه آخر به ایستگاه اول تبدیل شده است.طبق آنچه در مقدمه این قانون اشاره شده است.

توجه به زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی به عنوان بستر آن بسیار شایسته و لازم است و اشاعه و تعمیق آن نیازمند آموزش های مداوم در خانواده و مدرسه و دانشگاه و اجتماع است تا به درونی و نهادینه شدن آن کمک کند.

با رتبه‌بندی دستگاه‌ها از نظر عفاف و حجاب راه‌ به جایی می‌بریم؟


مولاوردی همچنین با اشاره به عملکرد ستاد صیانت از حقوق شهروندی مسقر در وزارت کشور در خصوص ارزیابی رعایت عفاف و حجاب در دستگاه‌ها و نهادهای دولتی گفت: ستاد صیانت از حقوق شهروندی تمامی دستگاه‌ها را به صورت مستمر بازرسی کرده و گزارش عملکردی از وضعیت دستگاه‌ها در مقابل قانون عفاف و حجاب ارائه می‌کند و بر این اساس دستگاه‌ها رتبه بندی می‌شوند و نمره می‌گیرند که معتقدم اثربخشی چنین رویکردی باید مورد واکاوی و بررسی قرار گیرد و اینکه آیا با این راهکارها و شیوه ها و روش ها راه به جایی برده‌ایم یا خواهیم برد؟.

صدور بازرسی حجاب زنان کارمند از سوی وزارت کشور ، مصوبه‌ای جدید نبود


وی در خصوص صدور مصوبه‌ای مبنی بر بازرسی حجاب زنان کارمند دولت از سوی وزارت کشور نیز گفت: وزارت کشور دستورالعملی دارد که همه ساله در آستانه فصل تابستان که امسال مقارن با آغاز ماه مبارک رمضان بود به دستگاه‌ها ابلاغ می‌کند، اما در سال جاری شاهد آن بودیم که پس از ابلاغ این دستورالعمل به نهادها و دستگاه‌ها واکنش‌هایی ایجاد شد. این در حالیست که این مصوبه جدید نیست و از قدیم وجود داشته و صرفا به منظور یادآوری همه ساله در آستانه فصل تابستان مجددا به دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

معاون رییس جمهور امور زنان و خانواده در خصوص انتقاد بسیج جامعه زنان مبنی بر عدم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور توسط دولت و عدم وجود اینترنت پاک گفت: تا جایی که اطلاع دارم مسدود کردن شبکه‌ها، کانال‌ها و سایت‌هایی که محتوای غیراخلاقی دارند نیز از ابتدا در دستور کار دولت بوده است.

مولاوردی افزود: در حال حاضر شورای عالی فضای مجازی به ریاست رییس جمهور نیز در کشور فعال است و همچنین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کاملا بر فضای مجازی مشرف است و این فضا دائما توسط دولت رصد می‌شود.

ایجاد محدودیت و ممنوعیت در دسترسی آزاد به اطلاعات ممکن نیست


وی همچنین خاطرنشان کرد: نمی‌دانم منظور بسیج خواهران از راه اندازی اینترنت پاک در کشور دقیقا چیست اما باید بدانیم، نمی‌توانیم شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی را به طور کلی در کشور مسدود کنیم و تحقق چنین رویکردهایی در جامعه امروزی غیر ممکن و غیر واقع بینانه است.

معاون رییس جمهور امور زنان و خانواده در ادامه با بیان آنکه کودکان و نوجوانان در همه جای دنیا برای دسترسی به فضای مجازی و مطالب موجود در اینترنت با محدودیت‌هایی مواجه‌اند گفت: در هیچ جای دنیا کودکان و نوجوانان به راحتی نمی‌توانند به اطلاعات موجود در فضای مجازی دسترسی داشته باشند اما این مسئله هنوز در کشور ما عملی نشده است، البته شاید برنامه باشد که هنوز اجرایی نشده که باید نسبت به اجرای آن اهتمام داشته باشیم.

مولاوردی در ادامه با تاکید بر آنکه محدودیت و ممنوعیت در دسترسی آزاد اطلاعات ممکن نیست گفت: باید بتوانیم تولید محتوا داشته باشیم و پاسخگوی هجمه‌ها باشیم زیرا در دهکده جهانی و عصر انفجار اطلاعات افراد به راحتی می‌توانند با استفاده از انواع فیلترشکن‌ها به اطلاعات مورد نظر خود دست پیدا کنند. به همین دلیل باید با برنامه ریزی دقیق و به صورت ایجابی، نه سلبی و بگیر و ببند و ایجاد محدودیت و محرومیت، به هجمه‌ها پاسخ دهیم. پاک کردن صورت مساله راحت‌ترین و به گمان خودمان بی دردسرترین راه حل است که مطمئنا ما را به هدف مورد نظر نخواهد رساند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۷
0
1
یکی از موفقیتهایش باورمند کردن جامعه به مجاز بودن تحقیر زنان
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین