آفتابنیوز : مطالعات تازه حاکیست مصرف مقدار زیادی مواد قندی نه تنها سلامت دندانها را به خطر انداخته و افزایش وزن را به دنبال دارد بلکه ممکن است خطر بلندمدتِ ابتلا به اختلالهای روانی را در مردان افزایش دهد.
پزشکان دریافتند مردانی که روزانه بیش از ۶۷ گرم خوراکی و نوشیدنی حاوی مواد قندی مصرف کنند در مقایسه با مردانی که کمتر خوردنیهای شیرین میخورند بیشتر احتمال دارد دچار اضطراب، افسردگی و دیگر اختلالهای روانی پس از پنج سال شوند.
در این بررسی پزشکان انگلیسی به دنبال آن بودند تا متوجه شوند آیا مصرف مواد قندی میتواند بر ابتلا به اختلالات روان تاثیر بگذارد.
پزشکان به مطالعه روی ۱۰ هزار و ۳۰۸ فرد ۳۵ تا ۵۵ سال در فاز نخست تحقیقشان پرداختند. در مدت ۲۲ سال شرکت کنندگان در چهار بازه زمانی به پرسشهایی در مورد خوراکیهای مصرفی پاسخ دادند. پزشکان از این اطلاعات برای محاسبه مصرف روزانه مواد قندی شرکت کنندگان استفاده کردند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، به گفته پزشکان انگلیسی مردانی که بالاترین میزان مصرف مواد قندی را داشتند ۲۳ درصد بیشتر احتمال دارد بعد از مدت پنج سال به اختلالهای روانی شایع مبتلا شوند.
به گزارش ایسنا، همچنین این مطالعه نشان داد زنان و مردانی که دچار اختلالات خلقی هستند در صورت مصرف زیاد مواد شیرین بیشتر با خطر ابتلا به افسردگی در این دوره پنج ساله مواجه بودهاند.
بر اساس این یافتهها، متخصصان تاکید دارند که پرهیز از مصرف شیرینجات و مواد قندی در بهبود خلق و خو و بهداشت روانی نقش موثر دارد.