آفتابنیوز : سؤالي كه اكنون در جامعه ايران مطرح شده و صندوق هاي رأي هم نمي توانند پاسخگوي آن باشند، اين است كه آيا هاشمي توانايي ايجاد تعادل لازم ميان محافظه كاران ايدئولوگ و پراگماتيست ايران را دارد يا خير. و اين در حالي است كه اين محافظه كاران، اكنون سطوح بالاي قدرت را در اختيار دارند ولي در عين حال، اختلافات زيادي نيز دارند.
از جمله مهمترين اختلافات در اين راستا، برنامه هسته اي ايران، اقتصاد متمركز و معضلات اجتماعي در ايران است كه ممكن است در آينده مشكل ساز شوند.
كنت پولاك، از مقامات سابق شوراي امنيت ملي آمريكا در اين خصوص مي گويد: با وجود آن كه مقامات ايراني توانسته اند براي به چالش كشاندن اصلاح طلبان، به رويه واحدي برسند اما در مورد مسائل سياست خارجي از جمله سياست هسته اي ايران ،آراي كاملاً متناقضي دارند.
وي ادامه مي دهد: در يك سر اين طيف، تندروهايي قرار دارند كه ملاحظات اقتصادي و ديپلماتيك را بي اهميت شمرده و ملاحظات امنيتي را در اولويت قرار مي دهند. در سوي ديگر طيف، نيروهاي پراگماتيستي قرار دارند كه معتقدند براي ادامه حیات اين نظام، اقتصاد بيمار ايران بايد در اولويت توجه قرار گيرد.
با توجه به اين شرايط، هاشمي نيز تا حدودي موضع خود را تغيير داده است .او كه پيشتر، فشار غرب بر ايران براي توقف دائم فعاليت هاي غني سازي را ناعادلانه مي دانست و آمريكا و بريتانيا را به اعمال فشار بر ايران متهم مي كرد، اكنون لحن ملايم تري را در پيش گرفته است.
اما در مورد تأثير اين رويكرد، ترديدهاي زيادي وجود دارد و برخي نيروهاي تندرو در ايران، خواهان مقابله با هاشمي هستند.
در اين حال استراتژي احتمالي هاشمي در صورت پيروزي در انتخابات مشخص نيست. يك ديپلمات غربي در اين خصوص مي گويد: او احتمالاً با رهبر انقلاب به توافق رسيده است .ضمن اینکه احتمال اتخاذ رويكرد سركوبگرانه از سوي وي، وجود ندارد.